Tweede klasse C (zaterdag)- RCL blijft het onverminderd goed doen na de winterstop. Voor de vijfde keer op rij werd een wedstrijd winnend afgesloten en dat betekent dat de teller na de verplichte rust in de winterstop op zestien punten staat na zes ontmoetingen. Daarvoor kwamen de Leiderdorpers  tot zestien punten uit dertien wedstrijden. DSO was het volgende slachtoffer van de dadendrang van de formatie van Stefan Luykx.

_DSC0066 (Small)

RCL startte zeer voortvarend en kreeg direct enkele hoekschoppen. Al na twee minuten was het raak via Jonas Farih, die weer eens een basisplaats toebedeeld had gekregen. Helder, RCL kwam gretig uit de startblokken en bleef gaan tot de laatste minuut van de wedstrijd, die halverwege de tweede helft een kwartier werd stilgelegd. Scheidsrechter Peter Vreeswijk uit Bergschenhoek kreeg geheel onverwacht een harde pegel recht in het gezicht. Hij duizelde, viel op de grond, maar bleek gelukkig aanspreekbaar. De medische verzorgers Hans Schuller van RCL en Laura Hoogstad van DSO achtten het  raadzaam de man in het zwart even tot zichzelf te laten komen en voerden hem van het veld. Hoofdpijn? Misselijk? Tweemaal ‘nee’. Na 15 minuten betrad de arbiter weer het veld, met applaus begroet door spelers en publiek. Dat voor wat betreft de start en de onderbreking na de rust.

Voor deze cruciale ontmoeting van twee clubs die zich in de hogere regionen hadden geworsteld, stond er veel op het spel, beide hadden de drie punten hard nodig in de strijd om een plekje in de nacompetitie. Vooraf kon op de tribune van de roodwitten beluisterd worden: ,,Wanneer DSO hier met één punt huiswaarts gaat, hebben de mannen van trainer Faizel Soekhai een prestatie van formaat geleverd. Wij geven DSO weinig kans, RCL zit in een flow, het loopt als een tierelier en alleen een formidabele truc van Hans Klok kan zand in de geoliede machine gooien. Stefan Luykx heeft zijn ploeg op de rails.”

Mannen als Piet Meijer, Wik van den Wijngaard, Leen Neuteboom, Ernst Rob, Bert van der Luyk en Chris Walen,  zeg maar het gestaalde RCL-kader dat iedere wedstrijd van RCL uit én thuis volgt, zijn er zeker van: na een gelijkspel en viermaal winst op een rij, gaan vandaag de drie punten weer in de pocket van RCL.  ,,De opmars is niet meer te stuiten”, aldus de aanhang, die weet te melden dat de strontkar maandag uit de loods wordt gereden. Nee, nog niet geverfd voor een ereronde door het dorp, er is nog een lange weg te gaan. ,,Geluk kan je wel afdwingen, maar moet je niet tarten. De nacompetitie halen zou al een knappe prestatie zijn na alle eerdere malheur in dit seizoen.”

IMG_6573 (Small)

De vlaggen wapperen in de wind, aan de lange zijde koesteren zo’n 150 liefhebbers zich in de zon, er schalt zowaar muziek uit de speakers. Gevolgd door het clublied van De Lenco’s? Een sonore stem die de 22 acteurs en het arbitrale trio verwelkomt? Helaas, dit zo belangrijke ingrediënt mist RCL. Waar is de tijd gebleven dat Anneke Bloemendaal zich van deze taak  op voortreffelijke wijze kweet? Nu geeft ze na afloop van de wedstrijd een slinger aan het Rad van Avontuur en weet zij op charmante wijze de kas van de vereniging te spekken. De munten zijn hard, keihard nodig. Een nieuw complex is ook op deze zaterdag onderwerp van gesprek.

De wedstrijd. RCL komt binnen de lijnen zonder de geschorste  Nick van  Bemmel, dat is een aderlating. DSO heeft Anthonio Thomas thuis gelaten, hij scoorde verleden week nog in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen UVS. Stefan Luykx heeft gewaarschuwd voor Camiel de Wit en Vincent Visser, die voor de club uit Zoetermeer regelmatig doel treffen.

