HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTitel lijkt verkeken voor FC Boshuizen

Titel lijkt verkeken voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B (zondag)- In de titel wordt na de gevoelige 0-3 thuisnederlaag tegen SJC, en de zege van concurrent IFC op GDA (4-2), niet meer geloofd aan de Leidse Boshuizerkade. Het was voor de FC de eerste nederlaag dit jaar voor eigen publiek, maar wel een hele dure. Dat de ploeg van Stefan Roodakkers in de streekderby op voorhand een zware kluif zou krijgen aan de Noordwijkers lag in de lijn der verwachting. Toch sneed de pijn voor Boshuizen door de ziel.

1 (Small)

De Sint Jeroensclub, op gepaste afstand van IFC en Boshuizen, ’the best of de rest’ verkeerd de laatste maanden in een bloedvorm. Met de klinkende overwinning zondagmiddag in Leiden Zuid-West boekten de bezoekers de achtste zege op rij, met de indrukwekkende doelcijfers van 28 voor en slechts vier tegen.Het verschil tussen beide ploegen was te vertalen in effectiviteit, vooral na rust.Waar de thuisclub in de eerste 45 minuten genoeg kansen kreeg om op voorsprong te komen, waren de Noordwijkers na de pauze uiterst doeltreffend.

Voor ongeveer 200 toeschouwers, onder ideale weeersomstandigheden, trakteerde vooral de ploeg van Roodakkers, na een weifelende openingsfase, de toeschouwers een heerlijke pot voetbal voor. De verdediging van de gastheren, waarvan Sean Armitrage meer dan verdienstelijk de geschorste Bart Jan Neuteboom in het centrum verving, hadden de zaakjes voorlopig goed voor elkaar.

3 (Small)

De vorige week nog zieke Michael Schouten kreeg de eerste kans voor de geelblauwen. De aanname van de middenvelder was echter onvoldoende voor een serieuze doelpoging. Daarna stapelden de kansen zich op voor Boshuizen. Vooral de honderdprocent kans van Mike Bekooy had de 1-0 moeten zijn. Daarna had de spits weinig geluk nadat vanuit de draai de bal via een been van een tegenstander naast de verkeerde kant van de paal scheerde. Ook de ex-en toekomstige Valken speler Lars van Bommel stuitte na een uitstekende crosspass van Rick Arnoldus op SJC doelman Kevin Schelvis. De gasten kregen vlak voor rust de de enige echte kans om het net van doelman Dennis van Rosendaal te laten bollen.

4 (Small)

Na rust stelde Boshuizen hevig teleur en werd het voor het thuisfront een behoorlijke anticlimax. Binnen tien minuten kwam SJC vanuit het niets op voorsprong. Een schuiver van net buiten de zestien verdween tot verbazing van iedereen in de korte hoek waarbij het zicht voor goalie Roosendaal werd belemmerd. Stef van der Zalm was de gevierde man aan Noordwijkse kant. Die klap kwam hard aan voor de thuisclub, zo bleek. En ze kwamen die ook niet meer te boven, gelet op de feiten die volgden. Boshuizen moest allengs risico’s nemen en kreeg vanuit de counter pardoes de 0-2 om de oren, alweer via plaaggeest Van der Zalm. De wedstrijd was toen zo goed als gespeeld. Dat tien minuten voor tijd de 0-3 nog op de borden kwam, via Mike Verhoek, was enkel goed voor de statistieken.

fcb 01-05-2016 363 (Small)

Voor FC Boshuizen is het na de cruciale nederlaag tegen SJC hoogstwaarschijnlijk dat de club via de nacompetitie, een lange weg overigens, een ticket voor de hoofdklasse kan verkrijgen. Overigens is nog niet geheel duidelijk hoe die weg zal verlopen en op welke data gespeeld gaat worden. IFC lijkt die route in elk geval definitief niet te hoeven nemen.

Opstelling FC Boshuizen: Van Rosendaal, Maria, Armitage, J.Neuteboom, Cabrera Ortega (Maachou), Arnoldus (Caicedo Mosquera), Schouten (Nomen), Güngör, Van Bommel, Bekooij, Kluivers.

7 (Small)

Foto’s: met dank aan Shirley Verboon

Beluister ook de soundcloud van Ruud Fraij met Lesley Kluivers na afloop van de wedstrijd (gisteren reeds op onze app)!