Tweede klasse C (zaterdag)- Even leek het erop dat RCL een feestje kon gaan bouwen. Voor wat betreft de zege kon dat ook wel, want Kethel Spaland werd vrij simpel met 2-4 verslagen. Vlak voor tijd stond het echter in Rijswijk nog 1-1 bij Te Werve tegen Valken’68 en bij die stand zouden de Leiderdorpers de eerste periodetitel hebben gepakt. Jahrizino Valentijn kopte de groenwitten echter alsnog naar winst tegen de Valkenburgers en daardoor moest RCL genoeg nemen met een tweede plaats achter Te Werve in de strijd om de eerste periodetitel.

Middenvelder Reinaldo Nagtegeller zat daar niet zo mee. ,,Het zou leuk zijn geweest om nu al een prijs te pakken, maar het leidde allerminst tot grote teleurstelling. We doen het goed, staan er okay voor en als we zo blijven spelen dan komt er echt wel een prijs aan. Voorlopig gaan we ons puntenaantal van vorig seizoen rond de winterstop ruimschoots voorbij en we doen prima mee bovenin. Dus waarom zouden we klagen?”

De tevredenheid bij Nagtegeller, die na slepende blessures weer helemaal terug is en wekelijks een basisplaats toebedeeld krijgt van trainer Stefan Luykx, voerde ook terug naar de eerste helft in Schiedam. ,,Ja, want we speelden echt uitstekend. De tegenstander had niets in te brengen en met een 0-3 achterstand mochten zij niet eens ontevreden zijn.”

Thom Wijnalda opende score op fraaie wijze, waarna Nagtegeller zelf de 0-2 mocht binnen koppen na een prima voorzet van de weer op dreef zijnde Nick Permanand. Spits Wijnalda tekende nog voor de pauze voor zijn tweede doelpunt. Het seizoenstotaal staat daarmee al weer op negen treffers voor de ex-speler van Noordwijk.

rcl-soccer-boys1549_110916

Toch was er van het goede gevoel weinig meer over in de rust. ,,Dat mag je zeggen. Er vond namelijk een bijzonder voorval plaats. Eenmaal in de kleedkamer bleken al onze spullen weg en er ontstond stevige paniek. We hebben ons ongans gezocht en uiteindelijk de politie gebeld. Gelukkig bleek het uiteindelijk loos alarm. Twee wisselspelers hadden namelijk voor de wedstrijd alle spullen veilig gesteld in kluisjes, maar dat wisten wij niet. Zij waren in de rust op het veld, dat ver verwijderd lag van de kleedkamers, gebleven en dus wist niemand hoe het nu echt zat. Uiteindelijk kwamen we er achter hoe het was gegaan en dat zorgde wel voor opluchting, ja.”

Toch was de scherpte er wel af na rust bij de Leiderdorpers. Kethel Spaland, hekkensluiter met nog geen enkel punt in het bezit, kwam op gelukkige wijze op 1-3. ,,Dat was even vervelend, maar eigenlijk zijn we verder geen moment in de problemen geweest. Sterker nog, Permanand had nog een assist in huis en dit keer van links. Nu kon Nick Scheurwater afronden. Dat het nog 2-4 werd uit de counter was verder van geen belang. Al met al hebben we ze gespaard, want 0-6 of 0-7 behoorde ook zeker tot de mogelijkheden. De ‘vermissing’ kwam niet zo gelegen, zeg maar.”

Na afloop werd de radio aangezet in de kleedkamer voor een verslag vanuit Rijswijk. Het leek goed te komen voor wat betreft de bloemen, maar dat feestje ging dus alsnog niet door. Nagtegeller (op archieffto) nog eens: ,,Dat is dan niet anders. We moeten gewoon doorgaan waar we zijn gebleven. We krijgen nu een interessante reeks met allemaal tegenstanders uit het linkerrijtje. Nu zullen we er ook moeten staan de komende weken en er voor zorgen dat we ons handhaven bij de topploegen. Ik heb daar persoonlijk veel vertrouwen in en dat is bij de gehele groep niet anders. We zijn wat moeizaam gestart in het seizoen, maar ik geniet er gewoonweg van om in het veld te staan want we spelen echt leuk voetbal. Wel moeten we trachten dat in elke wedstrijd langer vol te houden, maar voor nu was een sterke eerste helft meer dan voldoende.”

RCL speelt volgende week in Hoek van Holland tegen HVC’10, de huidige nummer vier. Daarna komt nummer zes Honselersdijk naar Leiderdorp. Eind november, na een weekje rust, volgt Te Werve uit en CWO thuis en DSO in Zoetermeer vormen de laatste pittige tegenstanders van Luykx en de zijnen voor de winterstop.

Basisopstelling RCL: Bontje, Koet, Hillebrandt, Van Westrienen, Brasker, Nagtegeller, Leugering, Van Bemmel, Permanand, Wijnalda, Scheurwater.