Eerste klasse B (zondag)- Nog een minieme kans op het winnen van de eerste periode maakte FC Boshuizen voorafgaand aan de achtste speelronde, maar daarvoor moest het zelf winnen van CVC Zwervers, diende Leonidas onderuit te gaan tegen Olympia en moest er ook nog een x aantal goals goedgemaakt worden. De eerste opdracht bleek al teveel gevraagd, want de Leidenaren verloren op eigen veld met 0-1 van de Capellenaren. De Leidse ploeg zakte al met al en plaats, Alphense Boys is nu tweede op de ladder.

Een nederlaag tegen een laagvlieger die misschien niet direct was ingecalculeerd, maar die voor Stefan Roodakkers ook weer niet geheel uit de lucht kwam vallen. De trainer van de eersteklasser moest het zonder (geblesseerde) sterkhouders als aanvoerder Christian Cabrera Ortega, spelmaker Sammy Zandbergen en spits Mike Bekooy doen en daarbij kwam ook nog eens de afmelding van een zieke Ronnie de Roode, die teveel last had van het maagzuur op zijn borst. Roodakkers:  ,,Tel daarbij op dat Lesley Kluivers net terug is van een blessure die hem vier weken aan de kant hield, en eigenlijk nog niet fit genoeg was voor een hele wedstrijd. We wilden hem eigenlijk eerst nog een week extra laten trainen en misschien ritme op laten doen in het tweede, maar nood breekt wetten. Al neem je daarmee natuurlijk wel een risico.”

Dat durfde Roodakkers met Bekooy en De Roode, die s ochtends door assistent Ronald van Wattum – nog wel getest werden – niet aan. ,,Je hebt ook de verantwoording voor die jongens en ze moeten nog langer mee.”

Tot overmaat van ramp moest ook middenvelder Spurgeon Maria na een kwart wedstrijd nog eens met een hamstringblessure naar de kant. Daar maakte Fouad Maachou zich gereed om in te vallen, maar nog voordat het zover was, sloegen de bezoekers tegen de even tot een tiental gereduceerde thuisploeg toe. De succesvolle inzet van Celsius Grant, die in het verleden nog bij Noordwijk speelde, werd door achtereenvolgens Sean Armitage en Jesper Neuteboom nog van richting veranderd, waardoor Boshuizen-doelman Dennis van Rosendaal op slag kansloos was.

In het restant van de wedstrijd deden de Kadebewoners wat ze konden, maar het ontbrak aan stootkracht en toch ook wel finesse om de Capelse defensie echt te verontrusten. Roodakkers: ,,We hebben keihard gewerkt, op dat punt kan ik mijn ploeg niets verwijten. Maar we stonden, helemaal  na het uitvallen van Maria en het inbrengen van Fouad, met alleen maar jonge lichtgewichtjes op het middenveld, terwijl zij daar een paar échte mannen hadden lopen. Jongens als Mo Maatoug en Kauzi Nomen zijn heel talentvol en komen er echt wel, maar op dit moment  zijn ze nog wat te licht om de kar te trekken bij een eersteklasser. Maar ja, we hebben nu eenmaal personele problemen en de selectie is, met zestien spelers en twee keepers, nou eenmaal smal. Het is ook wel leuk om te zien hoe die jongens zich staande proberen te houden. Voor hun ontwikkeling is dat hartstikke goed.”

Ondanks de tweede nederlaag van het seizoen staat FC Boshuizen nog altijd keurig derde, een puntje achter Alphense Boys en op gepaste afstand van het nog foutloze Leonidas. De groep heeft uitgesproken dit seizoen voor een periode te willen gaan, een doelstelling waar hun trainer zich wel in kan vinden. ,,Ik denk dat we voor de absolute top net een paar jongens missen, in de breedte. Je krijgt straks natuurlijk ook te maken met schorsingen. Maar het is goed dat de spelers ambitieus zijn en er zijn meer wegen die naar Rome leiden. We willen onze top-3-plek in ieder geval tot de winterstop consolideren. We hebben met zeven punten meer alvast een aardige voorsprong op het viertal achter ons, dus dat zit er best in. En vanaf dat punt kijken we wel weer verder. Jongens als Ortega, Bekooy, Armitage en de Neutebomen spelen hier alweer voor het derde jaar en zorgen daarmee voor een stukje stabiliteit. Dat zijn gasten met een geweldige mentaliteit, die iets willen bereiken met elkaar. Met die kern zie ik ons best een eind komen dit seizoen. Tegelijkertijd moet je ook reëel zijn en je afvragen of je als Boshuizen wat te zoeken hebt in de hoofdklasse. De organisatie is daar totaal niet op ingericht. Een stabiele eersteklasser zijn is al heel mooi voor deze club.”

FC Boshuizen: Van Rosendaal; Armitage, J. Neuteboom, B. Neuteboom, Kluivers; Maria (23. Maachou), Nomen (80. Westenburg), Maatoug (65. Van Alphen); Pengel, Beijersbergen, Caicedo Mosquera.