Net als afgelopen weekend een vol programma om vervolgens in het eerste weekend van februari weer (grotendeels) stil te vallen. FC Rijnvogels gaat in de hoofdklasse B proberen druk te blijven uitoefenen op Quick Boys, de nieuwe leider, en Noordwijk. De Katwijkse club speelt, zo werd gisteravond bekend, in de nacompetitie tegen de winnaar van de eerste periodetitel uit de hoofdklasse C: Harkemase Boys. Die ploeg staat evenwel ook bovenaan en dus kan er straks ook een andere tegenstander uit rollen. Maar eerst dus de reguliere competitie. In de eerste klasse gaat Voorschoten’97 weer eens proberen te winnen en lijkt Valken’68 met nieuw elan te zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft. Op zondag streeft FC Boshuizen er naar om bij koploper IFC te blijven. Later in de week ook nog meer aandacht aan de Leidse eersteklasser.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-SPIJKENISSE

De Rijnvogels zijn goed uit de winterstop gekomen door de lastige uitwedstrijd bij Haaglandia/Sir Winston te winnen. Weliswaar niet in topvorm maar de punten zijn binnen na twee nederlagen op rij voor de winterstop. Goed voor het vertrouwen van de mannen van Hein van Heek die de opwachting maken om aanstaande zaterdag in eigen huis gastheer te mogen zijn van Spijkenisse. De uitwedstrijd werd op knappe wijze met 0-3 gewonnen maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Spijkenisse presteert evenals de Rijnvogels goed. Na de afgelasting van afgelopen zaterdag tegen ASWH staat het team weliswaar drie punten achter op de Kooltuinboys maar in principe kunnen zij bij winst in de inhaalwedstrijd weer langszij komen. Of…of? Als de thuisclub het duel in winst weet om te zetten laten zij de groenwitten achter zich en blijven meedoen in de top drie. Een positie waar voor het seizoen zou worden getekend. Natuurlijk hebben de Vogels al een mooi prijsje in de voetbalplunje door het winnen van de eerste periodetitel, maar zij willen ook graag mee blijven ballen voor een positie in de kopgroep. Het belooft sowieso een interessante ontmoeting te worden.

EERSTE KLASSE B

FC ’s-GRAVENZANDE-VALKEN ‘68

Hebben de Valkenburgers onder de hoede van interim trainer Jaco van Staalduinen moed geput uit het gelijke spel tegen Zwaluwen ’30? In iedere geval werd de serie nederlagen een halt toe geroepen. Zaterdag worden de degens gekruist op het Julianasportpark. De cijfers uit het duel op ’t Duyfrak moeten maar snel worden vergeten want toen liepen de Valken tegen een kansloze 0-4 nederlaag op. De Westlanders mogen zich subtopper noemen maar lijken te zijn afgehaakt in de titelstrijd. Ook in de tweede periode spelen zij geen rol en dat mag opmerkelijk worden genoemd want FC ‘s-Gravenzande werd door kenners gezien als de topfavoriet voor de titel. Voor de geelroden staat er des te meer op het spel om uit de gevarenzone te geraken. Er staat behoorlijk wat druk op de ketel en om wat lucht te kunnen verschaffen is een driepunter van vitaal belang. Bij een nederlaag zullen de druiven in het Westland bijzondere zuur smaken daar waar het zoet der overwinning meer dan welkom zou zijn. Voorwaar geen makkie voor de Valken. Al helemaal niet in de wetenschap dat de Valkenburgers zwaar gemankeerd aan de start zullen verschijnen. Van de oorspronkelijke defensie is geen speler, om uiteenlopende redenen, inzetbaar. Dat wordt dus puzzelen voor Van Staalduinen.

VOORSCHOTEN ’97-VOLENDAM

Aan de eerste ontmoeting in het toeristendorp bewaren de mannen van trainer Dick Jan Ente prettige herinneringen toen het een zevenklapper (1-7) liet ontploffen. Dat was nog in de fase dat de Voorschotenaren nog lekker in hun vel zaten en zich als mogelijke titelkandidaat manifesteerde. Maar inmiddels zijn de groengelen afgezakt naar een zesde plaats met een achterstand van tien punten op koploper Nootdorp. Ook in de tweede periode valt er niets meer voor hen te verdienen. Voor de opponent uit Volendam staan er echter grotere belangen op het spel. De wijdbroeken lijken tot op heden voorbestemd om tot de laatste snik te moeten knokken voor lijfsbehoud. Ondanks het ruime verschil op de ranglijst mogen de Voorschotenaren hun tegenstander niet onderschatten maar vooralsnog lijken de punten op Adegeest te zullen blijven. Hoewel, de bezoekers wonnen afgelopen weekend met 3-1 van Neptunus/Schiebroek, een tegenstander waar Voorschoten’97 even voor de winterstop van verloor. Overigens werd dit weekend bekend dat Dick-Jan Ente ook volgend seizoen op de bank zit bij de groengelen, zie eerdere berichtgeving daaromtrent.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-PFC

Afgelopen zondag morsten de mannen van Stefan Roodakkers dure punten (1-1) bij Olympia in Gouda. Hierdoor bedraagt de achterstand op koploper IFC vier punten zij het dat de kadebewoners nog een inhaalduel tegoed hebben. Om het gat niet groter te laten worden telt alleen de volle winst. Op eigen bodem verspeelde de thuisclub nog geen enkel punt en het lijkt er op papier op dat deze status gecontinueerd zal worden. Want eerlijk gezegd lijkt de ploeg uit Geervliet dat zich in de gevarenzone bevindt niet het team dat de Leidse gastheren pootje zal gaan wippen. Anderzijds is het vaak zo dat staartploegen zich naarmate de competitie vordert zich nog wel eens willen gaan roeren. Maar FC Boshuizen –mits in goede doen- is in deze wel de favoriet om drie punten in eigen knip te steken. PFC won tot dusverre eenmaal op verplaatsing. Dat was tegen GDA, de ploeg van Dennis Olman. Juist ja, ex-trainer van de club aan de Boshuizerkade.