Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft een gewenste start van het seizoen. Na Valken’68 uit werd in de eigen thuishaven gewonnen van Soccer Boys en daarmee vormen de Leiderdorpers samen met DoCoS de kop van het klassement.

De roodwitten traden in de eerste thuiswedstrijd aan in dezelfde succesvolle opstelling als verleden week in Valkenburg. Alleen moesten de toeschouwers deze keer wat langer wachten op een doelpunt dan zeven dagen terug, toen er al binnen 2 minuten een doelpunt viel. Nu was het pas in de 78e minuut raak voor de thuisclub door een kopbal van verdediger Gwen Koet. Het bleek meteen de winnende treffer te zijn.

zz1537-small

Tot die tijd was er niet echt sprake van flitsend voetbal. Men had in ieder geval van tegenstander Soccer Boys meer verwacht, na hun klinkende 4-0 overwinning tegen Lyra in de opningsronde. Er waren voor  beide partijen weinig kansen te noteren. Hoewel RCL veelbelovend begon door binnen een paar minuten twee corners te verdienen, was er na zes minuten de eerste tegenvaller voor de thuisclub. Nick Permanand was op rechts een duel aan het uitvechten toen hij opeens naar de grond ging. ,,Ik draaide weg en kwam verkeerd uit, waarbij ik mijn enkel voelde. Na de blessurebehandeling heb ik het nog even geprobeerd, maar als je in zo’n wedstrijd jezelf niet 100% kan geven moet je stoppen. Jammer maar zo is het. Achteraf gezien valt het allemaal wel mee en hoop ik er volgende week weer bij te zijn.”

zz1523-small

Kai Vijlbrief kwam de buitenspeler vervangen. Het eerste gevaar en één van de grootste kansen was echter voor de bezoekers uit Bleiswijk. Linkerverdediger  Pascal de Ruyter kon onopgemerkt opstomen, maar in kansrijke positie lepelde hij de bal hopeloos over, waarbij het speeltuig op het dak van het clubhuis eindigde. Daarna waren er kansen voor Nick Scheurwater (goede rush, slechte voorzet), Thom Wijnalda en Robin Brasker (samen struikelend over eigen benen in het strafschopgebied) en een vrije trap van dezelfde Brasker die door keeper Heintjes ternauwernood tot corner werd verwerkt.

zz1543-small

Daarna was het Ruben Leugering die zijn schot via de binnenkant van de paal weer terug het veld in zag stuiteren. Kort daarop was het Paul Siebers van Soccer Boys die dit kunstje nadeed, door zijn vrije trap ook op de paal te mikken. De rust brak dan ook aan met de 0-0 stand.

zz1549-small

In de tweede helft waren er toch ook weer wat kleine kansjes voor de gastheren. Nick van Bemmel dacht zijn afstandsschot van verleden week tegen de Valken na te doen, maar deze keer eindigde de bal verre van in het doel. Scheurwater liet zijn behendigheid zien, maar de bal verdween voorbij het doel van de gasten. Ook een leuke actie van Kai Vijlbrief leverde niet meer dan een hoekschop op.

zz1578-small

Totdat het duel in het laatste kwartier alsnog een treffer kreeg. Gwen Koet ging mee in een aanval en in een onoverzichtelijke situatie prikte de verdediger raak. ,,Het was erg druk in het strafschopgebied en Ruben Leugering schampte de bal die precies op mijn hoofd kwam en ik daardoor simpel kon inkoppen. Ik vond dat doelpunt wel verdiend want wij waren wel de betere maar veel kansen creëerden wij niet in deze pot. Daarna kreeg ik overigens last van mijn enkel, maar er was al driemaal gewisseld en moest ik door. Maar dat doelpunt vergoedde veel.”

Na het doelpunt zette de Bleiswijkers nog even aan. Kerim Kocak schoot net naast. Aanvoerder Wilmar Zeelenberg  kopte rakelings naast en RCL-goalie Andrew Bontje moest ver in de blessuretijd nog even flink in actie komen. Gelukkig voor RCL floot de parmantig fluitende scheidsrechter Lingen uit Ouderkerk aan de IJssel daarna af en zaten de drie punten in de tas.

zz1573-small

Een moeizame wedstrijd leverde toch weer de maximale score op en toegegeven moet ook worden dat het warme weer een extra tegenstander was voor beide teams. De laatste woorden waren aan aanvoerder Thom Wijnalda. ,,Het was niet best, het moet beter en wat opportunistischer. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen. Minder blij zijn we uiteraard niet.”

RCL-Soccer Boys 1-0 (0-0). 78 Gwen Koet 1-0. Scheidsrechter A. Lingen. Geel: Hillebrandt. Toeschouwers: 150.

RCL: Bontje, Koet, Hillebrandt, Glasbeek (van de Spoel), Brasker, van Bemmel, Permanand (Vijlbrief), Leugering (van Westrienen), Wijnalda, Nagtegeller, Scheurwater.

Soccer Boys: Heintjes, van Beek, Straver, de Ruyter, S. van den Berg (M. van den Berg), Bross, van der Laan, W. Zeelenberg, D. Zeelenberg (Sangers), Kocak (Duijvesteijn), Siebers.

Foto’s: met dank aan J.P. Kranenburg (een serie volgt nog!)