Vanaf het begin van het seizoen is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke woensdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Deze week stond het volgende interview met Steef Roodakkers op papier. Nu nog even via deze website, voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen.

Halverwege het seizoen 2013/2014 nam Stefan Roodakkers het stokje over van Mario Koswal bij FC Boshuizen. De Leidse ploeg stond toen al stijf onderaan in de Hoofdklasse en degradatie was onvermijdelijk. De Leidenaar kreeg de Leidse ploeg daarna weer aan het voetballen en op de rails. In zijn eerste volledige seizoen werd een zesde plaats bereikt in de eerste klasse en vorig seizoen deden de blauwgelen lange tijd mee om de titel om uiteindelijk net aan tekort te komen ten opzichte van IFC. Via de nacompetitie was SJC de voorlaatste halte waar het op hield. Dit seizoen doet FC Boshuizen het wederom alleraardigst. Enkel Leonidas en Alphense Boys leden minder puntenverlies tot op heden, maar met gemiddeld twee punten op de teller is de derde plaats een positie met perspectief.

Roodakkers: ,,Gezien het vertrek van een aantal dragende spelers en de komst van een aantal jongelingen doen we het boven verwachting. We raakten Michael Schouten, Rick Arnoldus, Mehmet Güngör en Lars van Bommel kwijt en dan moet je toch maar afwachten hoe die jonkies het oppakken. Tot dusverre hebben we het enkel heel zwaar gehad bij en in Woerden en daar zwijnden we met een overwinning. Tegen alle andere ploegen waren we gelijkwaardig of beter, zo ook tegen Leonidas. Voor de winterstop spelen we nog tegen VELO en Alphense Boys en dat zijn nog wel zware kluiven. Maar ontevreden kunnen we onmogelijk zijn.”

rcl-boshuizen_360_221016

Toch kreeg Roodakkers vorige week te horen dat hij mag uitkijken naar een andere club. ,,Op zich jammer, maar ik denk dat het aan twee kanten beter is om uit elkaar te gaan. Daar waren we het eigenlijk wel over eens. Ik ga niet met modder gooien, daar ben ik de mens niet naar. Eerder heb ik zelf ook zo mijn twijfels gehad om door te gaan, maar ik heb de morele verplichting naar de spelersgroep toe om af te maken waar ik aan ben begonnen. Ik wil het seizoen graag afsluiten, want ik ben ook zeker nog niet klaar met spelers. Er zijn ook genoeg zaken verbeterd in de voorbije jaren bij de club. Een ander kan daar verder mee. Omdat het nu vroegtijdig bekend is, zijn er wellicht ook meer mogelijkheden om bij een andere club aan het werk te gaan na dit seizoen. Mijn voorkeur ligt daarbij in de regio. Er zijn zat mooie clubs om bij aan de slag te gaan.”

FC Boshuizen lijkt op koers voor wederom nacompetitievoetbal, maar volgens Roodakkers is de Hoofdklasse te hoog gegrepen. ,,Daar heb je minimaal twintig kwalitatief sterke spelers voor nodig. Die zijn er nu niet. Wanneer wij dit seizoen noodgedwongen moeten puzzelen, lijdt de kwaliteit daar nu al onder. Zo verspeelden we al drie punten aan cvv Zwervers bijvoorbeeld. Vergeet ook niet dat je in die klasse tegenwoordig dertig wedstrijden speelt en dat je het hele land door moet reizen. Die middelen zijn er niet. Het is aan mij de taak om spelers beter te maken en als we eindigen waar we nu staan, kan ik met een tevreden gevoel de deur sluiten hier.”