IMG_6391 (Small)

RCL – DSO wordt een leuke pot, waarbij de Bloemerd-club over de gehele wedstrijd genomen de bovenliggende partij is. Slordigheden in de verdediging van beide kemphanen zorgen voor even  zo vele angstige en spannende momenten. RCL-doelman Andrew Bontje onderscheidt zich na een minuut of acht: Rafik El Ousrouti komt van rechts opgestoomd en plaatst de bal zuiver in de voeten van Mike Montanus. De redding van Bontje is er een om in te lijsten

RCL komt razendsnel terug, dwingt een hoekschop af, die op de slof van Nicky Guyt belandt, onhoudbaar voor de 18-jarige doelman Leon Kleis, die ook nu weer de voorkeur krijgt  boven Ismail Oruc, 2-0. Mickey Tromp is een plaag voor zijn tegenstander. De kwikzilverige RCL-er is een zwaan-kleef-aan, je  moet hem vier keer  voorbij om er zeker van te zijn hem te hebben afgeschud.

Bij RCL lopen de aanvallen snel en vaak over drie schijven. Een daarvan  wordt na een half feilloos afgerond door Thom Wijnalda (3-0), die daarmee zijn 19e van het seizoen in de touwen ramt. Mike Montanus maakt gebruik van de aangeboden vrije doorgang, hij kan in alle rust aanleggen. De bal lijkt houdbaar, maar springt iets op (een polletje?), over de handen van Bontje, 3-1. Rafik El Ousrouti brengt in de 35ste minuut de spanning terug, 3-2. ,,We gaan toch niet de bietenbrug op? Dat  wordt nog billenknijpen, jongens”, verzucht Wik van de Wijngaard. Maar dan is het alweer raak aan de andere kant. Alweer Wijnalda, dus met nummer twintig van het seizoen, geeft de thuisploeg weer meer lucht.

RCL begint ongewijzigd aan de 2e helft. Bij DSO vervangt trainer Soekhai Julian Jenner  door de snellere Daniël Omosebi. Dat lijkt na enkele minuten een sterke wissel te zijn. Maar de in fel groen tenue gestoken Bontje redt weer knap. Er zijn momenten dat er stevig wordt gestreden. Vreeswijk fluit dan warrig of, na aangeven van de vlaggenist, aan de late kant. Over en weer komen ballen niet aan of worden – zo wordt op de tribune gezegd: ‘Richting Jericho of Jeruzalem afgevuurd.’ De ingevallen Scheurwater deelt tien minuten voor tijd de genadeslag uit, 5-2. Er zit nog meer in, lijkt het. Uitblinker Farih passeert 1, 2, 3 spelers, er zit helaas geen kruit meer in zijn pantoffel.

IMG_6992 (Small)

Tegen half vijf fluit Peter Vreeswijk af. Voor zijn kleedkamer vertelt hij oprecht geïnteresseerden over zijn wel en wee. Het gaat goed met hem, alleen rond het rechteroog is een wond waarneembaar en een verdikking. De arbiter is een bikkel, hij doet er verrassend nuchter over. ,,Morgen zal hij er nog enige last van hebben”, verwacht Laura van de medische staf van DSO.

Stefan Luykx glundert en dat is begrijpelijk. In de afgelopen zes gespeelde wedstrijden incasseerde RCL slechts 4 treffers. De 1-1 op bezoek bij GHC werd gevolgd door overwinningen tegen VDL (2-0, thuis), Monster (2-0, uit) Lyra (2-1, thuis), KMD (2-0, thuis) en DSO (5-2, thuis). Door de andere resultaten is RCL plots derde op de ranglijst, een positie die halverwege nog ver weg was voor de opgebloeide Leiderdorpse manschappen.

Opstelling RCL: Bontje, de Boer, Hillebrandt (Karbouch), Van Westrienen, Tromp, Brasker (Sinteur), Vijlbrief (Scheurwater), Leugering, Wijnalda, Farih, Guijt.

Opstelling DSO: Kleis, Ligeon, Visser, Lops, Blom, Weber, Jenner (Omosebi), de Wit, El Ousrouti, Heijdt, Montanus.

IMG_6957 (Small)