Derde divisie- Het duel tussen de Vogels van het IJsselmeer en die uit Katwijk is met miniem verschil door de gastheren met 3-2 gewonnen. Over de zege van het rood-witte team behoeft niet nader te worden gediscussieerd want de thuisclub verdiende de punten. Over de hele wedstrijd bezien waren zij de bovenliggende partij en troefden de zaterdagmiddag in het blauw gestoken Katwijkers op een aantal fronten af. Snellere balbehandeling, uitermate fel in de duels en de grip op het middenveld waar uiteindelijk de slag werd gewonnen. Er ontbrak af en toe wat gif in het spel van de mannen van trainer Hein van Heek die toch ook graag had gezien dat de stijgende lijn zou worden voortgezet. Nu is het team met slechts drie punten uit vijf duels opnieuw hekkensluiter.

eerste-yv003-small

Het zag er aanvankelijk veel belovend uit toen Jim Havenaar al na acht minuten binnen de zestien tegen het (kunst)gras werd gewerkt. Arno Dijkstra plaatste zich zelfverzekerd achter het leer en liet doelman Jaimy Schaap kansloos, 0-1. Een aardige opsteker zou je dan denken, maar de Katwijkse Vogels konden niet doordrukken en de thuisclub nam het initiatief. Met snelle mannen zoals Sherwin Grot bezorgden zij de blauwe defensie de nodige kopzorgen. De verdiende gelijkmaker liet niet al te lang op zich wachten en een combinatie door het hart van de Katwijkse afweer bracht Oktay Özturk in stelling en deze tekende de 1-1 aan. De IJsselmeervogels fladderden vrolijk verder en drie minuten later mocht doelman Peter Messemaker alweer vissen aan de boorden van het IJsselmeer. Shanon Carmelia liet hem met een prachtige inzet kansloos, 2-1.

eerste-yv010-small

Het lukte de Rijnvogels niet om enige balans in het treffen te forceren en de gastheren bleven de gevaarlijkste ploeg tot aan de zestien maar vergaten de marge te verruimen. Toch kwam er een onverwachte gelijkmaker. Het was Havenaar die uit een moeilijke hoek het speeltuig over en achter sluitpost Schaap binnen kopte. Verder liep het Katwijkse vlaggenschip voor de thee geen averij meer op omdat Ali Akla een kans voor open doel vergat te verzilveren voor de thuisploeg.

eerste-yv007-small

In het tweede bedrijf kreeg de gastheer al snel een kans op 3-1 en vervolgens redde Peter Messemaker. De ‘rooien’ zoals zij in het voetbalbolwerk Bunschoten-Spakenburg worden genoemd, zetten er een tandje bij en heersten op het middenveld. De blauwe Katwijkers konden zich nauwelijks kansen creëren en doelman Schaap kende in zijn hok weinig zenuwslopende momenten al moest hij een scherpe voorzet wel even over de lat tikken. Een van de weinige wapenfeiten van Rijnvogelzijde. De 3-2 hing eerder in de warme nazomerlucht. Toch kwam deze uit de lucht vallen toen na een verre ingooi de bal simpel kon worden doorgekopt en het hoofd van Sherwin Grot promoveerde de kans via de handen van Messemaker tot de 3-2 die uiteindelijk beslissend zou blijken. Want met alle respect en de wissels die Van Heek toepaste, slaagden de Rijnvogels er niet in om langszij te komen. Een kopbal van Romano van der Stoep vloog over en Messemaker voorkwam tussentijds een grotere achterstand. Al met al bleef het bij 3-2 en zoals gezegd, een verdiende overwinning voor de thuisclub.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt, Ogur Kaya (60. Romano van der Stoep), Jim Havenaar (72. Jop Verhagen), Niels van Veen (81. Thom de Vries), Arno Dijkstra.

eerste-yv025-small