Even warm draaien voordat aanstaande zaterdag het echte werk weer begint. Uit tegen Haaglandia/Winston dat ongetwijfeld meer tegenstand zal bieden dan FC Almere, dat op bezoek kwam naar de Kooltuin. De koploper in de tweede klasse West 1 deed vooral na de rust aardig mee maar was toch een maatje te klein voor de Vogels die er een veredelde trainingspot van maakten. Het was bepaald niet spectaculair maar een aanloop om weer in het ritme te komen. Trainer Hein van Heek benutte deze oefenpot om al zijn selectiespelers de nodige speelminuten te gunnen.

AL 3 (Small)

Van Heek zal er niet veel wijzer van zijn geworden want hij weet inmiddels wat voor vlees hij in de kuip heeft. De opponent uit Almere gaf bepaald ook geen aanleiding om tot het uiterste te gaan. Op de automatische piloot werd een vrij eenvoudige 3-0 overwinning geboekt die gemeten aan het aantal kansen wel wat ruimer had mogen uitvallen. Vooral in de tweede helft met doelman Patrick Fortuin, die toen in het hok stond, voorkwam met enkele fraaie parades dat het 6-0 of meer was geworden. In het eerste bedrijf stond Joël Aquino onder de lat. Deze kon niet voorkomen dat Mitchel Beijersbergen na een fraaie voorzet van Wouter Soomer de 1-0 op de slof nam. Uit een vrije trap van Pepijn Kooij vergrootte Martijn Tjon-A-Noek de marge koppend naar 2-0. Dit was tevens de ruststand omdat doelman Peter Messemaker de enige kans van de bezoekers met de voet onschadelijk wist te maken.

AL 6 (Small)

Na de hervatting stuurde Van Heek een aantal bankzittters de wei in. De thuisclub bleef desondanks de bovenliggende partij alhoewel de groen-zwarten nu meer mee voetbalden dan in de eerste rondgang. Een ruime hand vol kansen werden door de gastheren echter niet verzilverd. De tegenstoten van de mannen uit Almere oogden bij tijd en wijlen wel dreigend maar nimmer moest doelman Mitchel Zandbergen (na de thee onder de lat) zijn kunsten tonen. Ondanks een aantal mogelijkheden en goede reddingen van Fortuin bleef het hier bij. Op naar de herstart van de competitie.