Eerste klasse B- Voor het eerst in het seizoen wilde Voorschoten’97 het genoegen smaken om twee wedstrijden op rij te winnen, maar daar kwam het allesbehalve van. Na de belangrijke overwinning op SVC’08 leek Neptunus/Schiebroek de te kloppen ploeg, maar de staartploeg zette Voorschoten’97 in het hemd en min of meer voor schut. De ploeg van André Lourens kon amper gevaarlijk worden, terwijl de thuisploeg nog mild was (4-1).

De Voorschotense trainer had in hoofdlijnen een woord voor de vertoning van zijn ploeg: ,,Teleurstellend”. Uiteraard had de reële trainer wel zijn uitgebreidere zegje klaar na het smadelijke verlies in Rotterdam. ,,Vanaf minuut een zijn we niet in de wedstrijd geweest. Neptunus wilde wel ten koste van alles winnen om zo in de buurt te blijven van andere ploegen. Bij ons toonden een aantal de wil om te willen winnen niet.”

Daarbij had Lourens de pech dat Richard Bakker al vroegtijdig moest afhaken. ,,Onze speler kreeg van drie meter een bal in zijn gezicht en al snel werd duidelijk dat Richard niet verder kon. Dat was een fikse aderlating, want hij is een belangrijke aanjager bij ons. Dat hadden we ook voor ogen met hem, in samenwerking met ‘Achie’ Blazquez en Jordy Manuputty. Dat plan viel dus in duigen.”

2-small

Peer van Paasen viel in voor de onfortuinlijke middenvelder en het was gewoon wel weer elf tegen elf, hoewel dat voor Lourens anders aanvoelde. ,,We verloren het gros van onze duels en kwamen telkens een stap te laat. Daarom mochten we heel blij zijn dat het pas 1-0 was halverwege. Het laatste fluitsignaal klonk als een bevrijding. In de rust hebben we omzettingen gedaan, waarmee we het tij wilden keren. Zo brachten we Chris de Lange, die helaas in de voorbije weken te weinig had kunnen trainen. Met hem voor Youri Looyestijn wilden we controle gaan krijgen. Binnen een minuut na rust kon de nieuwe opzet echter al de prullenbak in.”

De trainer doelde op de grove fout van linksback Donovan Valies. Ogenschijnlijk zonder te kijken speelde hij zijn doelman aan, waarbij de spits van de ploeg van Rob Jacobs over het hoofd werd gezien. De 2-0 was de genadeslag voor Voorschoten’97. ,,De koppies gingen hangen en we kwamen er simpelweg niet meer aan te pas. Dat Van Paasen de eer nog kon redden in de slotminuut was van geen enkel belang meer. Dit was ontluisterend slecht. En dat juist in zo’n wedstrijd waarin je Neptunus op zes punten had kunnen zetten en de aansluiting had kunnen vinden. Onbegrijpelijk dat het zo is gelopen. Als trainer heb je daar geen grip op. Op dinsdagavond speelden we best goed tegen Koudekerk voor de Koetshuis Cup, alleen misten we toen heel veel kansen (1-1, red.). Op donderdag is er heel scherp getraind en hebben we een prima bespreking gehad richting deze wedstrijd. Aan de warming-up was ook te zien dat we er klaar voor waren en dan krijg je zo’n wedstrijd.”

1-small

De trainer baalde wel, maar is met al zijn ervaring wel zo ver dat de frustratie niet te lang meer duurt. ,,Dat had ik tien jaar terug nog wel, maar als trainer win je nu eenmaal wedstrijden en verliezen hoort daar dan ook bij. We zullen ons snel weer op moeten richten, want volgende week komt Vitesse Delft naar ons toe. Dat is alweer een belangrijke wedstrijd onderin. Overigens snap ik niet dat Neptunus nog geen wedstrijd gewonnen had voor deze zaterdag. Blijft staan dat wij uitgerekend nu onze slechtste pot speelden.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Isik, Simonis, Aypadin, Valies, Bakker, Blazquez, Manuputty, Koning, Chikhi, Looyestijn.