B458 (Small)

Tweede klasse C (zaterdag)- In de 23ste minuut van de eerste helft werd het duel RCL – HVC ’10 beslist, 1-0. Een weergaloos, prachtig geplaatst schot van Kai Vijlbrief was doelman Daniël van der Kruijf te machtig. Een beauty waarvoor de tweehonderd bezoekers terecht de handen op elkaar brachten. Een magere score in een weinig opwindende wedstrijd tegen HVC ’10, de fusieclub uit Hoek van Holland. De zevende Leiderdorpse overwinning op rij werd zo wel een feit. De RCL-coach Stefan Luykx glunderde. Om de derde periodetitel te behalen zijn er nog vijf wedstrijden te gaan. Minimaal vier keer winnen zou al een toetje opleveren. Of wie weet zelfs meer.

B442 (Small)

Of de imponerende spelersbus (van VIP afmeting en inrichting), groot beplakt met HVC ’10, als een rode lap  op een stier heeft gewerkt  op het positieve resultaat voor de Bloemerd-club, is niet geheel duidelijk. Feit is wel dat de mannen van Luykx met duidelijke bedoelingen de grasmat betraden. Of de muzikale warming-up, professioneel gepresenteerd door Nick Permanand en Leroy van Westrienen, de geblesseerde mannen van het vlaggenschip, heeft bijgedragen aan weer drie punten van de roodwitten is ook niet te zeggen. Wel levert iedereen zo zijn steentje bij aan het aanhoudende succes van RCL.

HVC ’10 kwam binnen de lijnen zonder de geschorste Jeffrey van den Bos. Vorige week tegen TAVV liep hij twee gele kaarten op. De in die wedstrijd ook met rood weggestuurde grensrechter Jan van der Meer was wel aanwezig. Hij had de boete van de KNVB (€ 24,10, exclusief BTW) op tijd betaald. De naar zou blijken uitstekende leidende scheidsrechter Hilgersom, uit Den Haag, was vaak onzichtbaar, hetgeen als een compliment  geldt voor een leidsman.

B449 (Small)

In de vijfde minuut stoomde Ruben Leugering op, gaf op maat voor, maar niemand van RCL was ter plaatse om af te ronden. Zeven minuten later werd de altijd aanwezige en overal gevaarlijke Jonas Farih neergelegd in het strafschopgebied. Resoluut wees Hilgersom naar de witte stip. Thom Wijnanda zou zijn 23e tegen het net knallen. Mis, de zwak ingeschoten bal werd bekwaam door goalie Van der Knijff verwerkt. Een teleurstelling? Natuurlijk. Zeker voor Wijnalda, die zich in het verdere verloop van de wedstrijd zou onderscheiden. Niet in doelpunten, maar in tal van passjes en in zijn voordeel besliste duels. Belangrijker nog; RCL kwam toch op voorsprong. De rappe Kai Vijlbrief kroop naar binnen en haalde heerlijk uit voor de 1-0. In de 2e helft stond Vijlbrief overigens opeens aan de linkerflank. Hoe was dat mogelijk? Luykx: ,,Voor mij mogen de jongens op avontuur gaan, geen probleem. Later corrigeer ik dat wel weer. Vrijheid, blijheid.”

B453 (Small)

Ook HVC’10 kreeg mogelijkheden, maar Andrew Bontje groeit zichtbaar tussen de palen bij RCL. De doelman hield zijn doel schoon en dus leidde RCL nipt. Na de rust probeerden de Hoek van Hollanders het zeker wel, maar de overtuiging ontbrak. Luykx: ,,Wij kregen meer ruimte en hadden de score simpelweg moeten uitbouwen. We hebben het onbedoeld te lang spannend gehouden. HVC was eigenlijk machteloos. Ik vind dat we aardig gevoetbald hebben en vooral als team weer hecht hebben gespeeld. Dat is de basis. Al met al was het nog even billenknijpen, maar dat had meer met onszelf te maken dan met de tegenstander.”

B469 (Small)

RCL verstevigde zijn derde plek in de tweede klasse en houdt zicht op de periodetitel. Daarover laat Luykx zich nog niet met een ‘hallelujah’ uit. ,,Nog vijf wedstrijden te gaan voor de 3e periodetitel”, klonk het realistisch. Dat zijn ook stevige potjes. Volgende week tegen TAVV, daarna SEV, dan de topper RCL-UVS, vervolgens op bezoek bij SVC ’08 en als apotheose RCL tegen Westlandia.” De trainer heeft er alle vertrouwen in, dat zie je aan zijn lichaamstaal.  Gewaagde uitspraken blijven echter uit. Aan het einde zijn de prijzen pas te verdelen.

Opstelling RCL: Andrew Bontje, Youri de Boer, Frank Hillebrandt, Nick van Bemmel, Gwen Koet, Ruben Leugering  (Reinaldo Nagtegeller), Mickey Tromp, Kai Vijlbrief, Robin Brasker (Ali Barokzay), Thom Wijnalda, Jonas Farih, Nick Scheurwater  (Nicky Guijt)

B465 (Small)

 

Foto’s: met dank aan Johan Kranenburg