DERDE DIVISIE

ZATERDAG

VOORBESCHOUWING ASWH-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd naar Hendrik Ido Ambacht. Ofwel naar sportpark De Schildman tegen de nummer drie van de ranglijst. Een opponent die al jaren lang mee strijdt in de hoogste regionen van de competitie. Een sterk team. Het ligt een beetje in de naam van de club opgesloten: Altijd Sterker Worden Hendrik. Hoe sterk zijn de gastheren als zij FC Rijnvogels op bezoek krijgen? De Katwijkers die de laatste weken ook steeds sterker worden. Na een belabberde start van het seizoen waarin drie keer op rij werd verloren is het geloof in eigen kunnen weer terug gekeerd. De rode lantaarn werd overgedragen en inmiddels is de equipe van Hein van Heek opgeklommen naar de elfde plaats en heeft het zich meer lucht verschaft. Dat niet alleen maar ook vertrouwen bijgetankt na de zwaar bevochten 0-0 in Groningen en de duidelijke 4-1 zege op SteDoCo. Alle reden dus om met een goed gevoel aan de aftrap te beginnen al zal het op voorhand wel een zware kluif worden. Maar vaak kunnen die ook lekker smaken.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-SVC ‘08

Er staat komende zaterdag weer een zogenaamd staartduel op de wedstrijdkalender. Op sportpark Adegeest zullen de teams van de thuisclub en de bezoekers uit Wassenaar, onder de naam Scheveningse Voetbal Combinatie 2008 alle krachten bijeen zien te bundelen om middels een overwinning zich wat verder van de laatste plaatsen te wurmen. Het gaat de beide ploegen bepaald niet voor de wind dit seizen en zoals het er nu naar uit ziet wordt het een struggle for life. Maar goed, dat is in deze fase van de competitie gelukkig nog niet aan de orde. Het is echter wel zaak om wat punten bij elkaar te gaan spelen. Ooit speelden de groengelen op een hoger echelon zoals bijvoorbeeld tegen Quick Boys op Nieuw Zuid in Katwijk. Das war einmal. Nu eerst maar zorgen dat de punten binnen komen om uit de gevarenzone te geraken waarin de Haagse fusieclub ook bivakkeert. Het jonge team van trainer André Lourens snakt naar de tweede overwinning. Afgelopen zaterdag was ARC Voorschoten’97 met 4-2 de baas. Op basis van de tweede helft een terechte zege voor Frank Bloemheuvel en de zijnen, maar tot aan de vijftigste minuut waren er weldegelijk winstkansen geweest voor de ploeg van Lourens. SVC’08 kwam er niet aan te pas tegen Vitesse Delft (0-3).

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-NIEUWERKERK

Afgelopen zondag hadden de mannen van trainer Stefan Roodakkers een gedwongen rustdag omdat het duel tegen OVV vanwege de regenval werd afgelast. Komende zondag hopen zij wel aan de bak te kunnen tegen de nummer 4 van de ranglijst, Nieuwerkerk. Omdat de huidige koploper Leonidas haar eerste nederlaag in en tegen Woerden leed, bestaat er nog altijd de mogelijkheid om het gat met de koploper te verkleinen. Doch de komende opponent aan de Boshuizerkade is er bepaald geen van waar zomaar even gewonnen kan worden. Willen de kadebewoners in de race voor een prijs blijven gaan – zoals bijvoorbeeld een periodetitel- zal er uit de blauwgele tenues alles moeten worden geperst om na anderhalf uur voetbal met een goed gevoel de derde helft te kunnen vieren. Dan kan een biertje naar meer smaken. Wegspoelen na een nederlaag is hopelijk niet aan de orde. De komende opponent van de Leidse ploeg speelde vorig seizoen nog in de Hoofdklasse A, een afdeling waar FC Boshuizen eerder ook een seizoen mocht ruiken.