De kop is er af van het nieuwe seizoen waarin de Rijnvogels thuis in het eigen nest de winst aan VVOG moesten laten en de uitwedstrijd bij ODIN’59 ook al verloren. Een tegenvaller voor het Katwijkse publiek dat op meer had gehoopt maar er uiteindelijk niet uit kwam. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De volgende ronde treffen de Vogels Huizen in de uitwedstrijd. In het verleden, toen de teams nog in de eerste klasse van West 1 speelden, was er de eerste kennismaking. In Huizen wonnen de Vogels met 3-5 en de return op de Kooltuin eindigde in een 2-2 remise. Voor die eerste uitslag zou het team van trainer Hein van Heek graag weer willen tekenen. Ietsje minder mag ook want 8 doelpunten in wedstrijden op dit niveau zijn spaarzaam. Tijdens de afgelopen winterstop waren de Vogels in een met 5-0  gewonnen vriendschappelijke wedstrijd nog ruimschoots de baas maar dat telt nu niet meer. Beide equipes beginnen van acquit en weten waar zij voor moeten gaan. Op sportpark de Wolfskamer treffen twee teams elkaar die beiden nog geen punt wisten te vergaren en derhalve toe zijn aan de eerste punten in dit zogenaamde staartduel. Voor de roodwitten is het te hopen dat de uitslag positief zal zijn want een rol als hekkensluiter is de ploeg wereldvreemd na de successen van de afgelopen jaren.

Huizen ging in de seizoensouverture onderuit tegen Harkemase Boys, dat met een 0-2 zege de bus weer instapte. Afgelopen zaterdag kreeg de ploeg van Henk van der Pol met 4-2 op de broek op de Middelmors, het domein van Rijnsburgse Boys. Op zich dus wel twee aansprekende clubs waarvan de geelgroenen verloren, maar toch had de in 1927 opgerichte club ook meer verwacht van de seizoensstart. Huizen trok in de zomer vier nieuwe spelers aan en zag een gelijk aantal vertrekken. Net als FC Rijnvogels dwong Huizen promotie af via de nacompetitie.

En nog even terug naar afgelopen zaterdag met Jaap van Duijn. De ‘Vogel’ sprak met onze mediapartner RTV Katwijk in de persoon van Ton de Vries over de 4-1 nederlaag tegen een andere nieuwkomer Odin’59.