HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZevenklapper voor Voorschoten'97 na krankzinnige wedstrijd

Zevenklapper voor Voorschoten’97 na krankzinnige wedstrijd

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Westlandia reisde nog nooit in de historie voor een competitieduel naar Voorschoten. De ploeg van Theo Verbeek zal een prettiger kennismaking met de Adegeestbewoners in gedachte hebben gehad en zal de eerste confrontatie nog lang heugen. Als rijpe appelen vielen de doelpunten in dit knotsgekke duel, waarbij de groengelen verdiend met 7-5 (!) zegevierden.

Het toch niet verwende thuispubliek keek zaterdagmiddag de ogen uit op sportpark Adegeest. Waar de ploeg in de vijf voorgaande wedstrijden slechts tweemaal scoorde, schoot de minst productieve ploeg van 1B nu zevenmaal raak. Dit terwijl Westlandia doelman Rowdy Janssen met twee tegendoelpunten als minst gepasseerde doelman uit 1B zeven maal de gang naar het net moest maken tegen de ontketende Voorschotenaren. Grote man van de gastheren was ex-Noordwijker Tim Koning. Met een zuivere hattrick in de eerste helft scoorde de spits uiteindelijk vier fraaie doelpunten en werd dan ook terecht gekozen tot man of the match. Een andere uitblinker van groengeel was Hamsa Chikhi. Het was enkel jammer dat de razendsnelle buitenspeler in het laatste kwartier zijn eigen wedstrijdje ging spelen.

middenveld_tim_koning-small

De grote winnaar deze middag op het sportpark was het publiek. Chikhi snelde in de achtste minuut over de rechterflank richting de achterlijn en zijn uitstekende voorzet was op maat voor de inkoppende Koning (foto): 1-0. De snelle openingstreffer werkte bevrijdend voor de tot nu toe kwakkelende thuisclub. De discipelen van Andre Lourens speelden in de beginfase sterk en attractief voetbal met Koning telkens weer in een hoofdrol. Na zijn treffer creëerde de spits zelf een kans, maar schoot rakelings naast. Enkele minuten later faalde hij oog in oog met Westlandia doelman Janssen.

Even later later maakte de spits zijn ‘fout’ alsnog goed na een assist van Quendrim Gashi: 2-0. De bezoekers, vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd, kwamen onverwachts terug in de wedstrijd. Een prachtige vrije trap van Danny Bijl verdween in de kruising, achter de wat traag reagerende doelman Marcel Quax: 2-1. Even later redde Quax fraai op, alweer, een vrije trap van de bezoekers. De gelijkmaker kwam er toch, tien minuten voor de pauze. Jasper van Dijk schoot een strafschop feilloos binnen: 2-2.

Doodziek was Lourens over de goals die voort kwamen uit dode spelmomenten. ,,Die gasten die aanvallend nog weinig hadden laten zien, scoren juist uit die dode momenten.” Daar waar collega trainer Theo Verbeek dacht dat zijn ploeg erop en erover zou gaan, gooide Voorschotenaar Koning flink wat roet in het eten van Verbeek. Vijf minuten voor rust scoorde de puntspeler zijn derde treffer en voltooide daarmee een zuivere hattrick: 3-2. De koek was nog lang niet op bij Voorschoten. Op slag van rust schoot de handige Chikhi, na een heerlijke dieptepass van Jordy Mannuputty, de 4-2 binnen.

Vrijwel direct na rust was het Peer van Paassen die de score naar 5-2 tilde, na opnieuw een prima actie van Chikhi. De bezoekers kwamen tien minuten na rust alsnog terug in de wedstrijd met de 5-3. Maar alweer Koning maakte in dezelfde minuut de 6-3 en tevens zijn vierde treffer van de middag, De Westlanders spartelden nog wat tegen en verkleinden de achterstand naar 6-4. De ploeg van Verbeek kreeg via Van Dijk de kans op de aansluitingstreffer, maar faalde hopeloos. Invaller Youri Looyestijn scoorde met een heerlijk afstandsschot, na een assist van gelegenheidsverdediger Richard Bakker, de 7-4. Tien minuten voor tijd werd het toch nog even spannend. Quax , die even eerder een vijfde treffer voorkwam, moest alsnog de gang naar het net maken: 7-5.

Kort voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Mik hadden de Voorschotenaren nog geluk dat een kopbal van Westlandia op de kruising belandde. Na afloop was het een gezellige boel in de kleedkamer van Voorschoten. Het was immers de eerste driepunter van dit seizoen.

,,Bizar”, waren de eerste woorden van Voorschoten trainer Lourens na afloop. ,,We speelden een fantastische eerste helft. Ik ben ongelooflijk trots op de jongens wat ze vanmiddag hebben laten zien. We gaan in ieder geval met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd.” Ook uitblinker Koning, die zijn doelpuntenproductie opvoerde naar vijf treffers, onderstreepte de woorden van zijn coach: ,,Vandaag moesten we in ieder geval gaan voor de drie punten om de aansluiting te krijgen. We hebben deze week specifiek getraind op afronden en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Ongelooflijk, een doelpunt gescoord in de eerste wedstrijd, daarna vier keer droog gestaan en nu schop ik er vier in een wedstrijd in. En ik sta nou niet bepaald bekend als een killer, maar vanmiddag lukte alles. Het kwam er vandaag eindelijk eens uit. Dit is een lekkere opsteker voor de ploeg.”
Basisopstelling Voorschoten’97: Quax; Isik, Simonis, Apaydin, Bakker, Van Paassen, Manuputty, Blazques, Koning, Gashi, Chikhi.