Eerste klasse B (zaterdag)- Spuuglelijke overwinningen tellen ook. Zeker wanneer een ploeg nog weinig punten op de teller heeft staan, zijn winstpartijen meer dan welkom. De ontmoeting tussen Voorschoten’97 en SVC’08 leek regelrecht af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat de doelman van de bezoekers opzichtig in de fout ging. Tim Koning kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven en de aanvaller liet niet na het presentje uit te pakken. Met kunst-en vliegwerk overleefde Voorschoten’97 vervolgens de slotfase en zo mocht de tweede seizoensoverwinning worden bijgeschreven.

Koning was daags na de wedstrijd nog steeds in zijn noppetjes met de winst van zijn ploeg. ,,Ik rekende er eigenlijk niet op want de wedstrijd zat op slot en het was eigenlijk een typische 0-0. Als je dan meer krijgt, is dit in deze fase helemaal lekker. Ik kan me zo voorstellen dat het publiek zich suf heeft staan vervelen, want het was werkelijk een ontaard slechts wedstrijd. Van twee kanten. Er zat weinig voetbal in en een gelijkspel leek het maximaal haalbare. Ik denk dat wij normaal gesproken een technisch vaardiger elftal hebben dan SVC’08, maar dat kwam er van geen kant uit.”

Natuurlijk had Koning dat laatste graag anders gezien, maar voor het moment deerde het de ex-speler van Noordwijk ook weer niet. ,,Het maakt op dit moment niemand wat uit hoe we winnen. Het ging er alleen maar om dat we zouden winnen, zodat de concurrentie niet uit zicht zou verdwijnen. Dat doel hebben we bereikt. We hebben nu nog drie potten voor de winterstop. Over twee weken gaan we naar Neptunus, de ploeg die laatste staat. Dan volgen Vitesse Delft thuis en SC Feyenoord uit. Met vier punten erbij ben ik tevreden, want dan zijn er voldoende overlevingskansen voor ons.”

Het verkregen doelpunt was al een geschenk uit de hemel, maar Voorschoten’97 kreeg meer. ,,Het is ongelooflijk dat zij daarna niet scoorden. We haalden een bal van de doellijn af en ze hadden een strafschop moeten hebben. Volgens mij maakte een medespeler zeker hands in ons strafschopgebied. Maar goed, het zat nu eens mee en eigenlijk is het ook wel eens lekker om zo’n draak van een wedstrijd onverdiend te winnen. Wij hebben in diverse andere wedstrijden al pech gehad of goals om de oren gekregen vlak voor rust of tegen het einde. Nu waren wij eens gelukkig.”

Koning en zijn ploeg staan nog wel op plaats dertien, maar SVC’08 is achterhaald en drie andere ploegen (ARC, Vitesse Delft en Xerxes/DZB, red.) staan binnen handbereik. ,,Daarnaast vind ik dat we op elke positie prima spelers hebben staan. Dit team kan deze klasse aan. Enkel moeten we slimmer worden. Soms moet je een punt koesteren, een bal lukraak wegknallen of bekeken met de tijd omspringen. Dat soort handigheidjes missen we nog wel eens. We hebben twee wedstrijden kansloos verloren, maar voor het overige zijn we vaak gelijkwaardig, beter of kunnen we met wat fortuin punten sprokkelen.”

Tegen Westlandia, de gedenkwaardige 7-5, scoorde Koning vier keer. De laatste weken lukte het wat minder bij Koning. ,,Ik vind ook dat ik meer moet scoren. Daarom is dit goaltje wel lekker, want anders roept men dat het een ‘one time thing’ is geweest. Mijn doel is om er pakweg vijftien te maken. Zo kan ik de ploeg helpen.”

Bij Noordwijk kwam de aanvaller er niet aan te pas en zijn overgang naar Adegeest blijkt dan ook een juiste keuze te zijn. ,,Daar speelde ik bekerwedstrijden mee en ik stond eenmaal in de basis in een competitiewedstrijd. Dat was het wel. Ik wilde weer graag bij een club spelen waarin ik in de hoofdmacht kan uitkomen en dat is nu gelukt. Ik ben overgekomen met Jordy Manuputty, tevens een goede vriend van mij. We hebben het erg naar ons zin. Natuurlijk, voetballend moet en kan het nog wel beter. Maar deze overwinning geeft ons weer meer vertrouwen en daarom geef ik nog maar eens aan dat het mij niet uitmaakt dat we nu eens meer hebben gekregen dan waar we recht op hadden.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, De Lange, Apaydin, Valies, Manuputty, Looyestijn, Bakker, Van Paasen, Chikhi, Koning.