Home Zaterdag Derde klasse Krakerrr van de Week: Te Werve-RCL

Krakerrr van de Week: Te Werve-RCL

RCL op zoek naar herstel bij koploper Te Werve

In de tweede klasse C leed RCL onlangs de eerste nederlaag. Tegen Honselersdijk ging de Racing met 0-2 onderuit. Omdat koploper Te Werve ook in de fout ging bleef de achterstand van de op plek twee bivakkerende Racing vier punten. Komende zaterdag ontmoeten de titelpretendenten elkaar in Rijswijk. RCL-middenvelder Nick van Bemmel blikt vooruit.

Na het verlies tegen Honselersdijk liep afgelopen weekend de bekerontmoeting met Strijen voor de Leiderdorpers eveneens verkeerd af. Op De Bloemerd zegevierden de bezoekers met 2-3. Geen reden voor paniek, vindt Van Bemmel: ,,Het moet voor ons een wake-up call zijn. We hebben de laatste wedstrijden niet het onderste uit de kan gegeven. We hielden elkaar niet scherp. We zijn eigenlijk zelf onze grootste tegenstander. We vormen een soort veredelde vriendenploeg en dan blijkt dat het sociale aspect wel eens boven het sportieve aspect wordt geplaatst. Ik weet zeker dat als we allemaal op – zeg maar – negentig procent van ons kunnen spelen we volop punten binnenhalen. En we weten nu heus weer dat we de schouders eronder moeten zetten. ”

Nick van Bemmel pikte weer zijn goaltje mee tegen Soccer Boys

In het team van trainer Stefan Luykx is de Leidenaar de meest aanvallende middenvelder. ,,In het verleden was ik vooral de controleur in de middenlinie, maar sinds de laatste periode van het vorige seizoen speel ik op de nummer tien-positie. Ik denk dat ik het vermogen heb een goede steekpass en voorzet te geven en dat ik het loopvermogen bezit om van box tot box te spelen. Ik steek er ook veel energie in. En dit jaar heb ik het geluk dat ik al een aantal goaltjes heb meegepikt: vier en de meeste van afstand. Ik ben van origine een rechtspoot, maar in de jeugd heb ik me het trappen met links ook eigen gemaakt. Bij kansen voor doel zou ik wat scherper en rustiger moeten zijn. De doelpunten die ik gemaakt heb geven veel voldoening, maar dat heb ik ook na een assist of als ik gewoon een goede wedstrijd heb gespeeld.”

Voldoening vindt de 26-jarige Van Bemmel ook in het dagelijks leven bij zijn werkzaamheden voor beveiligingsbedrijf Securitas. ,,Ik ben accountmanager, werkzaam in het Rotterdamse. Ik heb een hbo-opleiding integrale veiligheidskunde gedaan en kan in mijn functie het commerciële en vakinhoudelijke element – het bedenken van oplossingen op het gebied van veiligheid –  combineren. Al met al een heel leuke baan.”

In het afgelopen seizoen strandden Van Bemmel en de zijnen in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse op Westlandia. Dit seizoen leggen de roodwitten de lat opnieuw hoog. Coach Luykx gaf al aan de vooravond van de jaargang aan dat zijn ploeg voor het hoogst haalbare, dus het kampioenschap gaat. ,,Vorig jaar was de selectie niet breed genoeg. Daardoor kwamen we aan de eindstreep tekort. Maar er is een aantal goede spelers bijgekomen. Als er nu om wat voor reden dan ook jongens uit de basis wegvallen levert dat niet direct problemen op. We beschikken over een brede, sterke groep. We kunnen het elke tegenstander moeilijk maken. Ook als ze wat hoger spelen. Ik denk dat we de eerste klasse ook prima aankunnen, op voorwaarde dat we deze spelersgroep bij elkaar houden”, vertelt Van Bemmel.

Ook Nick van Bemmel werd geen moment met rust gelaten door de gretige Vogels

In de strijd om de titel is het ambitieuze Te Werve voorlopig de grootste concurrent. De Rijswijkers, die tweemaal achtereen promoveerden en de afgelopen zomer maar liefst twintig nieuwe selectiespelers verwelkomden, maakten tot nu toe de sterkste indruk. In eigen huis, op sportpark Vredenburch, pakten de door de ook bij Voorschoten ’97 (zo) coachende Huib van Oostrom Soede  groenwitten dertien punten uit vijf duels. Zij toonden zich daarin niet bijzonder productief (negen goals), maar incasseerden slechts vier tegentreffers. Of de Rijswijkse defensie ook bestand is tegen het vooral in vreemde omgeving veel scorende RCL (vijf wedstrijden: vijftien doelpunten) is de vraag. ,,Ik heb nog nooit tegen ze gespeeld. Dus het is lastig te voorspellen. We moeten van ons eigen kunnen uitgaan, dat wil zeggen lekker voetballen. Ik heb begrepen dat zij een aantal technische spelers hebben en daarnaast fysiek sterke jongens met ervaring. Waarschijnlijk wordt het een wedstrijd met veel inzet en emotie. Het kan ook wel eens lange tijd een schaakspel zijn. Hoe dan ook: als wij op 95 procent van onze mogelijkheden kunnen spelen, halen we de pot binnen”, meent Van Bemmel.