Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 opende het seizoen met een 1-0 nederlaag bij ARC, maar eindigde het seizoen wel met een driepunter. Op eigen veld werd Nootdorp, dat vooraf nog een kansje had op de titel, met 2-1 verslagen. Op die zege viel volgens trainer Dick-Jan Ente niets af te dingen. Meer in het oog springend dan de zege van de ploeg die eigenlijk al weken uitgespeeld is, kwam van de trainer zelf. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen Voorschoten’97 en Ente namelijk niet met elkaar verder gaan.

Over de wedstrijd zelf was Ente tevreden. ,,We hebben in de slotfase van de competitie tegen de toppers gespeeld uit deze klasse en daarin hebben we onszelf niet altijd beloond. Nu hebben we niet alleen beter gespeeld dan de tegenstander, maar ook de winst kunnen pakken. Zeker in de eerste helft waren we beter en ik heb twee mooie goals gezien (van de stoppende Richard Guffens en de vertrekkende Jim van der Krogt, red). We kunnen tevreden zijn met deze afsluiting en de zesde plaats is niet verkeerd. Wel denk ik dat er meer in heeft gezeten, maar er zijn nogal wat punten gemorst. Ik zeg niet dat we kampioen hadden kunnen worden, maar we hadden best langer mee kunnen doen in de titelstrijd. Uiteindelijk noem ik Argon wel de terechte kampioen. Ik ben er verder trots op dat mijn team gedurende het seizoen naar elkaar is toegegroeid.”

Eerder maakte Voorschoten’97 bekend dat Ente ook volgend seizoen de scepter zwaait op Adegeest. Naar nu blijkt is de wind toch anders gaan waaien. ,,Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat men toch niet met mij verder wil gaan. Er is een andere Technische Commissie en kennelijk gelden er dan andere wetten. Ik vind het oprecht jammer dat het zo loopt. Ik denk dat ik goed pas bij deze club. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar dat is ook de voetballerij. De mooie periode die ik hier heb gehad pakken ze me in elk geval niet af.”