Nog vijf speelronden en de clubs weten waar ze aan toe zijn. In de hoofdklasse kan FC Rijnvogels nog steeds promoveren en die kansen liggen er ook nog steeds voor zondageersteklasser FC Boshuizen. Voorschoten’97 is veilig en kan nog op gaan voor een prijs, hoewel die weg nog heel erg lang is. Een prijs voor Valken’68 zou handhaving zijn. De vier clubs die onze redactie volgt op hoofdklasse-en eerste klasse niveau spelen nog ergens om. Wel zo leuk. Derhalve een rondje langs de velden voor het komende weekend.

FCR-QB BIJ018 (Small)

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

TER LEEDE-FC RIJNVOGELS

De vraag is wie de nederlagen van afgelopen zaterdag het beste heeft weten te verwerken. Ter Leede werd door Noordwijk op de Duinwetering een behoorlijk portie billenkoek gegeven en droop met 5-0 af. De Rijnvogels bleven in de dorpsderby met Quick Boys eveneens met lege handen achter, maar niet met het pijn in de buik gevoel. Natuurlijk, er had meer in gezeten zeker na de rust waar kansen op de gelijkmaker om zeep werden geholpen. Zo was kevin Wijmer wel erg dichtbij de gelijkmaker en had het duel een andere wending kunnen krijgen. Ondanks de nederlaag bleven de Vogels derde op de ranglijst. Op naar de volgende ronde op sportpark De Roodemolen in Sassenheim. De heenwedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Voor een dergelijk resultaat zal de equipe van trainer Hein van Heek direct de handtekening willen plaatsen om de derde plek op de ranglijst te continueren. De Sassenheimers hebben voor het eigen publiek nog iets goed te maken. Laten de Vogels dit toe? Aangeslagen lijken zij na de nederlaag tegen Quick Boys niet, maar de equipe van Hein van Heek doet er van alles aan om hoe dan ook met een goed gevoel richting de nacompetitie te gaan. De vraag is of de dreun die Noordwijk afgelopen zaterdag aan de komende tegenstander uitdeelde door de Sassenheimers is verwerkt. De ploeg van Henk Wisman staat zevende en kan nog wel wat punten gebruiken om weg te blijven van plaats 11, een plek die verplicht tot het spelen van nacompetitie.

EERSTE KLASSE B

VITESSE DELFT-VALKEN ‘68

De Valkenburgers hebben weer een klein beetje lucht gekregen na de 2-0 overwinning op CSW dat nu in de P/D zone is verdaagd. Voor de pauze scoorde Rens van Klaveren op aangeven van Sven Boonstoppel (doelpunt te zien op de website van Echte Voetballers via een beeldfragment van LAV) en niet ver voor het sluiten van de markt stelde John van Rijn spots Robbert van Delft in staat te scoren. Mooi was het allemaal niet, maar daar maalde werkelijk geen Valkenburger om. Een belangrijke driepunter dus voor de mannen van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen die zaterdag met hun team naar sportpark Tanthof- Zuid in Delft afreizen om Vitesse Delft te bestrijden. De geelroden hebben nog een rekening met de opponent te vereffenen want in eigen huis werd de heenwedstrijd royaal met 0-4 verloren. Momenteel heeft Valken ’68 twee punten meer dan Vitesse Delft dat slechts een punt boven de gevarenzone bivakkeert dus er zal op een flink portie weerstand kunnen worden gerekend. Het motto in deze fase van de competitie is voor de Valkenburgers dat het niet mooi hoeft te zijn maar er op inzet gewonnen moet worden. Zeker met het ook op naderende zware kluiven: titelkandidaten Nootdorp en Argon staan nog voor de deur en bij ARC uit kan Valken’68 ook rekenen op fikse tegenstand.

2 (Small)

ZWALUWEN ’30-VOORSCHOTEN ‘97

Dick Jan Ente gaat met zijn gezelschap de meest verre uitreis naar Hoorn tegemoet. Op Adegeest deelden de beide teams de punten broederlijk (2-2) maar willen de Voorschotenaren mee blijven doen in de strijd om de derde periodetitel zal het geen punten mogen morsen en hopen op een misstap van FC ’s-Gravenzande dat op papier tegen Neptunus/Schiebroek een relatief eenvoudigere tegenstander tegenover zich weet. De opgave lijkt echter sowieso een zware te worden want de ploeg uit Hoorn behoort nog steeds samen met Argon, Nootdorp en FC ’s-Gravenzande tot de titelkandidaten. Op eigen terrein verloor de tegenstander slechts een wedstrijd en speelde twee keer gelijk dus lijkt in de eigen thuishaven moeilijk te kloppen. Het wordt op voorhand een ‘hell of a job’ voor de groengelen. Aan de andere kant; na de zege op Vitesse Delft heeft de brigade van Ente niets meer van doen met de gevarenzone en zonder die last kan er vrijuit worden gespeeld. En dan heeft Ente nog altijd een vaardig team tot zijn beschikking. Overigens is het nog steeds een drukte van belang met komende en vertrekkende spelers op Adegeest. Binnenkort weer terug te zien in onze spelerscarrousel.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-DRL

Afgelopen zondag ging het team, waarin een paar vaste waarden ontbraken, pas na een 0-2 achterstand tegen het einde van het duel echt voetballen en versloeg TAC ’90 alsnog met 4-2. Op zich een knappe prestatie. Een verschil van dag en nacht. De Leidenaren leken zich ogenschijnlijk te hebben neergelegd bij de titel van IFC, maar ontwaakten alsnog en zo blijft er nog voldoende hoop over op de eerste prijs. Aanstaande zondag mag het team van Steef Roodakkers weer op de eigen kade aantreden tegen DRL (De Rotterdamse Leeuw). Om samen met IFC in de race voor de titel te blijven zal het moeten blijven winnen. De gasten uit Rotterdam staan in de veilige middenmoot dus kunnen onbevangen voetballen, daar waar er voor de thuisclub meer druk op de ketel staat. Zoals het er nu voor staat kan de equipe van Roodakkers weer volledig van acquit gaan voor een driepunter. Misschien dat nummer drie SJC, dat naar IFC toe gaat, een handje kan helpen om in Hendrik Ido Ambacht een stuntje uit te halen. Eerst zelf de punten maar zien te pakken. De thuisclub is toch wel de favoriet in dit duel. Op eigen veld is blauw en geel nog steeds ongeslagen, terwijl DRL uit vijf keer won en vier keer aan het kortste eind trok.

Foto: met dank aan respectievelijk Piet van Kampen en Gerrit van der Nagel