VOORBESCHOUWING

FC RIJNVOGELS-JONG VOLENDAM

ZATERDAG, DERDE DIVISIE

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam op de voetbalkalender. Alweer een onbekende opponent voor de mannen van trainer Hein van Heek. Gezien de staat van dienst van de jonge oranje-zwarte wijdbroeken mogen de Vogels op een flink portie tegenstand rekenen want de bezoekers hangen tegen de subtop in de ranglijst aan. Overigens hoeven de Vogels niet naar de stand van de ranglijst te kijken, maar van eigen kunnen uit gaan moet een prima basis vormen. Dat er afgelopen zaterdag met 10 man van Capelle werd verloren moet naar de vergetelheid worden verwezen. Ooit eerder en dan praten we nog over de tijd dat KRV voor de fusie met MVKV ook naar het bekende toeristendorp afreisde. Dat was toen de blauwhemden nog in West 1 waren ingedeeld. Met een 3-0 overwinning in de voetbalplunje werd de prettige terugreis toen aanvaardt. Op de Kooltuin werd het daarna slechts 2-2. Dat waren andere tijden. In de nacompetitie van drie seizoenen geleden volgde er een hernieuwde kennismaking op de Kooltuin, dit dan wel met RKAV Volendam voor alle duidelijkheid. Door het 1-1 gelijk spel promoveerden de Katwijkers niet. Dus lijkt er nog een rekening te vereffenen alhoewel de meeste spelers van de huidige teams daar geen herinnering aan zullen hebben. Het wordt gewoon weer van nul af beginnen. Jong Volendam won tot nu toe twee uitwedstrijden en dat was in Heemskerk bij Odin’59 en op bezoek bij VVOG uit Harderwijk. De ploeg uit het palingdorp speelde met wisselend succes al drie keer thuis tegen regioclubs: FC Lisse (1-2), Quick Boys (1-0), Rijnsburgse Boys (3-3).

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ´97 – NEPTUNUS/SCHIEBROEK

Het wordt voor de mannen van trainer André Lourens tijd om weer eens een tweede driepunter op rij te boeken. De laatste wedstrijd werd gewonnen van SVC’08, maar eenvoudig ging dat allesbehalve. Aanstaande zaterdag lijkt het een uitgelezen mogelijkheid om weer te zegevieren als de groengelen op bezoek gaan bij de rode lantaarndrager Neptunus/Schiebroek. Het team dat tot op heden nog geen enkele wedstrijd wist te winnen en troosteloos onderaan de ranglijst bungelt. De Voorschotenaren doen het nog niet veel beter en verkeren derhalve in de zone die de gevarenzone heet. In dit stadium is het echter nog te vroeg om over paniek te spreken, maar het wordt langzamerhand tijd dat er ook weer eens het zoet der overwinning mag worden geproefd in een uitwedstrijd, iets dat nog niet eerder lukte. Nu dus maar op naar de eerste uitzege na al vijfmaal met lege handen thuis te zijn gekomen. De opponent uit het Rotterdamse lijkt hiervoor het aangewezen slachtoffer. Maar er bestaat een spreekwoord dat iets zegt over een kat in het nauw die rare sprongen maakt. Laten de Voorschotenaren er hier zich terdege van bewust zijn en geen kat in de zak mee naar huis nemen. De fusieclub uit de havenstad speelde thuis drie keer gelijk en uit werd het andere puntje binnen gehaald. Opmerkelijk; koploper Nootdorp won niet van de staartploeg.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

VOC-FC BOSHUIZEN

Het blauwgele team dat als hoogst spelende elftal uit Leiden door het voetballeven gaat, gaat op bezoek naar VOC in de Maasstad. Een team dat met twee overwinningen nog niet echt geweldig presteert en een frontlinie heeft die slechts weinig tot scoren komt. Aan de mannen van trainer Stefan Roodakkers de taak om deze opponent echter niet te onderschatten en in de vorm van de laatste weken de volle buit op zien te eisen. De Leidenaren bezetten nog steeds een mooie derde plek op de ranglijst en hebben kunnen ervaren dat ook koploper Leonidas kwetsbaar is. Daarnaast is Alphense Boys ook een kandidaat voor – het is nog heel ver weg – de titel. De Alphenaren lijken komende zondag op papier een makkie te hebben aan DRL terwijl Leonidas op bezoek gaat bij subtopper Nieuwerkerk. Allemaal leuk en aardig om te weten maar eerst de eigen wedstrijd maar eens zien te winnen om in het spoor van de koplopers te blijven. De achterstand op Leonidas bedraagt zes punten met dien verstande dat FC Boshuizen nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft, omdat de ontmoeting bij OVV afgelopen zondag voor de tweede keer werd afgelast. Winst is in elk geval noodzakelijk om het gaatje niet groter te laten worden. Volgens de laatste berichten is de Leidse club al druk bezig met gerichte versterkingen voor het volgende seizoen.