Districtsbeker- RCL is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Op eigen veld verloor de ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn met 2-3 van Strijen, een ploeg die uitkomt in 2D en daar lage middenmoter is vooralsnog. Assistent-trainer Buyn meende dat de nederlaag volstrekt onnodig was.

zz4680-small

Buyn: ,,Het is de laatste tijd een beetje veel van hetzelfde bij ons. De start was niet goed en scherp. Daarna pakken we het wel op en dan voeren we ook de regie, maar we helpen tegenstanders zo ongeveer aan de doelpunten. De drie treffers van Strijen noem ik allemaal cadeautjes. We speelden voor Sinterklaas, ja. Daarmee wil ik de tegenstander niet te kort doen, maar een nederlaag was echt niet nodig geweest.”

Nadat Nick Scheurwater de score had geopend, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. ,,Dat was een bal die tussen onze keeper en achterste lijn viel en daar werd niet goed geanticipeerd. Vervolgens komen we weer voor via Thom Wijnalda, maar daarna staan we te slapen in de organisatie bij een snel genomen vrije trap. Uiteindelijk waren we op de bank al bezig met de pingels, maar zo ver kwam het niet omdat zij nog eens gebruik konden maken van wanorde bij ons.”

zz4678-small

Hoewel het bekertoernooi bijzaak is ten opzichte van de competitie baalt Buyn wel. ,,Je komt twee keer voor en van daaruit moet je deze tegenstander verslaan. We wilden dolgraag winnen, want anders verplaatsen we de wedstrijd niet naar kunstgras (het hoofdveld was afgekeurd, red.). Dan is het jammer dat je jezelf zo tekort doet. Het zou gewoon hartstikke leuk zijn geweest om een aansprekende tegenstander te treffen in de volgende ronde. Maar goed; volgende week gaan we naar Te Werve toe en dat is dus een regelrechte topper tussen de nummers 1 en 2. We kruipen graag dichterbij, maar we mogen dan in elk geval niet verliezen.”

Basisopstelling RCL: Bontje, Tromp, Van Westrienen, Van der Spoel, Brasker, Leugering, Nagtegeller, Van Bemmel, Permanand, Wijnalda, Sinteur.

zz4682-small

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg