HomeZaterdagDerde klasseRCL op valreep naar punt (inclusief video van de 2-2, plus podcasts)

RCL op valreep naar punt (inclusief video van de 2-2, plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het moest uit de tenen komen, maar RCL knokte zich uiteindelijk nog naast Monster (2-2). Halverwege keken de Leiderdorpers tegen een 0-1 achterstand aan en tien minuten voor tijd werd het zelfs 0-2. Dankzij de ingevallen Thom Wijnalda en Tommy Sinteur bleef er toch nog een punt achter op de Bloemerd.

rcl-monster_2368_250916

De thuisploeg imponeerde niet in de vierde wedstrijd van het seizoen. Het baltempo was gedurende de gehele eerste helft laag en tot echt grote kansen kwamen de roodwitten niet. Monster stelde daar ook niet al teveel tegenover behalve dan degelijkheid. Trainer Stefan Luykx was duidelijk niet tevreden over zijn manschappen en greep nog voor rust in. Gwen Koet werd naar de kant gehaald en Leroy van Westrienen zakte een linie naar het hart van de defensie. Daardoor verdween Robin Brasker weer naar de linksbackpositie, een positie die hij in de eerste drie wedstrijden ook invulde. Voor Koet kwam Nick van Bemmel, die maar eenmaal had kunnen trainen in de week voorafgaand aan Monster.

rcl-monster_2329_250916

Met het inbrengen van de energieke middenvelder ging de balcirculatie omhoog. Daarnaast resulteerde de wissels prompt in twee kansen voor Van Bemmel zelf. Het enige doelpunt voor de onderbreking viel echter juist aan de andere kant. Een vrije trap zeilde de zestien in en in een luchtduel werd RCL geklopt. Via de paal en doelman Andrew Bontje verdween het leder in de touwen.

In de tweede helft moesten er dus herstelwerkzaamheden worden verricht door de Racing Club. Inzet was er genoeg en Monster werd ook herhaaldelijk teruggedrongen. De voorste linie werd echter met regelmaat te gehaast gezocht en dat kwam de accuratesse niet bepaald ten goede. De haast waarmee werd gespeeld was allesbehalve nodig, want zo werd Monster in de kaart gespeeld.

rcl-monster_2361_250916

Na een uur besloot Luykx zijn tweede wissel in te brengen. Vorige week had Wijnalda een tik gekregen en daardoor moest hij de trainingen aan zich voorbij laten gaan. De spits was ondertussen wel fit genoeg om alsnog deel te nemen aan de wedstrijd en zijn inbreng bleek van waarde. Eerst kwam hij terug op zijn eigen positie en later, nadat Sinteur was ingevallen, speelde Wijnalda meer achter Nick Guijt, de aanvankelijke puntspeler.

Toch sloeg de schrik om het hart toen eerst de 0-2 op het scorebord kwam. Een schot van buiten de zestien kwam op een Leiderdorpse arm en de goed leidende scheidsrechter Schellingerhout besloot de bal op de stip te leggen. Een op het oog wel zware straf. Ook nu was Raymond Breurs de plaaggeest voor RCL.

De eerste nederlaag leek zo in de maak voor de roodwitten, maar niets was minder waar. Een minuut na de 0-2 verkleinde RCL de achterstand via Wijnalda. Er was direct weer hoop en de 1-2 maakte dat RCL nu alle schroom van zich afwierp. Kansen kwamen er en uiteindelijk ook de goal. Sinteur had een hoogstandje in huis waarmee hij Willem-Jan Droch het nakijken gaf.

rcl-monster_2365_250916

In de extra tijd zat er zelfs nog meer voor het ontketende RCL, maar Nick Permanand en Guijt kregen het niet voor elkaar om de schade alsnog in zijn geheel te repareren. Luykx: ,,Dat was ook teveel van het goede geweest want we hebben zeker niet goed gespeeld. Vooral voor rust was het lange tijd niet best en in de tweede helft hadden we veel meer rust moeten bewaren. Met een punt moeten we tevreden zijn, want tien minuten voor tijd sta je nog met 0-2 achter tenslotte.”

Opstelling RCL: Bontje, Van der Spoel, Hillebrandt, Brasker, Koet (39.Van Bemmel), Nagtegeller (73.Sinteur), Leugering, Van Westrienen, Permanand, Guijt, Scheurwater (60.Wijnalda).

Beluister hier de podcasts van Sandra Akerboom met Nick van Bemmel en Tommy Sinteur!

Foto’s: met dank aan J.P. Kranenburg