In de derde divisie is FC Rijnvogels uitermate moeizaam gestart. Van VVOG, Odin’59 en Huizen werd verloren. Tijd voor revanche dus en dat zou dan moeten gebeuren tegen de youngsters van Almere City. In de eerste klasse B begint Voorschoten’97 pas een week later aan de competitie, omdat de ploeg van Adegeest komende zaterdag niet terecht kan bij FC ‘s-Gravenzande. Een dag later is het wel de beurt aan FC Boshuizen om de eerste drie punten in de wacht te slepen. De wekelijkse voorbeschouwing.

ZATERDAG

DERDE DIVISIE

FC RIJNVOGELS- JONG ALMERE CITY

Het wordt zo zoetjes aan tijd dat de Rijnvogels zich gaan beseffen dat het voetballen in de Derde Divisie niet zomaar een potje ballen op zaterdagmiddag is. Na de valse start met drie nederlagen op rij moet het team van trainer Hein van Heek zich er bewust van gaan worden dat dit heel andere koek is dan in de voorgaande succesvolle seizoenen. Elke fout en nonchalant moment wordt keihard afgestraft. Dit moge een harde les zijn en hopelijk hebben de Vogels ervan geleerd. Zo niet, dan wacht hen er nog een uitermate zwaar seizoen. De kans om van die hatelijke nul af te komen is er aanstaande zaterdag als Jong Almere City op de Kooltuin te gast is. Ook zij snakken naar de eerste overwinning en zijn nog puntloos. Dat er het nodige voor de beide equipes op het spel staat moge derhalve duidelijk zijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het een pittig duel zal worden. De strijd om de eerste punten. Blijven deze op de Kooltuin of gaan ze mee naar Almere…..

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

TAC ’90-FC BOSHUIZEN

Gaan de kadebewoners zich ook dit seizoen weer in de hogere regionen manifesteren? Dit valt te bezien. DE Leidse ploeg zag diverse bepalende spelers vertrekken en heeft vooral jonge aanwas in de armen gesloten. Het lijkt op de een of andere manier boven de club te hangen dat sterkhouders vaak worden weggeplukt. Toch liet FC Boshuizen in de voorbereiding al aardig voetbal zien en in het bekertoernooi werd het team van Steef Roodakkers tweede achter Valken’68. Beide ploegen bekeren door. TAC’90 is en oude bekende. De tegenstander van komende zondag eindigde in het afgelopen seizoen als tiende en kreeg erg veel doelpunten tegen. Liefst 32 punten punten meer behaalde de Leidse equipe op de ranglijst, maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Ook niet de 0-2 zege die de blauwgelen destijds in de wacht konden slepen.