Komende zaterdag staat de slotwedstrijd van het seizoen 2015-2016 voor de deur. Althans, hoofdklasser FC Rijnvogels gaat daarna nog op voor promotie en Valken’68 hoopt juist klaar te zijn en niet veroordeeld te worden tot het spelen van p/d-wedstrijden. Voorschoten’97 is op zeker wel klaar en FC Boshuizen speelt maandag al niet meer. De Leidenaren kunnen nog uitkomen op een beslissingswedstrijd of gaan ook de nacompetitie in voor promotie. Genoeg spanning dus nog en derhalve ook op speeldag 26 een rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-ZWALUWEN

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd in competitieverband. Tevens de laatste testcase voor de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen in het tweeluik met een team uit de hoofdklasse C. Op de laatste speeldag zal bekend worden welke tegenstander dit zal zijn. In ieder geval wordt de eerste wedstrijd een ver uitstapje naar Overijssel, Gelderland of misschien wel Friesland. Maar goed, eerst zaterdag nog tegen de Vlaardingse Zwaluwen aan de bak. In wezen staat er niets meer dan de eer op het spel. De Vogels hebben conform de wens van trainer Hein van Heek zich bij de eerste vijf geplaatst. Zwaluwen heeft ook niets meer te winnen of te verliezen want zij staan veilig. Dus zou het zomaar een ontspannen potje voetbal kunnen worden. In de heenwedstrijd speelden de Katwijkers een prima wedstrijd en wonnen gedecideerd met 3-0. Wellicht kunnen de vogels nog eenmaal de veren strekken om een mooi resultaat neer te zetten. Het is enkel de vraag welke spelers dat moeten gaan doen, want de lappenmand is behoorlijk gevuld.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97-NOOTDORP

Voor de gastheren staat er niets meer op het spel. Na een goede start van het seizoen zakte het team geleidelijk aan verder weg maar echte paniek om P/D te spelen is er nooit geweest. De laatste thuiswedstrijd op Adegeest kan dan ook zonder zorgen worden gespeeld. Voor tegenstander Nootdorp is er echter nog een theoretische kans op het kampioenschap. Het is afhankelijk wat FC ‘s- Gravenzande en Argon – de beide favorieten – onder elkaar zullen gaan uitspoken in een rechtstreeks duel. Alleen als de beide teams tot een remise komen kan Nootdorp er alsnog een beslissingswedstrijd uitslepen. Dus de groengelen kunnen er op zeker van zijn dat de bezoekers alles uit de kast zullen halen om de laatste strohalm met beide handen te grijpen. Maar de sportieve plicht doen hoort er wel bij. Daar mag in ieder geval van worden uit gegaan. Trainer Dick-Jan Ente wil dolgraag goed afsluiten met de groengelen en als zesde aantikken.

VALKEN’68-NEPTUNUS/SCHIEBROEK

Van deze belangrijke wedstrijd volgt een separate voorbeschouwing!

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN IN DE WACHTKAMER

Het team van trainer Stefan Roodakkers is na een goed seizoen uit gevoetbald. Althans wat de reguliere competitie betreft. Het is nu maar afwachten wat IFC in de laatste wedstrijd uit bij DRL doet. Als het team uit Hendrik Ido Ambacht minimaal gelijk speelt of de volle buit pakt wordt de kampioensvlag op sportpark De Schildman gehesen. Bij verlies van de concurrent volgt er een beslissingswedstrijd. Mocht deze er niet komen dan hebben de Leidenaren altijd nog de mogelijkheid om via de nacompetitie de stap omhoog nog te maken. Ongetwijfeld zullen er een aantal Boshuizenaren komende zondag toeschouwer zijn bij de wedstrijd DRL-IFC. En maar duimen dan als eenmalige fan van de Rotterdamse thuisclub.