Zaterdag

Derde divisie

Jong FC Groningen-FC Rijnvogels

De aller verste uitwedstrijd staat aanstaande zaterdag op het programma voor de brigade van Hein van Heek. Helemaal naar Groningen, afstanden die de Vogels voordien nog niet gewend waren. Het zijn de consequenties van het behalen van de Derde Divisie. FC Rijnvogels gaat landelijk. Niet naar de bekende Euroborg maar naar een andere speelweide om de jonge Groningse beloften partij te geven. De jonge Groningse groenen doen het tot nu toe goed en hebben zich een behoorlijke positie in de middenmoot verworven. Zij behaalden enkele punten toen zij op bezoek kwamen in onze voetbalgemeente. Bij Quick Boys op Nieuw Zuid sleepten zij een 1-1 gelijkspel uit het vuur maar lieten bij Rijnsburgse Boys en 3-0 voorsprong uit de handen glippen, het werd in blessuretijd alsnog 3-3. Het is in ieder geval een opponent om rekening mee te houden. Op eigen bodem verloren de Groningers pas een keer en dat was van ASWH, op zich geen schande natuurlijk.

Zullen de Rijnvogels in staat zijn om in den verre de tweede uitwedstrijd te winnen? De eerste uitoverwinning was om de hoek bij Quick Boys en de 1-2 zege smaakte naar meer. Op jacht naar drie punten moeten de mannen van trainer Van Heek alle Katwijkse zeilen bijzetten om deze in de voetbalplunje te kunnen stoppen. Tegen een aantal talenten dat tegen het eerste van de profclub aan snuffelt. Met in het doel de ervaren sluitpost Peter van der Vlag, de routinier die niet meer tot de allerjongsten behoort. Gegeven de laatste optredens van de Kooltuinboys –ondanks de nederlaag tegen koploper FC Lisse- zullen de Katwijkers met voldoende vertrouwen de wedstrijd tegemoet kunnen zien. Groen tegen rood. Welke kleur zal het stoplicht na afloop aangeven? Of wordt het oranje?

Eerste klasse B

Forum Sport – Voorschoten ‘97

Een streekderby op sportpark ’t Loo in Voorburg. Een derby waarin de jonge jongens van trainer André Lourens zich er bewust van zullen zijn om de drie broodnodige punten te pakken om van de onzalige plek op de ranglijst aansluiting bij de middenmoot trachten te vinden. Na de niet alledaagse 7-5 overwinning op Westlandia leek het vertrouwen na deze eerste overwinning in het team te zijn teruggekeerd. Maar prompt daarop volgde de domper in en tegen FC ’s-Gravenzande waarin het tegen een 2-1 nederlaag aan liep. Onvolwassenheid in het team dat aanvankelijk de leiding nam maar in een tumultueuze slotfase het koppie er niet bij hield. Cheyhun Isik mocht met rood de douche gaan uittesten. De toch al niet brede selectie van de Voorschotenaren werd hiermee uitgedund. Nu rijst de vraag hoe de trainer zijn mannen weer op de rails kan krijgen nadat de groengele trein op sportief gebied ontspoorde. Van Voorschoten naar Voorburg is maar een wippie. Forum Sport is op eigen bodem nog ongeslagen. Een uitdaging dus om de blauwhemden een eerste nederlaag toe te brengen. Maar dan wel met het koppie er bij en geen gekke dingen doen. Gewoon voetballen en alles geven wat je hebt. Mogelijk zit er dan een tweede overwinning van het seizoen in. Saillant is uiteraard dat Lourens terug komt op bekend terrein. Hij was de langst zittende trainer bij de licht/donkerblauwen en wordt niet voor niets betiteld als ‘Mister Forum Sport’. De trainer zal zaterdag maar wat graag winnen van zijn oude makkers.

Zondag

Eerste klasse B

FC Boshuizen-CVV Zwervers

De kadebewoners, die zich afgelopen weekend verrassend door RCL uitgeschakeld zagen voor het districtsbekertoernooi, kunnen zich nu weer volop focussen op de competitie. Aanstaande zondag verwelkomen zij het Rotterdamse CVV Zwervers, een laagvlieger met slechts een overwinning op zak. Op papier lijkt het dus appeltje-eitje. Maar daarin mogen de boys van Stefan Roodakkers zich absoluut niet in verslikken om in het spoor van koploper Leonidas te blijven. De lijstaanvoerder lijkt op eigen bodem tegen Olympia een makkie te hebben dus is er de Leidenaren alles aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden. Echter, elke wedstrijd staat op zich en is de stand op de ranglijst geen voorwaarde om zomaar even de overwinning in eigen huis te houden. Er zal wederom voor moeten worden gevochten. Toch is de thuisclub favoriet en mag er een 1 op het totoformulier worden ingevuld. Mocht dat laatste lukken en de Rotterdamse koploper onverwachts onderuit gaan dan gloort de eerste periodetitel voor de Leidse ploeg, even afhankelijk ook nog van het doelsaldo.