donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 gooit de handdoek na nederlaag

Voorschoten’97 gooit de handdoek na nederlaag

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Theoretisch gezien kan Voorschoten’97 de derde periodetitel nog voor zich opeisen, maar na de 3-1 nederlaag tegen Zwaluwen’30 heeft trainer Dick-Jan Ente zich neergelegd bij een seizoen zonder prijs. ,,We moeten wel reëel blijven. Er staan er teveel voor ons en we gaan niet zomaar even vier wedstrijden winnen. Daarnaast zijn we dan nog afhankelijk van anderen. Het is nu zaak voor ons om goed af te sluiten en onze sportieve plicht te doen. Het is sowieso prettig dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken.”

Voorschoten’97 leek in de eerste helft nog wel op weg naar een goed resultaat. De ploeg uit Hoorn moest het balbezit vooral aan de gasten laten volgens de trainer en de 0-1 kwam ook niet geheel uit de lucht vallen. Bas Beijersbergen was de aangever bij het doelpunt, die op naam kwam van Richard Guffens. De spits die er na dit seizoen de brui aan geeft v.w.b. prestatief voetbal.

Middenvelder Jim van der Krogt had met wat meer geluk de 0-2 bewerkstelligd en dan had Voorschoten’97 meer kans gemaakt op succes. ,,Dan krijg je lucht en moeten zij forceren. Nu scoorden ze ook nog eens vlak voor de pauze en dat maakte dat er wat knakte bij ons. Na de rust hadden we het heel moeilijk en we wankelden hevig met inzetten van hen op paal en lat. Het was wachten op de 2-1 en toen die viel ging het boek dicht voor ons. We zakten al met al ver weg. Het heilige moeten was er ook niet en dat speelt toch anders. Ik ben tevreden over de eerste helft, maar daarin was het dus jammer dat je niet met een voorsprong gaat rusten. Op basis van de tweede helft is dit een terechte overwinning voor Zwaluwen’30. Geen verkeerde ploeg, maar niet van de orde Argon of ‘s-Gravenzande. Die spelen meer als ploeg.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Verlaan, Michel, Knijnenburg, Owel, De Vries (Pen), Van der Krogt, Jouby (Simonis), Beijersbergen (Van Paassen), Guffens, Bakker.