Tweede klasse C (zaterdag)- RCL bleef ongeslagen in de derde ontmoeting van het seizoen. Daarmee werd het meest positieve nieuws al vermeld. De Leiderdorpers en Lyra scoorden allebei niet in een zeer pover duel van twee kanten. Linksback Robin Brasker stak ‘de draak van een wedstrijd’ ook niet onder stoelen of banken, maar was blij met zijn derde basisplaats op rij.

RCL opende nog wel sterk in De Lier, maar na een kwartier was het beste er ruimschoots af. In die fase kregen Thom Wijnalda en Nick Permanand (2) prima kansen, maar het leverde geen voorsprong op. Brasker: ,,Dan had je natuurlijk een andere pot gespeeld en de wedstrijd naar de hand kunnen zetten. Nu vielen we ver terug en werd het een middagje van de lange bal, dit van beide kanten. Eigenlijk zijn er niet veel kansen meer gekomen. Wel wat mogelijkheden, maar het was al met al simpelweg niet overtuigend. De uiteindelijke uitslag is logisch. Deze pot verdiende geen winnaar.”

Toch sprak de vorig seizoen in het eerste debuterende ‘kind van de club’ monter. ,,Voor mij is het een lekkere start van het seizoen. Door Stefan Luykx en Henk Buijn ben ik als linksachter neergezet en op die positie heb ik nu drie keer gespeeld in competitieverband. Ik krijg het vertrouwen en dat voelt goed aan. In de voorgaande wedstrijden tegen Valken’68 en Soccer Boys speelde ik de wedstrijd uit. Nu moest ik er kort voor tijd af met kramp. Ik ben geen back en speelde vorig seizoen op andere posities, maar ik vind het belangrijker dat ik speel. Als dat als linksback is, vind ik dat prima.”

Brasker, die sinds dit seizoen (geliefd) hoofdtrainer is van de D-selectie van RCL, was weliswaar teleurgesteld in de teamprestatie maar spreekt toch van een prima start van de competitie. ,,Met zeven uit drie is de start goed te noemen. Het is nu eenmaal niet mogelijk om altijd hetzelfde niveau te halen. In defensief opzicht hebben we het goed gedaan in elk geval en de nul is altijd lekker. We krijgen nu twee thuiswedstrijden en dan moeten we vlammen om zo in de kopgroep te blijven. Eerst ontvangen we SC Monster, een tegenstander waartegen we iets goed te hebben maken ten opzichte van vorig seizoen. Daarna volgt VDL en dan gaan we naar DoCoS, een ploeg die het goed doet en ook prima in elkaar steekt.”

RCL staat bekend als een vriendenteam en in dat opzicht is de komst van Buijn, vorig seizoen nog trainer van Roodenburg, ook niet verkeerd, meent Brasker. ,,Hij is bevriend met de hoofdtrainer en dat maakt het tot een eenheid. De nieuwe assistent is er altijd bij en praat veel met de spelers. Dat is een prima ontwikkeling en maakt dat spelers nog meer vertrouwen krijgen. Het moet bijdragen tot een succesvol seizoen en na de prima resultaten in de beker en de competitiestart mogen we stellen dat we goed op weg zijn. Helaas zit er wel eens een mindere beurt bij zoals tegen Lyra, maar er is in elk geval niet verloren.”

Na de puntendeling deelt RCL de tweede plaats met HVC’10 en DSO achter het nog niet morsende DoCoS. Ten opzichte van vorig seizoen een significante verbetering. De mannen van Luykx hadden destijds na zes wedstrijden pas zes punten.

Opstelling RCL: Bontje, Koet, Van der Spoel, Hillebrandt, Brasker (Glasbeek), Nagtegeller (Guijt), Van Bemmel (Overduin), Van Westrienen, Permanand, Wijnalda, Scheurwater.