Het was afgelopen zaterdag niet denderend hetgeen GHC en RCL het publiek voorschotelden. De wil was er, maar de benen leken niet te willen. Natuurlijk hielp het boterzachte veld niet mee en moesten Roberto Escudero en Stefan Luykx puzzelen met hun opstelling. Vooral de GHC-trainer is daar dit seizoen aan gewend geraakt. Uiteindelijk kregen de oefenmeesters het voor elkaar om elf man op de been te brengen en daar zaten op zijn zachtst gezegd twee opvallende namen bij. Aan Leidse kant Efe Yagin en aan de zijde van de Leiderdorpers Renaldo Nagtegeller.

Eerst nog even naar het niet beschikbare materiaal. Zo miste Escudero nog steeds Shurdien Narcisio, die naar alle waarschijnlijk over een paar weken weer aansluit. Tolga Karpuz was er ook niet bij. De aanvaller was de voorbije tijd op proef bij Trabzonspor in Turkije, maar kwam geblesseerd terug bij de Leidse tweedeklasser. Ramon Escudero zit nog een schorsing uit, terwijl Qendrim Gashi al van het toneel is verdwenen bij de tricolores.

Bij RCL ontbrak de betrouwbare verdediger Frank Hillebrandt vanwege een schorsing en een andere centrale verdediger, Ali Barokzay, moest verstek laten gaan in verband met een keelontsteking. Nick Permanand, de rappe buitenspeler heeft een scheurtje in de buikspier en over zijn rentree bestaat nog geen duidelijkheid. Verder had Luykx de keuze gemaakt om linkspoot Robin Brasker op de bank te houden, nadat de jongeling voor de winterstop het gros van de wedstrijden wel speelde. Nick Scheurwater, enkele maanden uitgeschakeld met blessureleed, nam wel weer plaats op de bank en viel later onopvallend in.

Maar zoals gezegd; er waren wel spelers waarneembaar die dit seizoen nog niet uitkwamen voor hun club. Efe Yagin kwam over van SC Feyenoord naar Leiden, maar na een vakantie in Turkije kreeg hij plots de kans om zich daar in de kijker te spelen. De technisch begaafde middenvelder: ,,Ik was in Istanbul en per toeval kwam ik in gesprek daar. Vervolgens mocht het daar gaan proberen bij Altintepsi, een club die daar uitkomt op hoog amateurniveau. Ik zag dat wel zitten. Helaas kreeg ik steeds minder speelminuten en is het allemaal niet gelukt. Daarop heb ik besloten om Escudero te bellen met de vraag of ik nog welkom was. Hij vertelde me dat de deur nog wagenwijd open stond en zo ben ik weer teruggegaan naar Leiden. Overigens ben ik hier ook gewoon geboren. Nu mocht ik dus starten in de basis en wil ik gaan vlammen in de tweede seizoenshelft.”

Aan de overzijde was Renalodo Nagtegeller weer van de partij. En dat was heel lang geleden. ,,Dat klopt. Ik ben er alles bij elkaar opgeteld twee jaar en negen maanden uit geweest. Eerst scheurde ik mij linkerenkelbanden. Toen ik eenmaal geopereerd was, kwam ik weer terug bij het tweede. Helaas ging het snel weer fout. Nu was het de rechterenkel, met hetzelfde probleem. Pure pech dus. Gelukkig is deze ellende nu achter  de rug en hoop ik weer voor het eerste te kunnen uitkomen. Gaaf dat ik nu de kans weer kreeg. In recente oefenwedstrijden ging het best wel aardig. Helaas speelde ik nu minder, maar ik denk dat het bij niemand echt lekker liep. Niet bij GHC en niet bij ons. De 1-1 is dan ook wel logisch. Ik kreeg zelf weinig ballen en als ik al aan de bal was, ontbrak de ruimte om er iets zinnigs mee te doen. Dat was eigenlijk het verhaal van de hele middag. Er kwam geen bal aan.”

Yagin liet bij vlagen zien een aanwinst te zijn voor GHC. Hij was wel sterk aan de bal, maar tot beslissende acties kwam ook hij niet. De avonturier over de wedstrijd: ,,Dit was mijn eerste wedstrijd en het was uiteraard weer even wennen. Wel moet ik zeggen dat de spelers mij een warm bad gaven bij terugkomst. Ik hoop verder dat mijn maatje, Tolga Karpuz, ook weer snel kan spelen. Dan worden we zeker sterker. Ik zag toen ik in Turkije was al dat het team er niet goed voor staat op de ranglijst, maar we gaan er alles voor doen om niet te degraderen. Ik ben het eens over de wedstrijd. Het was niet best, maar we hebben er zeker na rust alles aan gedaan.”

De 19-jarge ziet GHC zeker niet als eindstation. ,,Ik wil hoe dan ook hogerop. Dus moet ik spelen en opvallen. Eerder speelde ik overigens nog bij o.a. Roodenburg, RCL en UVS. Ik ken de clubs uit deze regio goed. Afijn, we zien wel waar het op uitkomt. Voorlopig bal ik weer en ik vind het erg leuk om meteen aandacht te krijgen.”

Nagtegeller heeft dus genoeg ellende achter de rug, maar kijkt liever vooruit. ,,We moeten niet te lang stilstaan bij deze wedstrijd. Beide teams hadden moeite om tot kansen te komen. De opbouw was niet best en stokte veelal op het middenveld of net daar overheen. De goals vielen ook eigenlijk uit het niets. Overigens was het ook een groot verschil met onlangs gespeelde oefenwedstrijden. We verloren van de zaterdagtak van Voorschoten’97, maar toen speelden we juist uitstekend. In de eerste helft kregen we wel zes of zeven kansen. Ook tegen Voorschoten’ 97 (zo) voor de Koetshuis Cup deden we het goed. Voor de winterstop heb ik ook prima wedstrijden gezien, dus we kunnen het echt wel. Daar twijfelen we zelf ook niet aan, maar het moet er wel meer gaan uitkomen. Dat spreek ik niet tegen. RCL is dit seizoen van de hoge pieken en diepe dalen. We hebben echter niet verloren en moeten vooral positief blijven. Het is jammer dat we twee schorsingen erbij hebben met Max Glasbeek en Mickey Tromp, maar daar staat de terugkeer van Hillebrandt en wellicht Barokzay tegenover. En als Nick en Nick terug zijn (Scheurwater en Permanand, red.) worden we voorin ook weer sterker. Voor mij is het een genot om weer terug te zijn, zoveel is zeker.”

Note redactie: een wedstrijdverslag werd reeds geplaatst!