dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 strijdt voor elke meter en pakt punt van W.V.-H.E.D.W.

Valken’68 strijdt voor elke meter en pakt punt van W.V.-H.E.D.W.

-

Eerste klasse B (zaterdag) – ,,Wat een strijd hebben we weer geleverd deze pot. We speelden ons eigen spelletje, compact achterin waar Frank de Boer het een geparkeerde bus voor de goal noemt, en loeren op de counter. Man en dan ga je met 2-0 de kleedkamer in, wat een euforie bij de thee. Uiteindelijk werd het 2-2 en misschien voelden de Amsterdamse supporters van W.V.-H.E.D.W. zich bekocht gezien het spelbeeld in de tweede helft. Maar over negentig minuten vind ik het, en ieder die een geelrood hart heeft, een terechte eindstand”, aldus Herman Binnendijk, vleugelverdediger van Valken’68.

In de aanloop wees alles op een machtig mooi duel want waar Valken’68 een elfde plek innam met 17 uit 16 stond de tegenstander maar één plaatsje hoger met 19 uit 16. Beide teams hadden de laatste tijd een goede serie neergelegd. W.V.-H.E.D.W. was zelfs derde geworden in de tweede periode en had de laatste vijf wedstrijden niet verloren. De thuisploeg had met de komst van interim-trainer Jaco van Staalduinen 7 uit 3 behaald. Binnendijk: ,,En het belangrijkste is dat er weer strijd is, we gaan ervoor en knallen er elke wedstrijd in. We moeten puntjes pakken om uit de gevarenzone te komen en te blijven. Daarbij gaan we uit van ons bekende spelletje en dat levert nu wel punten op.”

V2 (Small)

De Amsterdammers hadden bij aanvang op het volgens hun supporters zeer moeilijk bespeelbare veld het meeste balbezit. Maar het was de thuisploeg die het eerst de bordjes op het scorebord van sportpark ’t Duyfrak kon laten verhangen. Binnendijk: ,,Een prachtige aanvalsopzet in de 25e minuut van links naar rechts over de Valkenburgse schijven met mijn persoon en Robert van Delft. Uiteindelijk belandde de bal bij Dick van der Toorn die middels zijn schot via een Amsterdamse grote teen de bal met een mooie beweging in het Amsterdamse doel zag verdwijnen.” De 1-0 betekende zijn vierde van het seizoen, terwijl de aanvaller lang niet altijd een basisplaats kreeg toebedeeld. Een supporter van de uitploeg benoemde het op zijn manier met een vette Amsterdamse tongval ‘da’s een lucky gekraakt schot’.

,,Maar hij telde zeker, dacht ik. En als ik dan kort voor rust onze Van Delft door hun verdediging zie slalommen na een perfecte steekpass van Ronald Kuijt en de 2-0 zie aantekenen, ongelofelijk zeg. Je hoopt er altijd op en dan nog zonder onze spits en topscorer Sven Boonstoppel, die toch bij dit soort wedstrijden een prima aanspeelpunt voor ons in de voorhoede is. Man, we waren helemaal euforisch in de rust”, aldus de vleugelverdediger. Van Staalduinen wees zijn spelers erop om compact te blijven spelen en zijn sleutelwoorden waren ‘strijd’ en ‘met elkaar’.

V3 (Small)

Waar W.V.-H.E.D.W. in de eerste helft wat kansjes had, was het na de thee een hele andere situatie. De 2-1 in de 56e minuut, ondertussen was ‘kapstok’ Ronald Kuijt geblesseerd uitgevallen, was er rap nadat eerdere kansen werden gemist. Valken’68 trok zich terug voor het eigen doelgebied. De Amsterdamse supporter met de bekende tongval: ,,Het lijkt wel een geelrode handbalverdediging. Heren, we zijn toch aan het voetballen?”

Het was alle hens aan dek bij Valken’68 en als de tegenstander ook nog op enig moment diep in de tweede helft het  lege doel van de thuisploeg niet weet te vinden dan komt er toch hoop op drie punten bij het team van trainer Van Staalduinen.

Binnendijk: ,,Het was jammer dat ze kort voor tijd uit een vrije trap de 2-2 aantekenden. Maar gaan die twee dotten van kansen voor hun voorwaartsen er in de laatste minuut in dan zou je nog de bekende kous op de Valkenburgse kop krijgen ook.” Met dit op bais van de eerste helft verdiende punt komt Valken’68 op 18 uit 17 en zakt één plekje naar plaats twaalf. Dat kwam door de 0-1 zege van Forum Sport bij Voorschoten’97. ,,Dat is zaterdag 5 maart onze tegenstander in de uitwedstrijd, een hele belangrijke. Thuis hebben we nog met 4-2 gewonnen, maar er zijn in deze poule meer gekke uitslagen geweest. Als we op deze wijze blijven strijden en knallen dan blijven we punten pakken en moeten we ons veilig kunnen spelen boven de onderste vier ploegen”, aldus de Valkenburgse vleugelverdediger.

V4 (Small)

Voor die belangrijke wedstrijd gaat Valken’68 de eerste wedstrijden voor de Koetshuis Cup ‘De Burcht’ spelen. Dinsdagavond 23 februari om 20.00 uur is Lugdunum in Valkenburg de tegenstander en volgende week zaterdag is UVS de opponent. De stoere Valken’68-verdediger: ,,Komt perfect uit die twee cupwedstrijden, we hebben er zin in en het is altijd leuker dan trainen. Ook in die potten zullen we strijd op de grasmat leggen.”

Valken’68 – W.V.-H.E.D.W. 2-2 (2-0). Scheidsrechter: D. Broeckaert.

Basisopstelling v.v. Valken’68: Van der Nagel, Binnendijk, Haasnoot, Van der Plas, Heemskerk, De Mooij, De Ridder, Kuijt, Van der Toorn, Driebergen en Van Delft.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij