HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten ’97 krijgt het maar niet op de rit

Voorschoten ’97 krijgt het maar niet op de rit

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voor de zesde keer dit seizoen stapte Voorschoten ’97 zaterdagmiddag als verliezer van het veld. Op bezoek bij middenmoter Forum Sport ging de ploeg van trainer André Lourens nipt met 1-0 onderuit. Daardoor staan de geel-groenen nog altijd in de gevarenzone op de dertiende plek. Voor de Voorschotense trainer was het een weerzien met de club waar hij 25 jaar (!) aan verbonden was.

De winnende goal in Voorburg viel na nog geen drie minuten spelen uit de eerste hoekschop van de thuisploeg. Daarna mochten de Voorschotenaren van de geluk spreken dat Forum Sport niet verder uitliep. Onder andere doelman Marcel Quax voorkwam dat de 2-0 viel. Volgens middenvelder Peer van Paasen waren hij en zijn teamgenoten in de eerste helft slordig.

,,We leverden makkelijk de bal in. De scherpte ontbrak aan onze kant. Het lukte eigenlijk allemaal niet. We toonden te weinig lef en durf. Bij de aanvallen waren er vaak te weinig man mee van ons. Onze twee spitsen kregen te weinig aansluiting vanuit het middenveld, waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. We stonden ook vrij ver ingezakt. Alleen via Tim Koning en een goede counter kwamen we in de buurt’’, aldus Van Paasen, die zelf in de tweede helft de grootste kans kreeg in een één-op-één situatie met de doelman van Forum Sport.

Voorschoten ’97 kwam dan ook anders uit de kleedkamers en in de tweede helft ging de ploeg meer druk naar voren geven. Het ontbrak vaak aan de laatste pass. Behalve de mogelijkheid van Van Paasen waren de gastheren verder niet heel gevaarlijk. De ploeg drong wel aan, maar moest tegelijkertijd ook veel ruimte laten aan Forum Sport. ,,We speelden wel veel feller dan voor rust’’, zegt de jongeling. ,,Zeker in de eerste twintig minuten. Daarna moesten we natuurlijk risico nemen om de gelijkmaker te forceren.’’

Voorschoten ’97 bleef uiteindelijk nog lang in de wedstrijd, mede doordat Forum Sport onder meer een penalty miste tien minuten voor tijd. Quax zag de bal van ex-Voorschotenaar Matthijs Seilberger op de paal belanden.

Door de zege staan de mannen van Lourens nog altijd één-na-laatste met slechts vier punten uit acht duels. De enige zege werd geboekt tegen Westlandia (7-5). Met de huidige stand als eindstand zou Voorschoten ’97 aan het einde van het seizoen degraderen. De achterstand op SVC ’08, dat met de twaalfde plek van nu nacompetitie tegen degradatie zou moeten spelen, bedraagt op dit moment drie punten.

Van Paasen: ,,We moeten zo snel mogelijk punten gaan pakken. Het is het iedere keer net niet. Gezien het aantal kansen waren zij wel beter, maar het dubbeltje valt ook vaak onze kant niet op. We moeten af en toe ook een beetje geluk hebben. Daarnaast mis ik af en toe wel de wil om te winnen. Vooral in de eerste helft viel dat tegen. Na rust was dat al een stuk beter. Nu moeten we proberen om dat ook vanaf het begin van de wedstrijd te doen, want ook die tegengoal valt natuurlijk veel te vroeg.’’

Komende zaterdag gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij nummer elf ARC, dat pas zijn tweede driepunter pakte dit seizoen dankzij een 2-3 zege bij Westlandia. Het verschil met de Alphenaren is dan ook maar drie punten. Bij een overwinning van de Adegeest-bewoners staan beide ploegen weer gelijk.

Aan Voorschotense kant viel Qendrim Gashi na zeventig minuten uit met een hamstringblessure. Vorige week bleef de ex-Helmond Sport speler al aan de kant voor dit ongemak. De speler leek wel hersteld te zijn, maar gevreesd wordt dat zijn herstel nu langer zal duren. Ceyhun Isik ontbrak vanwege zijn rode kaart tegen ‘s-Gravenzande van vorige week. De rechtsback moet drie weken ‘brommen’.  Daarnaast kreeg de verdediger de nodige wijze lessen te horen vanuit de club.

Basisopstelling Voorschoten’97: Quax, Simonis, Koek, Apaydin, Valies, Manuputty, Blazquez, Bakker, Van Paasen, Koning, Gashi.