De kraker van het komend weekend mogen we best DoCoS versus UVS noemen. Van deze Leidse derby zal een separate voorbeschouwing volgen via deze website en komende vrijdag tussen 18 en 19 uur zal Leidenamateurvoetbal.nl te gast zijn bij Sleutelstad voor een live-radioprogramma. Deze uitzending zal geheel in het teken staan van de wedstrijd tussen de twee Leidse clubs. De gasten zullen daar Danny en Kenneth Maaskant zijn. Inderdaad familie van elkaar. Danny komt spreken namens DoCoS en Kenneth zal UVS vertegenwoordigen. Nu een rondje langs de andere velden van de regionale tweedeklassers, aangesloten bij deze website.

De arbiter van dienst heeft een handsbal gezien: strafschop Valken'68. Reinaldo Nagtegeller en Gwen Koet denken er anders over.
De arbiter van dienst heeft een handsbal gezien: strafschop Valken’68. Reinaldo Nagtegeller en Gwen Koet denken er anders over.

Zaterdag

HVC’10-Valken’68

Valken’68 kende een valse start met een thuisnederlaag tegen RCL. De ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen kwam na ruim een minuut op voorsprong vanaf de stip door Robbert van Delft. Daarna legden de Valkenburgers geen slechte pot op de mat, maar de Leiderdorpers kwamen brutaal voor de dag en trokken het duel uiteindelijk naar zich toe (1-3), niet in de laatste plaats door de uitsluiting vlak voor rust van Arjan Haasnoot. De centrale verdediger pakte in een ommezwaai twee keer een gele kaart. Valken’68 leek vlak voor tijd nog wel op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Jaco van der Bent werd op katachtige wijze verwerkt door Andrew Bontje, aan wie RCL steeds meer plezier gaat beleven. Van Duijn was tevreden met de inzet van zijn ploeg en noemde de nederlaag ongelukkig. Of hij wissels gaat doorvoeren na de toch wel verrassende nederlaag is niet duidelijk. ,,Dat bekijken we van week tot week. We spelen niet met een vaste basis, want de verschillen zijn klein in deze groep.” Komende zaterdag staat HVC’10 voor de deur. De ploeg uit Hoek van Holland eindigde vorig seizoen als negende, nadat het een jaar eerder nog in de eerste klasse speelde. Dit seizoen wordt er hoger ingezet en wat dat betreft leek de 0-3 ruststand tegen UVS van afgelopen zaterdag ook een voorbode. Uiteindelijk werd de terugreis echter aanvaard met een 3-3 eindstand.

RCL-Soccer Boys

Het is wel in een heel pril stadium om te stellen, maar Soccer Boys en RCL spelen zaterdag al een topper. De Leiderdorpers wonnen dus knap bij Valken’68 en tankten weer een dosis vertrouwen na ook al een imposante serie in de bekerstrijd. De tegenstander uit Bleiswijk kende geen pardon met Lyra. Het werd maar liefst 4-0 na een marge van een goal bij rust. Die werd gemaakt door Wim Sangers uit een vrije trap. Kort na rust haalde Kerim Kocal de trekker over en dat herhaalde hij nog eens voor de 3-0. Invaller Laurens van der Laan bepaalde de eindstand nadat doelman Mark Heintjes al een penalty had gekeerd van de formatie uit De Lier. Soccer Boys moest de voorbije seizoenen tweemaal het vege lijf redden in de tweede klasse (vorig seizoen in 2D) via de nacompetitie. RCL had twee uitblinkers in huis tegen Valken’68. Andrew Bontje keepte zeer sterk en stond een zeker lijkend Valkenburgs doelpunt diverse keren in de weg. Middenvelder Nick van Bemmel, die niet vaak scoort, pikte dit keer twee goals mee. Een van grote afstand en vlak voor het laatste fluitsignaal kwam hij als winnaar uit de bus in een duel met sluitpost Erwin van der Nagel. Voor zaterdag is het de vraag wie zich kan handhaven in de top en wie er voor het moment even gaat zakken op de ladder.

Robin Brasker zet als linksback op tijd een tackle in om Lars van Bommel te beletten er langs te glippen.
Robin Brasker zet als linksback op tijd een tackle in om Lars van Bommel te beletten er langs te glippen.

Zondag

Meerburg kan terugkijken op een verdienstelijke rentree in de tweede klasse. De manschappen van Ron de Roode kwamen uit op een gelijkspel bij Foreholte (2-2) en dat lijkt een degelijk resultaat tegen de ploeg van Marcel IJzendoorn. De Rijndijkers kwamen twee keer op voorsprong, maar konden die weelde niet blijvend dragen. Positief was het feit dat twee jongelingen een basisplaats pakten. Boris Müller en Levi Paulides gaven Meerburg een jeugdig uiterlijk en lieten zich van hun beste kant zien. Komende zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Delft is een van de vijf ploegen die op de eerste speeldag de volle buit ophaalde. TOGB werd met 2-1 het slachtoffer van de ploeg die vorig seizoen als negende eindigde in 2C. Ook in de vijf seizoenen daarvoor speelde Delft al in deze klasse, wel telkens hoger eindigend dan in het seizoen 2015-2016. In het seizoen ’12-’13 speelden de Zoeterwoudenaren voor het laatst thuis tegen de komende tegenstander. De thuisploeg incasseerde destijds een 1-2 nederlaag, een doelpunt van invaller Verboon ten spijt. Er kan dus komende zondag revanche worden behaald en dat zou tevens de eerste zege kunnen betekenen voor de in de tweede klasse teruggekeerde withemden.

Foto’s: met dank Saam de Mooij