FC Rijnvogels moet in het ritme te zien blijven met het oog op de naderende nacompetitie. Daarnaast hoopt de Katwijkse hoofdklasser vurig dat de ziekenboeg zal leeglopen, nu het uur U nadert. In de eerste klasse heeft Voorschoten’97 nog de wens om wat punten aan het totaal toe te voegen en titelkandidaten pootje te lichten. Valken’68 zal alle zeilen bij moeten zetten om niet in de absolute gevarenzone terecht te komen in 1B. En op zondag is FC Boshuizen nog altijd in gevecht in de strijd om de titel. De spanning loopt op en dus is het de hoogste tijd om een rondje langs de velden te maken.

Zaterdag

Hoofdklasse B

FC Rijnvogels-Noordwijk

Aanstaande zaterdag staat een van de laatste thuiswedstrijden op de kalender. Het zal een kraker kunnen worden tussen de Vogels en Noordwijk. Inzet: Noordwijk hoopt nog op een uitglijder van Quick Boys in het Zeeuwse waar Hoek de tegenstander is en de thuisclub wil graag de fraaie derde plek behouden. Een korte terugblik op de heenwedstrijd die met 3-1 werd verloren. De thuisclub was op de Duinwetering effectief met het benutten van de spaarzame kansen. Na een 2-0 voorsprong kantelde het duel en de Katwijkers kregen grip op de wedstrijd. Een penalty werd helaas niet benut om de aansluiting te verzorgen en na een snelle counter gooide de thuisclub het duel op slot. De eretreffer van Mitchel Beijersbergen – die er nu na een ernstige knieblessure niet bij kan zijn- was alleen voor de statistieken. De Rijnvogels krijgen nu de mogelijkheid om zich te rehabiliteren. Na twee nederlagen op rij wordt het zoetjes aan weer tijd om het thuispubliek weer eens op een overwinning te trakteren. Het zal voorwaar geen eenvoudige opgave worden omdat opponent Noordwijk de laatste tijd ook in the winning mood is en voor een van de laatste kansen op een eventueel kampioenschap zal strijden. Goed en wel, het kan een interessante voetbalmiddag worden op de Kooltuin. Vorige week acteerde de brigade van Hein van Heek nog in de kwartfinale van de Koetshuis ‘de Burcht’ Cup. RCL werd met 1-2 geklopt door treffers van Rob Zandbergen en Niels van Veen.

Eerste klasse B

Valken ’68-Nootdorp

Er wacht de Valkenburgers een zware kluif als aanstaande zaterdag titelkandidaat Nootdorp op bezoek komt. In het eerste treffen waren de geelroden behoorlijk kansloos op sportpark Gravenhout. Nu moet het team van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen alle krachten en spirit verzamelen om de opponent onaangenaam te verrassen. Niet zozeer vanuit revanchegedachten maar vooral om zich zelf boven de vermaledijde P/D streep te blijven handhaven. Het is een zwaar seizoen voor de thuisclub. Op basis van inzet en strijdlust is handhaving prioriteit nummer een. Concurrent CSW lijkt tegen Alexandria ’66 op papier een makkelijk potje hebben en de andere kandidaten voor de dans op het wankele P/D koord, WV-HEDW en Vitesse Delft moeten een onderling robbertje uitvechten. Bij een puntendeling zouden de Valkenburgers veel baat hebben maar belangrijker is nog om zelf een stunt uit te halen tegen Nootdorp. Kortom, het gaat erom spannen in de uren van de waarheid die zijn aangebroken. Nootdorp werd recent overigens een punt ontnomen vanwege door de KNVB niet getolereerd gedrag van een paar spelers, die ook persoonlijk werden gestraft. Mede daardoor heeft Nootdorp slechts een punt meer dan niet minder dan drie concurrenten.

_MOM9587 (Small)

Voorschoten ’97-Argon

Ook Voorschoten ’97 ontvangt een titelkandidaat, Argon uit Mijdrecht. Bij de groengelen staat er aanmerkelijk minder druk op de ketel omdat zij zich van alle zorgen gevrijwaard weten. Geen degradatiespook, geen kans meer op een periodetitel, althans zo lijkt het zoals de papieren er nu voor liggen. Alhoewel, je weet het  maar nooit als FC ’s-Gravenzande, Forum Sport en Zwaluwen ’30 een misstap maken in de strijd om de laatste kans om het seizoen nog enige glans te geven door het toetje dat nacompetitie heet te mogen nuttigen. Dus gaat het er op sportpark Adegeest uiteindelijk nog ergens om. Strohalmen zijn er om je aan vast te klampen. In dit geval dus niet om het vege lijf te redden maar wellicht nog een extraatje aan het seizoen dat zo goed begon, toe te voegen. Zit er nog een revanche in na de eerder geleden 2-1 nederlaag en uitzicht op het medestrijden om de derde periodetitel? Overigens versterkten de mannen van Dick-Jan Ente zich andermaal deze week. Daarover binnenkort meer in onze spelerscarrousel.

Zondag

Eerste klasse B

GDA-FC Boshuizen

De strijd om het kampioenschap in de eerste klasse B blijft bijzonder spannend. Zeker omdat de kadebewoner- met dank aan SJC- op gelijke hoogte met IFC aan de kop van de ranglijst is gekomen. Het team uit Hendrik Ido Ambacht gaat op bezoek bij Olympia en lijkt in dit duel de beste papieren te hebben zoals ook de Leidenaren deze hebben. Maar in de slotfase van de competitie tellen de papieren niet. Elke wedstrijd staat dan op zich. GDA, dat thuis pas eenmaal won, bevindt zich in een uiterst netelige positie en zal op eigen Loosduinse bodem er alles uit willen persen om rechtstreekse degradatie te voorkomen dus de mannen van trainer Stefan Roodakkers kunnen op een flink portie tegenstand rekenen. Bij de degradatiekandidaat, die in de laatste speelronde in de negentigste minuut voorbij ging aan Poortugaal (2-3), is Dennis Olman overigens de trainer. Geen onbekende dus voor de ploeg uit de sleutelstad. Als deze hindernis genomen wordt door de formatie uit 071 komen de vooruitzichten op een terugkeer naar de hoofdklasse steeds dichterbij. Het zou mooi zijn als het verloren terrein heroverd kan worden. In het seizoen 2013/2014 degradeerden de Leidenaren immers uit de Hoofdklasse.

Boshuizen_7234_130316