FC Rijnvogels is van de nul af in de derde divisie en wil nu verder aan gaan pikken. Voorschoten’97 staat twee niveaus lager nog op nul punten, maar kwam nog steeds niet in actie. Zaterdag dan maar meteen handelen? En pakt FC Boshuizen na een uitzege nu ook de volle winst plukken op het eigen complex? Een rondje langs de velden in deze nieuwe voorbeschouwing.

ZATERDAG

3e DIVISIE

IJSELMEERVOGELS-FC RIJNVOGELS

In vroeger jaren was dit affiche ondenkbaar. Maar vandaag de dag is het de realiteit. Beide teams ontmoeten elkaar aanstaande zaterdag in het voetbalbolwerk van Spakenburg. De gerenommeerde thuisclub met een status in het zaterdag amateurvoetbal presteert tot op heden ondermaats. Nieuwkomer FC Rijnvogels heeft even moeten wennen aan het niveau van de Derde Divisie maar boekte na drie nederlagen op rij de eerste winst tegen Jong Almere City. Opgelucht adem halen op de Kooltuin. De eerste zege betekende het verlaten van de vermaledijde laatste plek op de ranglijst en de roodwitten kunnen en moeten weer omhoog gaan kijken. Want de opponent heeft – beneden hun status- ook pas vier punten bij elkaar weten te voetballen. Zo werd er afgelopen weekend verloren van Odin’59 (2-0), de verrassende medekoploper tot nu toe. Het wordt dus wederom een belangrijke pot voor trainer Hein van Heek en de zijnen. Wordt een zege voor de Katwijkers op sportpark de Westmaat een opmaat om aansluiting te krijgen bij de middenmoot? De verschillen zijn op dit moment nog maar klein in een competitie waarin alles nog mogelijk is. Recent waren de ‘rooien’ nog te sterk voor Quick Boys in het bekertoernooi overigens.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-SPORTLUST ‘46

Voor de Voorschotenaren begint het seizoen pas aanstaande zaterdag omdat het eerste duel – de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande – nog geen doorgang kon vinden. Op sportpark Adegeest gaat het dus pas echt van acquit. Zijn de mannen van trainer Andre Lourens er klaar voor om opponent Sportlust ’46 in de uitgestelde ouverture van het seizoen de tweede nederlaag toe te brengen? De Woerdenaren verloren immers de eerste wedstrijd op eigen bodem tegen Nootdorp met 0-1 in en wedstrijd met het nodige tumult. De bezoekers eindigden met slechts man na drie keer tweemaal geel. Het is aan de thuisclub om de verwachte oppositie van de roodwitten de kop in te drukken. Met een driepunter te beginnen zou een prettig gevoel geven. Vorig seizoen ging groengeel ook goed van start maar zakte naarmate de competitie vorderde steeds verder weg en moest na de winterstop zelfs met angstige blik af en toe naar onderen kijken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Indachtig het spreekwoord: ‘Een goed begin is het halve werk’ kunnen de mannen aan de bak. Maar geen half werk afleveren.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-LAAKKWARTIER

Na de goede 2-4 uitzege bij TAC ’90 wacht aan de kade wederom een Haagse opponent. De start van het redelijk jonge team van trainer Stefan Roodakkers was dus goed te noemen maar nu het vervolg tegen een onbekende tegenstander die de eerste wedstrijd met 3-4 van Woerden verloor. Hieruit zou je kunnen concluderen dat de Hagenezen achterin kwetsbaar zijn maar andersom ook een voorhoede heeft die het vijandelijke doel weet te vinden. Laakkwartier werd vorig seizoen kampioen in 2C en klopte in bijna alle wedstrijden onze regionale clubs Foreholte, ROAC, DOSR en FC Lisse. Soms ook met het nodige machtsvertoon. Het zijn een paar gegevens waarmee rekening moet worden gehouden als de eerste thuiswedstrijd tot een succesvol einde moet worden gebracht. Een hoge positie op de ranglijst is de Leidenaren niet vreemd en daar zullen zij ook dit seizoen ongetwijfeld weer voor willen gaan. Dat FC Boshuizen vier keer scoorde is ook hoopgevend. TAC’90 liep vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan.