ZATERDAG

DERDE DIVISIE

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS-FC LISSE

Voor aanstaande zaterdag andermaal een mooi affiche: FC Rijnvogels-FC Lisse. De tot op heden verrassende en ongenaakbare koploper uit de Bollenstreek komt op bezoek. In het recente verleden speelden de beide teams onderlinge oefenwedstrijden tegen elkaar en de balans leek destijds in evenwicht. Maar nu, nu gaat het er om. Hebben de mannen van trainer Hein van Heek het nodige zelfvertrouwen getankt na de sensationele overwinning op Nieuw Zuid tegen Quick Boys? Met dit gegeven op zak moeten de Vogels onbevangen de strijd aangaan tegen mannen zoals routinier Martin van Eeuwijk, Roel de Goede en Rik Vermeulen. Namen die zich gevestigd hebben en nu weer een belangrijke rol spelen in de competitie waarin de geelblauwen koploper zijn. Iets dat geen enkele voetbalkenner voordien voor mogelijk had gehouden. De thuisclub ontworstelde zich na een slechte seizoenstart langzamerhand omhoog en de twee laatste wedstrijden werden gewonnen. Een derde op rij zou natuurlijk geweldig zijn maar om de equipe van Robbert de Ruiter zo maar even ouderwets pootje te haken zou natuurlijk een reuze stunt zijn. Kortom, het zal er zaterdag op de Kooltuin om spannen.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97 – WESTLANDIA

Het wordt langzamerhand tijd dat de mannen van trainer André Lourens eens het zoet der overwinning mogen gaan smaken. Na vijf wedstrijden heeft het team slechts één schamel puntje verzameld en verkeert derhalve in zwaar weer. Een plek die voor de groengelen de laatste seizoenen enigszins wereldvreemd is. Als zij zich daar vandaan weten te spelen zal er aanstaande zaterdag op Adegeest wel van subtopper Westlandia gewonnen moeten worden. Ja moeten, de wil zal er ongetwijfeld zijn bij het grotendeels vernieuwde en jonge team. Een driepunter is broodnodig om enig zicht op de onderste ploegen van de middenmoot te krijgen. Dat er afgelopen zaterdag met 0-1 van Brielle werd verloren is op zich geen schande maar het team creëerde nauwelijks enkele kansen en dat geeft dan te denken. Maar goed, nieuwe ronde nieuwe kansen. Op naar de eerste zege van dit seizoen. Wiskundig gezien komt het moment dichterbij. Westlandia is overigens een promovendus, wel van naam, en schakelde RCL uit in de nacompetitie richting de eerste klasse.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

WOERDEN-FC BOSHUIZEN

De 6-1 overwinning op DRL moet de kadebewoners een goed gevoel hebben gegeven. Het was niet de minste ploeg die zij tegenover zich troffen maar de geelblauwen overtroffen zichzelf. Door deze eclatante zege blijft het team van trainer Stefan Roodakkers in het spoor van koploper Leonidas dat tot op heden nog geen enkele punt morste ook al wonnen zij afgelopen zondag maar nipt met 1-0 van stadgenoot CVV Zwervers. De uitbeurt tegen Woerden zal geen gemakkelijke zijn. Het team uit het groene hart van Holland draait mee in de subtop en dat zegt genoeg. Roodakkers en zijn mannen kunnen dus de borst nat maken om een driepunter mee naar huis te nemen want het is maar afwachten wat Leonidas in en tegen Poortugaal doet. Zelf wonnen de Leidenaren er recentelijk vrij eenvoudig met 2-0. Hetgeen echter niet betekent dat het voor de koploper ook nu appeltje-eitje zal worden. Wat er elders gebeurt moet FC Boshuizen worst wezen. Zelf de punten pakken, daar gaat het om en de huidige tweede plaats op de ranglijst te koesteren.