vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing Voorschoten'97 en FC Boshuizen

Voorbeschouwing Voorschoten’97 en FC Boshuizen

-

Zaterdag

10 december

SC FEYENOORD-VOORSCHOTEN ‘97

Met een gerust hart de winterstop in gaan zit er voor Voorschoten ’97 dit jaar niet in. Sterker nog, tijdens het komende kerstdiner zal alles beter moeten smaken dan hetgeen de groengelen tot op heden hebben gepresteerd. De gedeelde laatste plaats met SVC ’08 heeft een vervelende bijsmaak. Eigenlijk is het de Voorschotenaren gezien hun reputatie onwaardig, maar de feiten liggen er nu eenmaal. Het noodzakelijk grotendeels omgebouwde team heeft het niet makkelijk en wist vooralsnog slechts twee keer te winnen. Tegen Vitesse Delft –geen hoogvlieger- werd afgelopen zaterdag met 0-1 verloren. Een duel waarin een voorzichtige blik op een betere positie op de ranglijst had kunnen worden geworpen. Het ging helaas mis. al na vijf minuten werd doelman Stephan van der Niet geklopt en daar bleef het bij. We zijn pas halverwege het seizoen maar het is nu al een struggle for live voor het team van André Lourens geworden. De trainer zit echter niet bij de pakken neer. ,,Wij moeten het geloof er in houden”, is zijn credo. Terecht. Moed verloren, al verloren. Zaterdag naar de amateurs van Feyenoord, een subtopper. Toch zeker niet met lood in de voetbalschoenen?  Er valt niets te verliezen, alleen maar te winnen. En waarom zou een derde overwinning niet tot de mogelijkheden behoren? De Rotterdammers werden tot nu toe eenmaal geklopt op eigen veld. Dat was in het begin van het seizoen. ARC, ondertussen ook al in de problemen, won met 2-3 daar aan de Maas bij Brienenoord.

Zondag

11 december

ALPHENSE BOYS-FC BOSHUIZEN

Een aardig affiche voor het duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Voor de gastheren een belangrijk treffen om in het spoor van koploper Leonidas te blijven. De lijstaanvoerder uit Rotterdam lijkt op papier tegen het laag geplaatste TAC ’90 een makkie te hebben maar in makkies kan men zich soms verslikken. De Boys uit Alpen aan de Rijn zullen hier niet vanuit gaan en alles in het werk stellen om FC Boshuizen met lege handen naar huis te sturen. Als dit gebeurt wordt het gat met de nummers een en twee voor de Leidenaren van na dit seizoen afscheid nemend trainer Stefan Roodakkers wel erg groot en wordt het sowieso enkel nog strijden voor een hoge klassering en periodetitel. Afgelopen zondag verloren de kadebewoners op eigen bodem met 2-3 tegen VELO, vooral ingegeven door een povere eerste rondgang. De Leidenaren bewaren wel goede herinneringen aan de tweeluik met de roodwitten. In de nacompetitie van het seizoen 2015-2016 toonden de geelblauwen zich namelijk sterker, maar dat geeft uiteraard geen garantie voor nu. In de tweede periode hebben de Leidenaren tot op heden twee punten uit drie wedstrijden veilig gesteld. De Alphenaren doen het met negen uit vier beduidend beter.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read