Hoofdklasse B (zaterdag) – ,,Voor de neutrale toeschouwers viel er vanmiddag bij de uitwedstrijd tegen Haaglandia in Rijswijk weinig te genieten. Het veld werkte ook niet echt mee om technisch verzorgd voetbal op de mat te leggen. Bij ons liep het ook niet lekker waardoor we in de tweede helft ook meer en meer de lange bal gingen noteren. Scoor je dan als ploeg na rust uit een standaardsituatie de 0-1, en is dat de eindstand, dan pak je wel de drie punten en stap je met elkaar vrolijk de bus in naar sportpark De Kooltuin”, aldus Pieter van der Breggen de technisch begaafde middenvelder van FC Rijnvogels.

Na de laatste twee nederlagen voor de winterstop stond FC Rijnvogels derde met 25 uit 13 (25-16), dus deze drie punten waren nodig om niet weg te zakken. Haaglandia had in de winterstop ook in zuidelijke oorden het trainingskamp opgeslagen. Hun trainer Maurizio Ceccucci plakt er volgend jaar zijn vijfde seizoen aan nadat hij de Rijswijkse fusieclub met twee kampioenschappen van de tweede naar de zaterdag hoofdklasse had gebracht. De Rijswijkers hadden er dus zin in na de winterstop op het knusse Prinses Irene sportpark.

Van der Breggen: ,,De bal stuiterde door het veld vaak alle kanten op en Haaglandia wist geregeld goed druk te zetten. Maar met Peter Messemaker tussen onze doelpalen is het voor elke tegenstander altijd moeilijk scoren. We kregen door de wedstrijd heen diverse corners en het was al vroeg in deze pot voetbal dat een schot van Niels van Veen uit een corner werd gestopt. Maar bij de achtste corner, prachtig voorgebracht door Pepijn Kooij, was het Van Veen die er heerlijk zijn kruin tegen kreeg wat de 0-1 voorsprong betekende.”

Pieter van der Breggen (nummer 16) in de achtervolging op de doelpuntenmaker Niels van Veen om de knuffel uit te delen.
Pieter van der Breggen (nummer 16) in de achtervolging op de doelpuntenmaker Niels van Veen om de knuffel uit te delen.

Echte kansen waren er niet meer voor FC Rijnvogels en Van Veen kreeg ook geen kans meer om zijn zesde doelpunt van het seizoen te maken. Na een stevige Haaglandia-ingreep werd hij vervangen door Martin Onderwater, die lang geblesseerd was. Zo werd aanvoerder Sander van der Horst ook nog gewisseld voor Rob Zandbergen. En kort voordat het laatste fluitsignaal klonk, was  het Mitchel Beijersbergen die als een duvel uit een doosje opdook en zijn strakke schot net over de Rijswijkse lat zag verdwijnen.

,,Komende zaterdag moeten we thuis tegen Spijkenisse, een altijd moeilijk te bespelen ploeg ook al wonnen we er uit eerder dit seizoen redelijk gemakkelijk met 0-3.Ik vind het net een soort Noordwijk, want ook al spelen ze niet goed, ze zijn in staat om dan toch met drie punten het veld te verlaten. Maar thuis tegen Spijkenisse is wel wat makkelijker dan uit denk ik”, aldus de trotse middenvelder. Met de uitwinst tegen Haaglandia staat FC Rijnvogels nog derde en door het gelijke spel van Noordwijk uit tegen hekkensluiter Sportlust’46 werden er wel twee punten van de achterstand ingelopen waar koploper Quick Boys wel drie punten kon noteren. Van der Breggen: ,,Spijkenisse staat nu vijfde met drie punten minder dan ons, maar wel een wedstrijd minder gespeeld door de afgelasting vandaag. Dus we kunnen aan de bak komende zaterdag.”

Een paar dagen geleden had Van der Breggen voor één seizoen bij FC Rijnvogels bijgetekend. Dat wordt zijn vijfde seizoen alweer op De Kooltuin. ,,Waar de meesten voor twee seizoenen bijtekenen heb ik zeer bewust gekozen voor één seizoen. Weet je, ik woon in Rotterdam en het is best veel gereis van mijn woonplek naar deze schitterende Katwijkse club. Met veranderende huiselijke omstandigheden wil ik op enig moment toch wel een keer in het Rotterdamse gaan ballen. En dat kan betekenen dat andere clubs mij een keer gaan benaderen, dat er lijntjes zijn of dat ik zelf actief ga bellen. Maar ja, ik heb alle jaren natuurlijk hier met veel plezier in de regio gevoetbald, dus in Rotterdam weten ze niet eens dat ik besta.”

Maar het komende anderhalve seizoen zal Van der Breggen zeker zijn voeten ten gunste van de FC Rijnvogels laten spreken. Zaterdag 23 januari zal Spijkenisse het aan den lijve kunnen ervaren.

Weer één van de dreigende corners van FC Rijnvogels waar Van der Breggen het de Haaglandia-keeper knap lastig maakt.
Weer één van de dreigende corners van FC Rijnvogels waar Van der Breggen het de Haaglandia-keeper knap lastig maakt.