Hoofdklasser FC Rijnvogels begint zich zo zoetjes aan op te maken voor de twee allesbeslissende wedstrijden in de nacompetitie. Echter dient het nog wel twee duels te spelen in de competitie. Dat geldt ook voor eersteklasser Voorschoten’97, dat dan echter wel al klaar is. De Adegeest-brigade speelt volgend seizoen op zeker in dezelfde klasse, een wens die ook gehoord wordt bij Valken’68. De Valkenburgers zijn er echter nog niet en gaan ongetwijfeld twee bloedstollende wedstrijden tegemoet. Op zondag vergooide FC Boshuizen vrijwel zeker de titel, maar de Leidenaren hebben de achterdeur nog wel open staan voor en plek in de hoofdklasse. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

ASWH-FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag de laatste uitwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH, oftewel Altijd Sterker Worden Hendrik. Hoe sterk zal Hendrik zijn in het duel tegen de vogels? Op de Kooltuin waren zij de sterkste en brachten de roodwitten de eerste thuisnederlaag toe. De Katwijkers zijn verzekerd van de nacompetitie en voor de Hendrikkers die aan de leiding gaan in de derde periode valt er ook nog iets te verdienen. Een en ander houdt derhalve in dat de thuisclub er nog alles op alles gaat zetten om nog een prijsje in de wacht te slepen. Een nederlaag voor de mannen van Hein van Heek zou dus inhouden dat zij op de vijfde plek terecht komen, een plek waar voor aanvang van het seizoen de oefenmeester al voor wilde tekenen. Kortom, de vogels kunnen op een flink portie weerstand rekenen op sportpark De Schildman. Wellicht heeft de overwinning op Sportlust ’46 (4-1) weer het nodige vertrouwen gegeven dat er ook weer gewonnen kan worden. Vorig jaar lukte het wel in de uitwedstrijd in de Ambacht. Waarom zou het ook nu weer niet kunnen?

EERSTE KLASSE B

ARGON – VALKEN ‘68

Aan de mannen van Arie van Duijn de loodzware taak om in de uitwedstrijd bij titelkandidaat Argon punten te bemachtigen om zich van het P/D-gedoe te ontworstelen. Momenteel staan de geelroden een punt boven deze vermaledijde zone maar verlies in Mijdrecht betekent dat de laatste competitiewedstrijd de alles beslissende zal zijn. Een en ander hangt er natuurlijk wel vanaf wat de medegegadigden voor de nacompetitie zullen doen. Volendam, WVHEDW, Neptunus Schiebroek en Vitesse Delft zijn allemaal nog in de strijd om lijfsbehoud gewikkeld. Het is hogere wiskunde om te voorspellen hoe zich een en ander ontwikkelt. Daar moeten de Valkenburgers maling aan hebben en voor eigen succes gaan. De kluif zal zwaar worden, dat is op zeker. Maar het vertrouwen na de zege bij ARC moet er zijn. Het uur van de waarheid is nabij. Op ‘t Duyfrak werd het eerder 1-2.

_MOM5594

NEPTUNUS/SCHIEBROEK-VOORSCHOTEN ‘97

Officieel heeft Voorschoten’97 nog een punt nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen. Het huidige puntenaantal is evenwel al genoeg, want andere concurrenten spelen nog tegen elkaar. De ploeg van Dick-Jan Ente zou Valken’68 een vriendendienst kunnen bewijzen door in Rotterdam te winnen van de ploeg van Rob Jacobs. Afgelopen zaterdag beleefde de groengelen een bizarre en ronduit nare middag (zie de column van Richard Guffens). Voorschoten’97 voelde zich zwaar bestolen in het duel bij FC-‘s Gravenzande. Door tal van arbitrale beslissingen verloor Voorschoten’97 in de slotfase en eindigde het met negen man na amper of geen vergrijpen. Voorschoten’97 lijkt getergd om komende zaterdag sportieve revanche te halen.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-CVV ZWERVERS

Na de 0-3 nederlaag tegen SJC zijn de titelkansen voor de kadebewoners vrijwel verkeken. Of… of IFC moet in de laatste competitiewedstrijd een flinke steek laten vallen. Daar zullen de mannen van Stefan Roodakkers wellicht niet van uit gaan maar men weet het immers nooit. De Leidenaren hebben in ieder geval nog de achterdeur die openstaat voor eventuele promotie als er in de nacompetitie succes wordt geboekt. Maar eerst de blik op aanstaande zondag gericht als het Rotterdamse CVV Zwervers op bezoek komt. Deze ploeg heeft niets meer te winnen of te verliezen dus kan vrijuit aan de bak. FC Boshuizen daarentegen zal voor de volle winst moeten gaan om het laatste sprankje hoop om eventueel naast IFC te finishen levend te houden. De ontknoping na een heel goed seizoen is nabij. IFC komt overigens niet in actie. De nummer 1 speelt met Pinksteren nog tegen DRL uit om in wedstrijden gelijk te komen.

7 (Small)

Foto: met dank aan Saam de Mooij (V’68) en Shirley Verboon (FC Boshuizen)