Komende zaterdag staat de onvervalste Katwijkse clash tussen FC Rijnvogels en Quick Boys op het programma. Kan de ploeg van Hein van Heek de spanning bovenin volledig terugbrengen of pakt Quick Boys de handschoen weer op. Voorschoten’97 kan zich een klasse lager veilig spelen en aan Valken’68 de schone taak om zichzelf boven de streep te plaatsen. Op zondag zet FC Boshuizen de achtervolging in op IFC. De titel geeft immers zekerheid, terwijl de nacompetitie loopt via een lange en moeizame weg. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-QUICK BOYS

Een affiche dat voor zichzelf spreekt. Zaterdag 2 april wordt een druk dagje op de Kooltuin als voor de gastheren de derby van het jaar op de kalender staat. De noodtribunes worden opgebouwd voordat de buren van Nieuw Zuid op bezoek komen. De mannen van Jan Zoutman lijken dit jaar echt op weg naar het zo fel begeerde kampioenschap, hoewel er in het meest recente duel gemorst werd tegen de nummer laatst. Een kinkje in de kabel of slechts een kleine aderlating? Tegen hekkensluiter Sportlust ’46 werd het 3-3, terwijl de brigade van trainer Hein van Heek de lastige uitwedstrijd bij Jodan Boys winnend wist af te ronden (0-1). Quick Boys nummer een in de hoofdklasse B en de Vogels op plek nummer drie. Een plaatje dat een luttel aantal jaren geleden nog een utopie voor de Kooltuinboys leek. Maar het is de realiteit. In de heenwedstrijd op Nieuw Zuid waren de Vogels kansloos tegen de Boys die toen een van hun beste wedstrijden op de mat legden. Het ligt nog vers in het geheugen en zal ongetwijfeld een impuls voor de thuisclub zijn om beter voor de dag te komen en de vorm van de laatste weken te continueren. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag lijken voor handen. Overigens zijn de blauwwitten al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen. Slechts twee keer werd er gelijk gespeeld in die reeks. Cijfers om mee thuis te komen.

quick Boys - Rijnvogels_4355_081115

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-CSW

De geelrode Valkenburgers bevinden zich na de nederlaag tegen Volendam nog immer in slecht weer. Met nog zes wedstrijden voor de boeg moet het lentezonnetje voor de kersverse trainer Arie van Duijn en zijn mannen snel gaan schijnen. Even leek het er op dat de Duyrakbewoners zich uit de vermaledijde P/D zone zouden ontworstelen maar het windje zat de laatste tijd tegen. Tegen de komende opponent CSW uit Wilnis, dat in een zelfde situatie verkeert en eveneens 21 punten heeft, zal het er op of er onder moeten worden. De uitbeurt werd met 3-2 verloren dus revanchegedachten en de struggle for life zijn twee redenen om in het eigen huis alles uit de kast te halen voor een positief resultaat. Valken ’68 had de laatste weken in ieder geval de mazzel dat overige teams die zich nog lang veilig weten ook allemaal punten morsten dus is de aansluiting met de middenmoot nog steeds een reële optie. Zaterdag moeten er serieuze zaken worden gedaan. In de derde periode pakte Valken’68 tot dusverre drie punten in drie wedstrijden, terwijl de komende bezoekers drie keer onderuit gingen.

VOORSCHOTEN ’97- VITESSE DELFT

In de beginperiode van het seizoen toen de mannen van Dick Jan Ente nog in een positieve flow zaten werd er vrij gemakkelijk met 3-0 op sportpark Tanthof Zuid in Delft gewonnen. Daarna kwam er wat sleet in de geelgroene brigade dat zich nu alleen nog kan richten op een mogelijke derde periodetitel. Voor de gasten uit Delft gelden andere belangen. Het team bivakkeert net boven de gevarenzone en zal er dus alles aan moeten doen om punten te bemachtigen. Wederzijds belang dus op sportpark Adegeest. Een interessant gegeven om een spannend duel te kunnen verwachten. De Voorschotenaren verloren dit seizoen al drie keer in eigen huis dus het thuisvoordeel biedt geen enkele zekerheid. Maar wil het team nog enige glans aan deze voetbaljaargang geven zal het toch de winst in eigen knip moeten stek om in de race voor de derde periodetitel te blijven. Bij winst is een veilige positie in elk geval wel bereikt. Opmerkelijk is overigens dat het al zeker is dat er een hoop mutaties plaats vinden op Adegeest. Veel vertrekkende, maar ook komende spelers.

Boshuizen_7226 (1)_130316

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-TAC ‘90

Het wordt voor de kadebewoners een kwestie van jagen op de prooi die IFC heet. Het gat met de koploper bedraagt slechts drie punten maar de mannen uit Hendrik Ido Ambacht vormen een team dat aanspraak op de titel mag maken. De geelblauwen van trainer Stefan Roodakkers hebben weliswaar een periodetitel in de voetbalbagage maar rechtstreeks kampioen worden geeft meer zekerheid voor promotie naar de hoofdklasse. Voorlopig zitten de Leidenaren in de wachtkamer. Zelf van TAC ’90 winnen is een vereiste want de concurrent krijgt het zwakke PFC op bezoek. De Haagse opponent TAC ’90 heeft de punten ook broodnodig dus er zal op een behoorlijke portie weerstand kunnen worden gerekend. Een kluif waarin de thuisclub zich zeker niet mag verslikken om in de race te blijven. Dat (deels) verslikken gebeurde wel in de vorige uitbeurt. Bij VELO werd tot vier keer toe een voorsprong uit handen gegeven, waarbij wel gemeld moet worden dat de laatste Wateringse treffer meer dan verdacht veel weg had van een handsbal.