Eerste klasse B (zaterdag)- Het heeft er alle schijn van dat Voorschoten’97 moet hopen op een verlenging van het seizoen. Na de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft (0-1) neemt de ploeg van André Lourens de gedeelde laatste plaats in en enkel Neptunus-Schiebroek en ARC zijn nog binnen handbereik op plaatsen die aan het einde van de rit verplichten tot p/d-wedstrijden. De ploeg op de veilige tiende stek heeft al negen punten meer dan de nummers dertien en veertien, die straks rechtstreeks degraderen.

Vorige week zakte Voorschoten’97 volledig door het ijs bij Neptunus, dat tot dan toe geen wedstrijd had gewonnen. Zo slecht en inspiratieloos speelde de voormalige hoofdklasser dit keer niet tegen de formatie van Peter Klomp, maar al teveel aanknopingspunten heeft Lourens niet om met overdreven veel vertrouwen uit te kijken naar het restant van het seizoen.

img-20161205-wa0002-small

Tegen Vitesse Delft kreeg de thuisploeg amper uitgespeelde kansen. Goed bedoelde steekballen achter de defensie kwamen nimmer aan, de buitenspelers kwamen maar zelden voorbij hun tegenstander en de spits kwam niet in de buurt van het vijandelijke doel.

Daarbij hielp het niet dat de eveneens niet imponerende bezoekers, voorheen ook enkele jaren actief in de hoofdklasse, al vroeg op voorsprong kwamen. René de Graaff maakte gebruik van lankmoedigheid aan de kant van de Voorschotense defensie.

Daarna trachtte Voorschoten’97 met, dat moet gezegd, vlijt en ijver zich terug te knokken. De overtuiging en het vernuft bleven daar echter ruimschoots bij achter. Tim Koning schoot een keer vanaf de zestien over en Youri Looyestijn prikte een paar keer venijnig, maar dat was het dan ook wel.

img-20161205-wa0007-small

Na de rust bleef het hoofdzakelijk bij rennen en vliegen. Tot grote kansen kwam de gastheer niet. De Delftenaren, in de persoon van Rick Burgering en de ingevallen Sander van Akkeren, lieten daarentegen na de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de slotfase moesten Hamza Apaydin en Chris de Lange nog redding brengen op en even voor de doellijn. Zo mocht Voorschoten’97 blijven hopen op een punt voor de moeite, maar Davy Schilperoort hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden.

Eenmaal brak Donovan Valies door vanaf links. De linksback had een puike voorzet in huis, maar de aanvallers waren in geen velden of wegen te bekennen. Misschien wel exemplarisch voor de onmacht van het huidige Voorschoten’97.

img-20161205-wa0004-small

Lourens, overgekomen van Forum Sport, is niet te benijden. De trainer moet het doen met een vrijwel volledig andere selectie met spelers die individueel best uit de voeten kunnen. Het geheel oogt evenwel allerminst solide en met negen nederlagen tot dusverre komt een langer verblijf in de eerste klasse danig op de tocht te staan. Voorzichtig wordt er door de achterban al gesproken over volgend seizoen en mogelijke tegenstanders als Docos, RCL,Valken’68 en UVS.

Vanzelfsprekend wil Lourens niets weten van de handdoek gooien. De trainer houdt zich daarbij onder meer vast aan het feit dat Michael Owel en De Lange, eerder spelend bij Katwijk, ondertussen inzetbaar zijn en die ervaring kan Voorschoten’97 meer dan benutten. ,,Daarnaast heb ik het als trainer wel vaker meegemaakt om uit kansloze positie terug te komen. We blijven geloof houden.”

Voorschoten’97-Vitesse Delft 0-1 (0-1). 5.De Graaff 0-1. Scheidsrechter: Knetsch. Toeschouwers: 200.

Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis (63.De Lange), Van Hemert, Apaydin, Valies, Manuputty (72.Chikhi), Blazquez, Bakker, Gashi, Looyestijn, Koning.

Bron: LD/HK

img-20161205-wa0001-small

 

Beluister hier het vraaggesprek met trainer André Lourens: