Tweede klasse C (zaterdag)- Na de nederlaag bij Te Werve moest RCL even pas op de plaats maken voor wat betreft de koppositie. Door twee uitglijders van de Rijswijkers en twee overwinningen van de Leiderdorpers is het gat ondertussen geslonken van zeven tot slechts een punt. Door de uitslagen en het eigen spel tegen DSO (0-3) gaat de ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn alsnog met een uitstekend gevoel de winterstop in. Er wordt nu al uitgekeken naar het eerste treffen bij de herstart thuis tegen Valken’68.

Soepel verliep de openingsfase niet voor de gasten. DSO zette druk, kreeg (schiet)kansen en RCL had eenmaal het geluk aan de zijde dat de paal Zoetermeers succes in de wacht stond. Voor het overige heerste doelman Andrew weer eens in zijn doelgebied en zo kwamen de gasten goed weg en kantelde het duel zo halverwege de eerste helft. Niet voor het eerst dit en vorige seizoenen bewees Thom Wijnalda zijn waarde.

De spits over de eerste helft: ,,We kwamen aanvankelijk goed weg en daar moet onze doelman weer een dikke plus voor krijgen. Ik zag weer fabuleuze reddingen van hem. Gelukkig kwamen we wel wat beter in de wedstrijd, maar de 0-1 viel in een fase dat we het ook nog moeilijk hadden. Een perfect genomen hoekschop van Rubben Leugering kon ik hard binnen koppen en dat was natuurlijk een opsteker voor de ploeg. Het gaf ons duidelijk vleugels en we konden vanaf dat moment wel onder hun druk uit voetballen. Ik denk zelfs dat er uiteindelijk meer in zat, maar we speelden het af en toe niet goed uit. Met 0-2 ga je natuurlijk net wat lekkerder rusten.”

In de kleedkamer was de sfeer uitermate positief bij RCL en het gevoel leefde dat er een belangrijke driepunter kon worden binnen geloodst tegen een concurrent om de bovenste plaatsen. De daad weerd daarna bij het woord gevoegd. RCL kwam sterk uit de startblokken bij de herstart en maakte gebruik van het feit dat het bij DSO niet op orde stond. ,,Opnieuw kreeg ik een bal van Leugering en zij dekten min of meer verkeerd. Daardoor kon ik met de wreef uithalen en die bal plofte in de linkerhoek binnen.”

Wijnalda’s treffer maakte dat DSO meer risico moest gaan nemen, maar verder dan wat hoekschoppen en afstandsschoten kwam de thuisploeg niet meer. RCL controleerde de wedstrijd en kon zelfs nog verder uitlopen. De tweevoudig doelpuntenmaker: ,,Andrew plukte een bal en zette het spel snel voort. Daardoor konden Leroy van Westrienen en ik er van tussen en in de 2 tegen 2 speelden we het uit. Leroy was koelbloedig en rondde netjes af.”

Met de 0-3 was de wedstrijd meer dan gelopen en RCL kon zo terugkijken op een uitstekend gespeelde ontmoeting, op de eerste fase na dan. Wijnalda: ,,Na de 0-2 viel alle druk en spanning weg bij ons. We wisten dat het goed zou komen en speelden erg taakbewust. Ons spel kwam er prima uit en de beloning mag er dus zijn.”

De puntspeler snapt eigenlijk niet zo goed dat Te Werve twee keer achter elkaar is gestruikeld. ,,Wij hadden eigenlijk weinig in te brengen daar en ik verwachtte niet dat ze zouden verliezen van Lyra, want die ploeg staat veel lager op de ranglijst. Maar zo zie je maar dat het zich niet allemaal laat voorspellen. Wij hebben nu prima zaken gedaan en CWO en DSO haken voor het moment af. We staan nu kort op elkaar, waarbij duidelijk is dat Valken’68 ondertussen ook weer volop mee doet. En tja DoCoS, dat is helemaal fantastisch dat ze erbij staan. We kunnen ons nu al gaan verheugen op alle leuke wedstrijden die er straks aankomen. Valken’68 thuis straks is meteen weer een sleutelduel en laten we hopen dat er meer gaan volgen. We moeten proberen de vorm van de laatste weken vast te houden en wellicht dat we nog wat stappen kunnen maken in de winterstop. Dan gaan we naar Benidorm voor een trainingskamp en kunnen we verder gaan doen aan teambuilding.”

Allemaal positieve geluiden dus vanaf de Bloemerd, maar toch was er nog wel een smetje op de wedstrijd. ,,Zeker, want Robin Brasker moest het veld verlaten met een zware blessure. Naar ik begrijp is er sprake van een enkelbreuk en dat is heel triest voor die jongen, maar ook voor het team. Hij heeft zich enorm ontwikkeld. Fysiek is hij veel sterker geworden en het is een vaste waarde geworden voor ons. Ik heb niet kunnen zien wat er precies is gebeurd, maar van kwade opzet was volgens mij geen sprake. Ik hoop dat hij snel weer kan aansluiten, want voor ons is zijn wegvallen een aderlating. Ik wil ook nog wel stellen dat ik mijn duim omhoog steek voor Max Glasbeek. Hij heeft ondertussen ook zo zijn wedstrijden gespeeld voor het eerste en doet dat ook al prima. Die jonge gasten maken ons beter en de invallers of jongens die minder spelen vullen het iedere keer goed in. We kunnen ook op dat gebied met vertrouwen vooruit kijken.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Van der Spoel, Van Westrienen, Brasker (Hillebrandt), Glasbeek, Nagtegeller, Leugering, Van Bemmel, Scheurwater (Goebel), Wijnalda, Sinteur (Guijt).