Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Het klopt inderdaad, de uitzege van 1-3 op Be Fair is onze zesde achtereenvolgende zege, maar het spel van onze kant was absoluut niet om over naar het Leiderdorpse huis te schrijven. Ik heb het ook bij de opname van Latje Trap afgelopen maandag al gezegd dat onze 8-1 thuiszege op Be Fair deze ploeg uit Waddinxveen met goede aanvallers zeker zal prikkelen om het nu veel beter te doen. En dat hebben we zaterdagmiddag gemerkt, maar uiteindelijk tellen de punten”, aldus de solide sluitpost van RCL, Andrew Bontje.

Met zo’n mooie serie van vijf zeges, waar vorige week zelfs DSO als vierde op de ranglijst met 5-2 aan de zegekar werd gebonden, waren de verwachtingen voor deze uitwedstrijd tegen Be Fair op sportpark ‘’t Suyt’ hooggespannen. Aan de trainingen en de daar vertoonde inzet zou het niet liggen, maar het liep allemaal toch even anders dan de Leiderdorpse supporter zou verwachten. Bontje: ,,De eerste helft was van onze kant dramatisch slecht. We kwamen absoluut niet in ons eigen spel. Maar ondanks alles pakte Thom Wijnalda met zijn 21e treffer dit seizoen wel de 0-1 voorsprong. We kwamen echt de gehele eerste helft niet aan ons eigen spelletje toe. En dan komt door de druk van Be Fair toch de 1-1 stand op het scorebord wat ook de ruststand werd.”

In de rust was het trainer Stefan Luykx die al vertelde dat het zeker beter moest. Bontje: ,,We moesten het voetballend oplossen en waar het zo niet lukte, moesten we de mouwen opstropen en er voor vechten in de goede zin des woords. Ik weet niet wat er met ons aan de hand was, want we begonnen nog slechter aan deze tweede helft.” Gelukkig had RCL Bontje tussen de palen staan want na een goede redding te hebben verricht na de 1-1 in de eerste helft was hij in de tweede helft de man die op twee beslissende momenten punten voor zijn ploeg pakte. ,,Zeker die tweede situatie was cruciaal, want een schot van een aanvaller van Be Fair werd van richting veranderd en ik kon hem net uit de bovenhoek wegtikken”, aldus de Leiderdorpse doelman.

Wat je vaak ziet bij teams die goed kunnen voetballen en waar het een keer speltechnisch tegen zit, gebeurde ook deze zaterdagmiddag in de tweede klasse C bij RCL. Waar het voetballend absoluut geen voldoende scoorde en heel Waddinxveen op een stuntje hoopte was het toch weer RCL dat de bordjes op het digitale scorebord liet verhangen. Bontje: ,,Ik dacht dat het weer Wijnalda was die de 1-2 aantekende (bevestiging via Luykx, red.). Dat zou dan al nummer 22 voor hem zijn in dit seizoen. Uiteindelijk bepaalde Gwen Koet de eindstand voor ons op 1-3.”

Na het laatste fluitsignaal was er bij alles wat RCL een warm hart toedroeg de vreugde over de 1-3 zege en de drie punten. Maar de meest gehoorde kreet onder de supporters was de zinsnede: ‘Dat motte we maar snel vergeten’ en niet ‘Zalluh me het nog een keertje overdoen?’ Bontje: ,,Ik had het al voorspeld dat het een lastige wedstrijd zou worden. En met mijn 1-4 voorspelling zat ik er ook niet ver naast wat de uitslag betrof. Jessin Kharbouch, die ook meedeed met Latje Trap, had echter wel de juiste voorspelling gedaan.”

Met deze uitzege deed RCL prima zaken en blijft wel derde met 35 uit 20 waar Be Fair met 19 uit 19 twaalfde en in de degradatiezone bivakkeert. En als dan ook nog de teams van plek vier t/m negen allen punten verliezen, mag je toch spreken van een goed Leiderdorps weekend. Met de paasdagen zijn er geen inhaalwedstrijden voor RCL. Zaterdag 2 april is thuis HVC’10, met 29 uit 19 zesde op de ranglijst, de tegenstander. Bontje: ,,Uit hebben we met 2-1 verloren dus we kunnen aan de bak tegen deze lastige tegenstander. En dan moeten we toch uit een heel ander vaatje tappen dan tegen Be Fair. Maar we kunnen het en dat hebben we de vorige wedstrijden wel duidelijk laten zien. Met de (oefen)wedstrijden om de Koetshuis Cup tegen Football Factory dinsdag 22 maart en FC Boshuizen zaterdag 26 maart kunnen we ons mooi weer in het bekende voetbalritme spelen. Spelers die normaliter niet in de basis staan, krijgen ook weer een kans, het zijn prachtige potjes voetbal voor de volgende competitiewedstrijd.”

Waar RCL de eerste wedstrijd in poule C om de Koetshuis Cup al met 1-3 van de zondagtak van Voorschoten’97 had gewonnen gaat Bontje nu wel uit, met deze komende wedstrijden tegen teams uit de zaterdag vierde klasse, van plaatsing van de tweede ronde. ,,Dat zijn we als RCL zeker aan onze stand verplicht. En dan kunnen we voor het einde van de competitie nog onze borst nat maken want bij de laatste zes wedstrijden komen we nog thuis UVS en Westlandia en uit SVC’08 en TAVV tegen. Dus er kan nog van alles gebeuren op de ranglijst en we staan ook nog eerste in de stand om de derde periode. Als daar de laatste vier thuiswedstrijden niet massaal het Leiderdorpse voetbalpubliek op af komt, dan weet ik het ook niet meer”, aldus de enthousiaste doelverdediger. Wij gaan het volgen!

Be Fair – RCL 1-3 (1-1).

Opstelling RCL: Bontje, De Boer, Hillebrandt, Van Westrienen, Koet, Van Bemmel, Leugering (Brasker), Farih, Wijnalda, Vijlbrief (Scheurwater), Guyt.