RCL leeft steeds verder op (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL speelde afgelopen zaterdag tegen LYRA, een ploeg die min of meer in dezelfde positie bivakkeert als de Leiderdorpers. Voorzichtig wordt er naar boven gekeken, maar ook staat het oog waakzaam voor de gevarenzone.RCL moest het dit duel doen zonder de geschorste Thom Wijnalda, voor een duel geschorst, en de geblesseerde Renaldo Nagtegeller. De laatste speelde, na een zeer lange blessureperiode, weer een aantal weken in de basis van het vlaggenschip van de roodwitten. Bij de training irriteerde de enkel enigszins, waarop Luykx geen risico nam.

IMG_5193 (Small)

RCL speelde in het eerste deel van de eerste helft alleszins een redelijk wedstrijd. In de 25e minuut viel Tommy Sinteur na een knietje op zijn bovenbeen.Nick Scheurwater viel eerst wat onzeker voor Sinteur in, maar kreeg langzaamaan weer meer vertrouwen in zijn uit te voeren taken. Uit het niets en tegen de verhouding in viel de 0-1 voor de ploeg uit het Westland. Een schitterende goal overigens, aan welke de verdedigende linie van RCL en een wat ver uit zijn goal staande goalie wellicht ten grondslag lagen.

Vlak na deze achterstand werd de 0-2 door de arbiter afgekeurd na het terecht vlaggen voor buitenspel door RCL-grensrechter Hagenaars. Pal voor rust kwam de bal via Gwen Koet in de voeten van Kai Vijlbrief die de bal perfect voor het linkerbeen van Ruben Leugering positioneerde.De middenvelder scoorde na lang wachten zijn eerste gekoesterde doelpunt voor de Leiderdorpse grootmacht, met als gevolg een gelijke stand bij het ingaan van de rust.

RCL kwam in de tweede helft met opgeheven hoofd uit de kleedkamer en speelde tot de 34e minuut redelijk goed voetbal, maar zonder daaruit heel veel kansen te creëren.  Trainer Stefan Luijkx besloot tot een wissel om zijn formatie in een 3-4-3 te laten spelen. Kai Vijlbrief werd  gewisseld voor Youri de Boer. De wissel pakte goed uit, hoewel de ploeg van Luijkx even tijd nodig had om elkaar weer te vinden. Het hielp daarbij niet dat de scheidsrechter van dienst het duel acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd staakte.

IMG_5194 (Small)

Dit was het gevolg van een buitensporige reactie van de staf van LYRA, die na een ongelukkige botsing tussen keeper Andrew Bontje en een aanvaller van LYRA, bruut appelleerde voor een vrije trap. Ten onrechte overigens want de bal was al voor de botsing weggewerkt door verdediger Frank Hillebrandt.De arbiter meldde na de wedstrijd dat hij zich extreem beledigd voelde door de staf van LYRA en hij het tijd achtte voor een korte afkoelperiode. Nadat beide aanvoerders van de ploegen de scheidsrechter in zijn kleedkamer bezochten, werd de wedstrijd hervat.

RCL leek opeens in the flow te zijn gekomen, waar eerst een schot van Scheurwater op de goal werd afgevuurd, kwam even later Nick van Bemmel alleen voor de Westlandse keeper te staan. Klaarblijkelijk kwam dit bij de middenvelder als een verrassing, doordat hij teveel tijd gebruikte, verloor hij de bal. Luttele minuten later scoorde dezelfde Van Bemmel een geweldige goal in een soortgelijke aanval. LYRA kwam nog dichtbij de gelijkmaker doordat na een corner de bal nipt werd weggetikt door sluitpost Bontje met als gevolg een nieuwe doelpoging van LYRA, welke de paal raakte. RCL gebruikte de laatste minuten door de bal weg te werken op eigen helft en tijd door te brengen bij de cornervlag op de helft van de bezoekers. Een laatste vrije trap voor LYRA op zo’n 20 meter van de goal mocht ook niet meer baten. En zo won RCL op een erbarmelijk veld voor de derde keer op rij. Dat was een feestje waard, waarvan acte. Beluister ook weldra nog de interviews na afloop.

Materiaal aangeleverd door Gerdi Brasker, waarvoor dank!