Tweede klasse C (zaterdag)- Eens moet de eerste keer zijn. RCL was tot afgelopen zaterdag nog niet geklopt, maar tegen Honselersdijk ging het voor het eerst fout voor de brigade van Stefan Luykx (0-2). De eerste nederlaag voorkwam dat de Leiderdorpers  Te Werve naderden tot op een punt. De koploper verloor namelijk ook. Een gemiste kans dus voor de Racing Club, maar over twee weken kan het gaatje van vier punten alsnog grotendeels worden gedicht wanneer RCL op bezoek gaat in Rijswijk.

5_rcl-honselaarsdijk_203_131116

Patrick van der Spoel, terug van weggeweest, vond de nederlaag terecht. ,,Natuurlijk is het zuur wanneer je verliest, maar we hebben erg weinig klaar gespeeld. Niet dat Honselersdijk nu zo’n geweldige ploeg is, maar wij gaven niet thuis. Ik denk dat we al met al maar een grote kans hebben gehad. Dat was bij een 0-1 stand en niet ver voor tijd. Nick van Bemmel kwam in de positie om de 1-1 te maken. Daarna maakten ze er nog een goal bij en toen was het gedaan. Hoewel we na de rust wat meer beleving toonden, kregen zij via de counter eigenlijk de beste kansen. De 0-2 had ook eerder al kunnen vallen. Het is wel een stugge ploeg om tegen te spelen.”

Voor de pauze bakte RCL er nog minder van en het was dan ook niet verrassend dat de bezoekers Andrew Bontje een keer hadden geklopt. Van der Spoel: ,,We speelden slordig, verloren de meeste duels en kwamen niet in ons spel. Na de onderbreking hebben we wel wat aangezet, maar haast geen enkele voorzet kwam aan en dan kan je dus ook niet gevaarlijk worden. Zo’n wedstrijd zit er helaas wel eens tussen.”

18_rcl-honselaarsdijk_226_131116

Op de vraag of er al was nagekaart na het eerste verlies was Van der Spoel ronduit eerlijk. ,,Nee, dat gesprek zal nog wel komen. Maar de vraag is waar we moeten beginnen op de vraagstelling wat er fout ging. Dat was dit keer teveel om op te noemen. Bijna niemand haalde zijn normale niveau. Ik denk dat ik nog redelijk speelde, maar het had zeker beter gekund. We moeten het ook niet zwaarder maken dan het is. Dit kan een keer gebeuren en we waren echt niet in de veronderstelling dat we 26 wedstrijden ongeslagen zouden blijven.”

RCL moet dus even de wonden likken en krijgt een weekje vrijaf voor wat betreft competitieverplichtingen. Wel wacht Strijen volgende week, een treffen in de strijd om de districtsbeker. Daarna gaat RCL dus op bezoek bij Te Werve. ,,Daar kunnen we goede zaken doen en het weer spannend maken. Dat zal ook wel moeten, want de concurrentie achter ons is dichterbij gekomen. Dus bij een nieuwe nederlaag gaan we zakken en dat willen we uiteraard niet. Of we kampioenskandidaat zijn? Dat is lastig te zeggen. We hebben vorige week verzuimd HVC’10 te kloppen en nu verliezen we dus van een ploeg die ook wat hoger staat op de ranglijst. Dit deel van de competitie is voor ons lastiger dus ik denk dat we rond de winterstop wel kunnen beoordelen of wij een gegadigde zijn voor de titel.”

13_rcl-honselaarsdijk_220_131116

Van der Spoel speelde al eerder voor RCL, maar vertrok naar Zoetermeer. ,,Ik heb altijd selectievoetbal gespeeld en door drukte koos ik er bewust voor om in een vriendenteam te gaan ballen. Dat was bij Oosterheem in het tweede. Ik begon het voetbal op niveau echter weer te missen en de keuze voor een retourtje RCL lag voor de hand. Ik ben blij dat ik terug ben. Het is weer vertrouwd, want de groep is nauwelijks veranderd. Het was wel even aanpoten om dezelfde frisheid te krijgen als de andere spelers, maar nu ben ik wel tevreden over mijn huidige status. Ook qua werk is er meer evenwicht. Ik plan nu beter in.”

32_rcl-honselaarsdijk_249_131116

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg