ZATERDAG, DERDE DIVISIE

FC RIJNVOGELS-STEDOCO

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma voor rood en wit. Een voor de Vogels onbekende tegenstander uit Hoornaar, een plaats onder de rook van Gorinchem. Het belang van de ontmoeting moge duidelijk zijn. De opponent heeft tot op heden een punt meer bij elkaar weten te ballen dan de mannen van trainer Hein van Heek. Dus bij winst kan de thuisclub over de bezoekers heen gaan op de ranglijst. Het zou een goed gevoel geven om uit de gevarenzone te geraken. Er heerst echter nog geen paniek in de roodwitte gelederen. De zwaar bevochten 0-0 uit tegen Jong Groningen geeft eens te meer aan dat de Vogels op dit hogere niveau mee kunnen. Ook de komende tegenstander bewees dit afgelopen zaterdag door ODIN ’59 met 1-0 klop te geven. Beide teams zullen dit seizoen geen hoogvlieger worden maar hanteren het motto om zich te kunnen handhaven. Het zal dus op de Kooltuin een duel worden waarin er hard voor de punten moet worden geknokt. Uiteraard op een sportieve manier wel te verstaan. Voetballend heeft de thuisclub het in zich maar het moet er weer een keer uit komen. Wellicht komende zaterdag tegen Sterk Door Combinatie.

EERSTE KLASSE B

ARC-VOORSCHOTEN’97

Een duel tussen twee teams die gezien hun reputatie veel te laag op de ranglijst staan. ARC boekte na een serie van vijf nederlagen haar tweede zege in de uitbeurt bij Westlandia (2-3). De keuze van Frank Bloemheuvel om Charlie Windhorst in de spits te posteren lijkt een juiste. De mannen van trainer André Lourens gingen bij Forum Sport waar Lourens al met al 25 jaar werkzaam was, met 1-0 ten onder. Door deze nederlaag bivakkeren de groengelen nog steeds met de schamele vier punten op de een na onderste plaats, een wereldvreemde plek voor de Voorschotenaren. De Racing Club uit Alphen aan den Rijn presteert ook al niet veel beter en wist tot op heden zeven punten bij elkaar te sprokkelen. Het wordt dus een zogenaamd staartduel op sportpark Zegersloot. Als de thuisclub haar tweede overwinning weet te boeken komt het in ieder geval naast de Alphenaren maar dan nog is er geen reden tot juichen. Hoewel een zege ietsje meer lucht in de gelederen van het jonge team zal brengen. Er is nog een lange weg te gaan maar als de hobbel tegen ARC succesvol kan worden genomen is dit wellicht een opmaat om met wat meer vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Zeker gezien de resterende serie voor de winterstop, waarin vooral ploegen uit het rechterrijtje worden ontmoet.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

OVV-FC BOSHUIZEN

Trainer Stefan Roodakkers is tot nu toe tevreden over de prestaties van zijn team. Ondanks de verloren thuiswedstrijd tegen laagvlieger CVV Zwervers (0-1) houdt hij er de moed in. De nederlaag betekende wel dat het gat met koploper Leonidas inmiddels zes punten bedraagt en Alphense Boys de tweede plek van de geelblauwen heeft over genomen. Het gemis van vier vaste waarden deed zich afgelopen zondag voelen. Roodakkers beschikt toch al niet over een brede selectie en moet dus roeien met de riemen die hij voor handen heeft om zijn vlaggenschip naar een winstpartij te laten koersen. Wellicht is het laag geklasseerde OVV een uitgelezen tegenstander om de opgelopen averij te repareren. Maar ook laagvliegers kunnen lastige tegenstanders zijn. Zo bleek afgelopen zondag maar weer eens duidelijk. De minieme kans op de eerste periodetitel werd verkeken, maar er valt dit seizoen meer te halen in deze klasse. Op naar de volgende fase van het seizoen dat nog lang is en wellicht nog perspectief biedt voor de kadebewoners als zij met een complete en fitte formatie aan de bak kunnen.