Tweede klasse C (za)-Uiteindelijk gaf de individuele klasse de doorslag bij de topper tussen Te Werve en RCL. Al eerder had Karam Boukhari keeper Andrew Bontje onder vuur genomen, maar de laatste was, soms met de grootste moeite, als overwinnaar uit de strijd gekomen. Vijf minuten voor tijd moest de sterk keepende goalie dan toch capituleren. Boukhari draaide zich weer eens handig vrij en schoot het leer hard en strak in het doel. RCL mocht lange tijd hopen op een puntje, maar keerde uiteindelijk met lege handen terug naar Leiderdorp. Een gat van zeven punten op de ranglijst is daarmee een feit geworden.

Beide ploegen begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd. Te Werve koesterde een voorsprong van vier punten op de bezoekers en voelde er weinig voor om via blind aanvalsspel de marge te vergroten. RCL was duidelijk beducht om de Rijswijkers te veel ruimte te geven. Het probeerde de achterste linie kort voor de keeper te houden, maar daar ging tot ergernis van trainer Stefan Luykx nog wel eens wat mis.  Bontje wist door bekwaam optreden doelpunten te voorkomen van onder andere Rico Kogeldans, ex-speler van onder meer ARC en Noordwijk, en Boukhari. De eerste teisterde de lat zelfs waarna de bal het veld weer insprong. Knap voorbereidend werk van balvirtuoos Mounir Madrouni gaf Kogeldans even later de kans de bal van dichtbij alsnog in te schieten. Die voorsprong was op dat moment zeker verdiend. Vlak daarop werd RCL voor de eerste keer gevaarlijk en wist dat te bekronen door wie anders dan Thom Wijnalda. Effectiviteit in optima forma.

De tweede helft gaf een vrij eenzijdig beeld: Te Werve viel aan en RCL trachtte via snelle uitvallen gevaar te stichten. Het lukte de gasten amper. Veel meer viel er te genieten van bijvoorbeeld Moudrini en Boukhari. De rasvoetballers beschikken over een oogstrelende balbeheersing, maar voerden hun acties soms te ver door. De 2-1 die vlak voor tijd de nekslag was voor RCL was dan ook wel verdiend te noemen. Linkervleugelverdediger Max Glasbeek noemt het verlies  zonde:  ,,We hadden ze aardig in bedwang en in de laatste vijf minuten laten we het een beetje lopen. We wisten van de vaardigheden van hun spitsen.”

Met een zuur lachje vervolgend: ,, Het zijn echte staartvoetballertjes en wij als  Leiderdorpers hadden het er knap lastig mee. Zij gaven de doorslag vandaag.” Glasbeek, doorgaans vooral invaller bij de roodwitten,  startte voor het eerst in de basis en legde een gedegen partij op de mat. Hij kijkt na deze nederlaag alweer vooruit. ,,De volgende wedstrijd is de belangrijkste voor nu. Na de winterstop kijken we weer lekker omhoog.”  Een mogelijk kampioenschap is op dit moment ver weg voor Lukx en de zijnen. Wanhopen is echter veel te voorbarig. De ploeg vormt een hecht collectief en gaat zeker strijden voor prijzen dit seizoen.

Trainer Luykx tenslotte sprak van een verdiende overwinning voor de thuisploeg. ,,We hebben het in de eerste vijfentwintig minuten heel aardig gedaan, maar over het geheel genomen is er te weinig gebracht. Het lijkt mij alleszeggend dat wij na de pauze geen kans hebben gehad. Een puntje overhouden leek het maximaal haalbare, maar dat zij alsnog de 2-1 maakten klopte wel met de onderlinge krachtsverhouding. Niet iedereen heeft zich vandaag het snot voor de ogen gewerkt en dan krijg je de kous op de kop.”

Te  Werve-RCL (1-1).  35. Kogeldans 1-0, 38. Wijnalda 1-1, 85. Boukhari 2-1.

Te Werve: Scheermeijer, Spaans, Reijntjes, Valentijn, Jahangir, Faloun, , Boukhari, Mouhyiedienne, Madrouni, Van Oostrom Soede, Kogeldans.

RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Brasker, Glasbeek, Van Bemmel, Permanand (75. Guijt), Leugering (67. De Boer), Wijnalda, Nagtegeller, Sinteur (55. Scheurwater). Scheidsrechter: Van Ekelenburg. Toeschouwers: 125