Tweede klasse C (zaterdag)- Het leek niet stuk te kunnen bij RCL. Na de winterstop werd de ene na de andere tegenstander omver gekegeld. De periodetitel lag voor het oprapen, maar de buit is nog steeds niet binnen. De roodwitten verloren vorige week, niet geheel terecht van UVS (0-1), maar hadden dit keer slechts lege briefjes in te brengen bij SVC’08 (4-0), dat nog steeds kampioen kan worden. Trainer Stefan Luykx was buitengewoon nuchter in zijn analyse. ,,Het kan op de slotdag enkel maar beter gaan. Dit was echt verschrikkelijk slecht van onze kant. Een totale off-day, ik kan er niet meer van maken.”

2 (Small)

Rookie Robin Brasker (op de foto hieronder achter doelman Andrew Bontje)  had ook wijze woorden en verschuilde zich niet na de domper tegen de fusieclub. ,,We hebben met zijn allen gefaald. Voor de 1-0 ging het nog, maar daarna zakten we als een pudding in elkaar. De wil zal er best zijn geweest bij het team, maar zo zag het er denkelijk niet uit. Het was futloos en we liepen na de achterstand alleen maar achter de feiten aan. We wonnen geen duels en werden op alle fronten afgetroefd. We hadden het ons geheel anders voorgesteld.”

5 (Small)

Het is altijd de vraag of een off-day ook met de tegenstander te maken heeft. SVC’08 vecht een titanengevecht uit met Westlandia en kan straks nog baat hebben bij een goed resultaat van RCL tegen uitgerekend de Westlanders in de slotwedstrijd. SVC’08 kwam sterk voor de dag en dat doet het al het gehele seizoen. Zeker thuis is SVC’08 ijzersterk. Er werd als gastheer negen keer gewonnen, drie keer gelijk gespeeld en enkel DSO wist de punten mee huiswaarts te nemen.

4 (Small)

Brasker sprak van een sterke tegenstander en was daardoor niet verrast. ,,Maar als je zo weinig tegenstand biedt en iedereen deelt in de malaise dan valt er uiteraard niets te halen. Met 4-0 zijn we er nog genadig vanaf gekomen. Onze keeper, Andrew Bontje, kon de enige voldoende laten noteren. Dan weet je genoeg.”

De linkspoot had juist veel trek om een goede prestatie neer te zetten. ,,Ik stond weer eens in de basis en dan wil je uiteraard vlammen. Ik speelde helaas ongelukkig, maar daarin viel ik niet op ten opzichte van de andere spelers. Een tijd lang heb ik een basisplaats gehad in de hoofdmacht, maar de laatste tijd moest ik het doen met de bank of invalbeurten. Ik meen dat ik tegen HVC’10 (begin april, red.) mijn laatste basisplaats had.”

6 (Small)

Brasker baalde er uiteraard van dat hij op plan B terecht kwam, maar de jongeling is opvallend reëel. ,,Iedereen wil spelen en ik dus ook. Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gehad, maar ik moet ook alles op een rijtje kunnen zetten. In principe ben ik nog A-speler en dus eerder overgeheveld. Dit is dus een bonusjaar en ik heb al veel mogen spelen. Dat ging ook best redelijk. In dat opzicht is het jaar al geslaagd. Als de trainer op een zeker moment voor een ander kiest, moet je blijven knokken. Juist dan. Goed en hard trainen en wachten op nieuwe kansen. Voetballend gezien kan ik het wel aan, maar ik zie ook in dat het fysiek zwaar is. Dat wordt door de buitenwacht nog wel eens onderschat. En daarnaast snap ik ook wel dat er soms wordt gekozen voor routine.”

3 (Small)

RCL verloor dus kansloos, maar kan nog altijd derde worden of de periodetitel pakken. In beide gevallen wacht de nacompetitie. Brasker over die kansen. ,,We hebben wat recht te zetten en spelen thuis. Dat is sowieso een voordeel. Het zou natuurlijk mooi zijn om de koploper te vloeren en eventueel een rol te spelen in de titelrace. Wanneer we verliezen zijn er ook nog mogelijkheden, maar dan moeten we het hebben van UVS dat tegen LYRA speelt (andere gegadigde voor de derde periodetitel, red.). We doen het echter liever gewoon op eigen titel. Dan zouden we ook met een aangenaam gevoel de nacompetitie in kunnen gaan. Nee, we doen niet aan scenario’s dat het mis kan gaan. We zullen tot het bot gemotiveerd zijn om ons te revancheren. En waarschijnlijk nemen zij ook aardig wat publiek mee. Een extra motivatie. We moeten ons snel herpakken.”

Basisopstelling RCL: Bontje, De Boer, Van Bemmel, Hillebrandt, Tromp, Brasker, Leugering, Farih, Vijlbrief, Wijnalda, Guijt.

1 (Small)

Foto’s: met dank aan SVC’08!