zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing wedstrijden FC Rijnvogels (3e divisie) en FC Boshuizen (eerste klasse)

Voorbeschouwing wedstrijden FC Rijnvogels (3e divisie) en FC Boshuizen (eerste klasse)

-

Voorbeschouwing derde divisie

Zaterdag

FC Rijnvogels-Capelle

In de tweede en derde divisie is er geen inhaalprogramma, maar een volledig menu. Niet gek ook, want deze clubs dienen maar liefst 34 wedstrijden af te werken. Ja, dus even veel als de clubs in de eredivisie. Een zware opgave derhalve, maar als de Katwijkers elke week een wedstrijd zouden spelen als j.l. zaterdag tegen ASWH dan zou er een verzoek worden neergelegd bij de KNVB om er nog wat wedstrijden aan vast te plakken. De ploeg van Hein van Heek versloeg ASWH met niet minder dan 0-4 en dat baarde links en rechts nogal opzien. Winnen bij een gerenommeerde club is een, maar de wijze waarop was niet alleen twee maar ook meer dan indrukwekkend. Mart Spierdijk, Romano van der Stoep en de ingevallen Ogür Kaya deden de ploeg van Jack van den Berg fors pijn met hun treffers. Komende zaterdag wacht een andere noot om te kraken. Dan komt Capelle namelijk naar de Kooltuin en die ploeg wordt doorgaans niet gezien als de meest fijne tegenstander vanwege het stugge spelkarakter van de ploeg. Toch verzamelde FC Rijnvogels tot nu toe vier punten meer dan de komende opponent en bij een eventuele zesde zege zou de Katwijkse formatie wellicht nog twee plaatsen kunnen klimmen ten koste van Odin’59 en Jong Volendam. Zelfs Rijnsburgse Boys kan achterhaald worden, hoewel de ‘uien’ wel een veel beter doelsaldo hebben en ongetwijfeld voor de winst zullen gaan in en tegen Scheveningen. Hoe dan ook; het juiste pad lijkt gevonden te zijn door de roodhemden en Jong Almere, ONS Sneek en SteDoCo moesten eerder ook de bus in zonder punten. Opmerkelijk is dat Capelle tot nu toe het meeste moeite had met het maken van doelpunten van alle ploegen, de equipe scoorde minder dan een doelpunt per wedstrijd vooralsnog, maar daar staat tegenover dat het achterin doorgaans staat als een huis. Aan FC Rijnvogels de taak om de deur te openen en verder weg te lopen van de onderste regionen.

as-10-0-1-small

 

Voorbeschouwing eerste klasse B

Zondag

OVV-Boshuizen

De thuisploeg speelde afgelopen weekend zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Leonidas (2-2). Vlak voor rust keek de koploper tegen een 0-1 achterstand aan. Na zeventig minuten werd het gelijk en Assad el Harti scoorde vlak voor tijd ook zijn tweede doelpunt. Toch kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Verrassend daar de club uit Oostvoorne in de onderste regionen verkeerde met slechts zeven puntjes. FC Boshuizen is dus gewaarschuwd. Steuntje in de rug is wel dat Steef Roodakkers weer kan beschikken over een complete groep ervan uitgaande dat de blessure van Brayan Caicedo Mosquera, afgelopen zondag opgelopen, meevalt. Op eigen veld remiseerden de geelblauwen met het niet malse Nieuwerkerk. Bij een zege zondag wordt de derde plaats voorlopig veilig gesteld en komt Alphense Boys binnen handbereik. Dat zou toch een puike prestatie zijn van de Kadebewoners die zich tot nu toe verre hielden van ambitieuze uitspraken over welke positie aan het einde van het seizoen ingenomen moet worden. Volgens de laatste berichten zal er spoedig met de trainer worden gesproken over de toekomst van de oefenmeester, de club en de plannen met het oog op volgend seizoen. Voor de statistieken: OVV won thuis tot dusverre enkel van VOC uit Rotterdam. FC Boshuizen kwam al vier keer met een vette glimlach terug in de thuishaven na een uitbeurt. De vraag is dus of de ongeslagen status kan worden behouden op verplaatsing.

 

11_boshuizen_290_131116

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read