Tweede klasse C (zaterdag)- RCL is voor het moment de enige koploper. Doordat HVC’10 verloor van Docos en RCL de winst greep tegen UVS is de Racing Club alleen aan de leiding gekomen. Daarbij moet wel worden vermeld dat Te Werve, de nummer twee, een wedstrijd minder speelde. De Leidse ploeg blijft voorlopig op een zorgwekkende twaalfde positie staan. Het gat tussen de beide regioclubs bedraagt al twaalf punten.

rcl-uvs_082_161016

De weg is echter nog lang en bij RCL waakt men voor vroegtijdige euforie. Bij de blauwwitten wordt er hardop geroepen dat de hoofdmacht wel op zijn pootjes terecht gaat komen. Niets mis met positivisme, maar vooralsnog heeft RCL beduidend meer reden om met een goed gevoel naar de toekomst te kijken. De ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn speelde andermaal een sterke eerste helft, kwam kort na rust op 2-0 en uiteindelijk niet serieus in de problemen na de Leidse aansluitingstreffer. Goed bezien had de thuisploeg de betere kansen om de 3-1 te maken en zo eerder in veilige haven te komen.

UVS, zonder de geschorste William van Vliet, stelde daar simpelweg te weinig tegenover. Voor de pauze was enkel de weer herstelde Marouane El Idrissi een keer enigszins gevaarlijk en konden er enkele hoekschoppen worden genoteerd, maar RCL was aan de andere kant beduidend gevaarlijker. UVS had in Thomas van Rest de beste man. De centrale verdediger voorkwam tot twee keer toe dat de thuisploeg kon scoren. Dit bij inzetten van Nick van Bemmel en Nick Permanand. Toch kon ook hij niet verhinderen dat RCL na ruim een halfuur op voorsprong kwam. Na een vlot lopende aanval, waarbij Ruben Leugering onderweg zelf al betrokken was, rondde de middenvelder op fraaie wijze af. Een aanval waar een trainer van moet likkebaarden.

rcl-uvs_055_161016

Ook na de rust pakte RCL de regie en daaruit kwam snel de tweede treffer van de middag voort. Via Thom Wijnalda en Nick van Bemmel werd Nick Scheurwater weggestoken. Met een schaarbeweging kwam hij vrij voor Niels van den Burg en zijn inzet werd uiteindelijk door Wijnalda binnen gewerkt. Een tweede doelpunt uit het boekje en andermaal het bewijs dat RCL een spits in huis heeft die garant staat voor het maken van doelpunten.

UVS leek geslagen, maar kwam eigenlijk uit het niets terug tot 2-1. De te ver uit zijn doel gekomen Andrew Bontje moest toezien dat Rob van der Plaat er 2-1 van maakte. De pass van Cenny Scheffer voorafgaand aan de treffer mocht er wel zijn overigens. De tegentreffer viel RCL rauw op het dak en het daarvoor verzorgde spel werd slordiger. Opeens werd er veelvuldig balverlies geleden en de rust in het spel verdween. UVS kon optisch gezien meer in de wedstrijd komen, maar de defensie van de thuisploeg werd nauwelijks op de proef gesteld. De Leiderdorpers hadden zelfs kunnen profiteren van de door de bezoekers geboden ruimte, eenmaal op jacht naar de gelijkmaker.

rcl-uvs_045_161016

Scheurwater had twee keer niet de kracht om af te ronden en Wijnalda verkoos een schot in plaats van rechtstreeks af te stevenen op Van den Burg. De ploeg van Jeroen Hoefnagel kreeg via Bart van der Weijden nog een schietkans. Uit de draai mikte de middenvelder over, maar Bontje hoefde zich verder niet bovenmatig in te spannen.

En zo won RCL ondertussen van regiogenoten Valken’68, vorige week DoCoS en nu dus de ploeg uit de Kikkerpolder. De blauwwitten leden juist de derde nederlaag tegen een club uit deze regio. Opgeteld bij de andere resultaten mag zo zoetjes aan duidelijk zijn dat RCL wel eens op weg kan zijn naar een hoge klassering, terwijl UVS zich nog flink moet verbeteren om weg te geraken uit de onderste regionen.

RCL-UVS 2-1 (1-0). 31. Leugering 1-0, 48. Wijnalda 2-0, 53. Van der Plaat 2-1. Scheidsrechter: Noordhoek. Toeschouwers: 350.

RCL: Bontje, Van der Spoel, Hillebrandt, Van Westrienen, Brasker (84.Koet), Van Bemmel, Nagtegeller, Leugering, Permanand (78.Guijt), Wijnalda, Sinteur (46.Scheurwater).

UVS: Van den Burg, Verlaan, Maaskant (86.Boogmans), Van Rest, Pison, Van der Weijden, Idrissi (58.Karpuz), Verdoes, Mink (46.Nieuwenburg), Scheffer, Van der Plaat.

rcl-uvs_088_161016

Foto’s: J.P.Kranenburg (zie ook de serie)

Beluister hier de beide trainers na afloop: