Tweede klasse C (zaterdag)- Aan de gretigheid lag het niet, zeker niet aan de kant van de thuisclub na rust, maar GHC en RCL hadden bij de herstart van de competitie serieuze opstartproblemen. Voor de moeite mochten beide clubs een punt bijschrijven (1-1), maar om over naar huis te schrijven was de streekderby allerminst.

RCL was uit op revanche na de gevoelige thuisnederlaag tegen de Leidse ploeg. Een 1-0 voorsprong tegen geruime tijd tien man werd immers compleet verspeeld. Daarnaast hebben de Leiderdorpers weinig op met het zogeheten rechterrijtje, maar de prestaties van voor de winterstop hadden trekken van een jojo. Een overwinning zou de ploeg van Stefan Luykx goed uitkomen om zo verder weg te lopen van hekkensluiter GHC.

23012016_ghc_rcl_1_1_WPF_2848_bz4 (Small)

De trainer van die ploeg, Roberto Escudero, had uiteraard andere ideeën voorafgaand aan de tweestrijd, omdat hij zijn ploeg niet ziet als een degradatiekandidaat. Vooral personele problemen brachten de rode lantaarn halverwege evenwel naar sportpark de Vliet.

Alle goede bedoelingen ten spijt; voor de pauze viel er nauwelijks iets te beleven. Het leek erop dat er statiegeld stond op het inleveren van de bal bij de tegenstander. Geen van de vleugelspelers snelde een keer langs zijn bewaker en de spitsen werden zo niet in stelling gebracht. Het was vooral zwoegen en vuile meters maken. Noemenswaardig was enkel de vijftiende seizoenstreffer van Thom Wijnalda, die handig profiteerde van gebrekkige communicatie tussen de Leidse doelman en de centrale verdediging.

23012016_ghc_rcl_1_1_WPF_3019_bz4 (Small)

Na de pauze gebeurde er meer, vooral ook omdat GHC meer energie in de wedstrijd pompte. RCL had het daar zichtbaar moeilijk mee, hoewel Nick van Bemmel kort na rust de 0-2 op zijn schoen had. Daar stond tegenover dat Koos de Haas even later evenwicht had kunnen brengen.

Er kwamen meer kansen over en weer, maar het bleef bij een tweede doelpunt en tevens de gelijkmaker. Martijn van Leeuwen, dit keer in de spits geposteerd, maakte dankbaar gebruik van het feit dat de warrig fluitende arbiter de RCL-grensrechter liet staan bij een vlagsignaal.

23012016_ghc_rcl_1_1_WPF_2893_bz4 (Small)

In het gelijke spel konden de beide trainers wel berusten. Escudero was blij met het herstel na rust van zijn ploeg en Luykx meende dat RCL dit soort wedstrijden eerder zou hebben verloren. Bovenal waren de oefenmeesters het er geheel en al over eens dat het in de resterende twaalf wedstrijden veel beter zal moeten. Toegegeven: het veld was zwaar en beide ploegen moesten flink improviseren vanwege een forse absentielijst. Dat neemt niet weg dat een hogere klassering er zo spelend hoogstwaarschijnlijk niet in zal zitten.

GHC-RCL 1-1 (0-1). 26.Wijnalda 0-1, 64.Van Leeuwen 1-1. Scheidsrechter: Van der Bend. Toeschouwers: 150.

GHC: Verhoef, El Idrissi, De Roode, Verhage, Mouchih, L.de Haas (54.Karasahin), Faridi Blazguez, Yagin, Demirbas, Van Leeuwen, K.de Haas (72.Sandhu).

RCL: Bontje, Tromp, Koet, Van Westrienen, Glasbeek, Nagtegeller (63.Farih), Van Bemmel, Leugering, Vijlbrief, Wijnalda, Sinteur (56.Scheurwater).

Bron: LD/HK

Note red: nabeschouwing volgt spoedig!

http://www.fotografiewilcodevilee.nl/