VOORBESCHOUWING

DERDE DIVISIE

ZATERDAG
DVS ’33 ERMELO-FC RIJNVOGELS
Aanstaande zaterdag de ontmoeting tegen DVS ’33 Ermelo, een van de eerste verre uitwedstrijden van dit seizoen. ‘Wat je van ver haalt is lekker’ volgens een oud Hollands spreekwoord. Het zou inderdaad lekker zijn als er in de uitbeurt iets gehaald kan worden tegen de opponent die afgelopen zaterdag nog indruk maakte door met 1-5 bij Harkemase Boys te winnen. Aan de andere kant maakten de Vogels in de wedstrijd tegen Scheveningen ook een zeer goede indruk al werd de hekkensluiter niet beloond met drie punten. Maar goed, de opvoering geeft de burger moed en ook de mannen van trainer Hein van Heek zullen ongetwijfeld vertrouwen hebben bijgetankt na een valse start van het seizoen. Maar zoals Van Heek na afloop van de 1-1 remise tegen Scheveningen zei: ‘Wij horen best wel in de derde divisie thuis’. Een uitspraak die gebaseerd was op een van de beste wedstrijden die zijn team op de mat legde. Nu het vervolg, waarmaken wat de oefenmeester zei. De gastheer verloor nog niet op eigen veld, maar scoorde ook al twee keer niet. Van Jong Volendam werd met 3-2 gewonnen en tegen Rijnsburgse Boys en Stedeco bleven doelpunten uit.

EERSTE KLASSE

VOORSCHOTEN ’97-NOOTDORP

Aanstaande zaterdag komt de nog ongeslagen koploper Nootdorp op bezoek bij de groengelen, een team dat vorig seizoen ook een grote rol speelde maar niet tot promoveren kwam. Een team bovendien waar tegen het voor de Voorschoten lastig spelen en moeilijk te bestrijden was. Voor de mannen van de nieuwe trainer André Lourens een flinke opgave om er met de grotendeels nieuwe en vooral jonge groep aan een flinke kluif te beginnen die er op het bordje ligt. De vraag is hoe hard de forse doch enigszins geflatteerde nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Xerxes/DZB is aangekomen. Het is uiteraard nog vroeg in het seizoen maar een eerste winstpartij zou welkom zijn om van de gedeelde onderste plek af te komen. Overigens heeft het team van Lourens wel een wedstrijd minder gespeeld. Vorig seizoen klopte Voorschoten’97 de komende opponent thuis op de slotdag met 2-1. Het eerste duel eindigde in een afgetekende 4-0 zege voor de Nootdorpers.

EERSTE KLASSE

ZONDAG

OLYMPIA-FC BOSHUIZEN

De topper tegen Leonidas werd afgelopen zondag helaas verloren. Lange tijd leek er een 2-2 remise in te zitten maar in de allerlaatste minuut ging het toch nog mis door een wonderschone treffer van de bezoekers. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De volgende ronde speelt zich af aan de Bodegraafsestraatweg in Gouda. Opponent Olympia speelde in drie wedstrijden vier punten bij elkaar en over de krachtsverschillen in dit nog prille seizoen valt nog weinig te zeggen. Om een beetje in het spoor van Leonidas en DRL te blijven zal er toch de volle winst geboekt moeten worden door de geelblauwen. Zaak is dus om in de kaasstad zich niet de Goudse kaas van het brood te zullen laten eten. Die kunnen zij zelf beter in de winkel kopen. En nog even terug naar vorig seizoen: toen klopten de Leidenaren de tegenstander op eigen veld met liefst 5-0, maar pal na de winterstop rolde er met 1-1 een puntendeling uit.