Op naar de tweede helft van het seizoen. De festiviteiten liggen weer achter ons en diverse teams hebben een jaarlijks uitstapje naar een trainingskamp – al dan niet in warme oorden – gemaakt. Nu begint het echte werk weer. De mannen kunnen weer aan de bak. Een rondje langs de velden van FC Rijnvogels, Voorschoten’97, Valken’68 en FC Boshuizen.

ZATERDAG

HAAGLANDIA/WINSTON-FC RIJNVOGELS

De hamvraag: hebben de Vogels de tank weer bijgeladen in het zonnige Albufeira? Aanstaande zaterdag zal dit op sportpark Irene in Rijswijk moeten blijken. De eerste helft van het seizoen werd met twee nederlagen afgesloten. Respectievelijk thuis tegen ASWH (1-3) en met dezelfde cijfers werd in en tegen Noordwijk verloren. Beide nederlagen waren min of meer onnodig. Om het gat met koploper Noordwijk en achtervolger Quick Boys niet groter te laten worden zullen de Katwijkers niet graag tegen een derde nederlaag op rij aan willen lopen. De thuiswedstrijd werd door de equipe van Hein van Heek na een 0-1 achterstand bij de rust royaal met 6-1 gewonnen. Toen liep het in de tweede helft op rolletjes. Nu begint het op nul tegen een grillige tegenstander die niet te onderschatten is.

VALKEN ’68-ZWALUWEN’30

Geel-rood heeft een gezellig weekend in Slagharen gebivakkeerd. Zullen de mannen van Jaco van Staalduinen ook de broodnodige slagvaardigheid in de tweede seizoenshelft op de mat leggen? Dat de mindere benijdenswaardige positie op de ranglijst noopt tot het vergaren van punten is een open deur intrappen. Komende tegenstander is Zwaluwen ’30 uit het Noord-Hollandse Hoorn. In de uitbeurt werd in de slotfase ongelukkig met 1-0 verloren. Het krachtsverschil ontliep elkaar weinig. Inmiddels hebben de bezoekers de eerste periode in de knip en zijn ook een potentiële titelkandidaat. Een en ander houdt in dat de opponent op ’t Duyfrak sowieso een zware kluif gaat worden. Zijn de Valkenburgers tot een stuntje in staat, waardoor zij zich wat meer lucht kunnen verschaffen?

VOORSCHOTEN ’97-ARC

Gaan de mannen van trainer Dick Jan Ente de draad na de winterstop weer oppakken? De draad die zij na een uitstekende fase van het seizoen nadien even kwijt waren en inmiddels een achterstand van zeven punten op koploper Nootdorp hebben opgelopen. Derhalve lonken er momenteel ook geen perspectieven in de tweede periode. Maar misschien dat het tij kan gaan keren. Om hiertoe de eerste stap te zetten zal er met subtopper ARC een rekening moeten worden vereffend na de in de uitwedstrijd opgelopen 1-0 nederlaag. Jeffrey Beukenholdt was toen de matchwinnaar aan Alphense zijde. Dan kan er op de ranglijst stuivertje worden gewisseld met de Alphenaren die twee punten voorsprong op de Voorschotenaren hebben. In principe is alles nog mogelijk maar dan zal de eerste klap na de winterstop meer dan een ouderwetse daalder waard moeten zijn.

ZONDAG

OLYMPIA-FC BOSHUIZEN

Stefan Roodakkers gaat met zijn jongens op bezoek bij Olympia in Gouda. In de heenwedstrijd werden de Gouwenaren met een overduidelijke 5-0 terug naar de kaasstad terug gestuurd. Inmiddels hebben de rood-zwarten zich in de subtop gemeld al bedraagt het verschil met koploper IFC tien punten en met de Leidenaren acht punten. FC Boshuizen dient echter wel de volle winst te pakken om met een wedstrijd minder IFC in de grip te houden en t.z.t. de inhaalwedstrijd te winnen. Voorlopig maar eerst even de Goudse kaas niet van het brood laten eten. Ongetwijfeld zullen er bij de gastheren revanchegevoelens een belangrijke rol in dit treffen spelen. Een gewaarschuwd team telt voor twee. Zeker ook omdat IFC hoogstwaarschijnlijk de punten bij hekkensluiter Wateringseveld/GONA op gaat halen. FC Boshuizen kwam in elk geval met een goed gevoel terug uit Torremolinos.